Miłka, ja właśnie chciałam taką pochyłą miejscówkę w kamieniach zrobić mojej lewizji, ale nie bardzo mam koncepcję, a i kamieni u mnie brak. Podlewam ją od dołu, więc woda nie stoi w rozetach, a ziemię dałam do sukulentów, żeby nie trzymała wilgoci. Zobaczymy czy da radę

Wandziu, nawroty widziałam w aktualnej ofercie LM. U mnie są w pełnym słońcu. Zimują mi bezproblemowo bez okrycia (przynajmniej przez ostatnie dwie zimy, choć one lekkie były) Miło, że lubisz zaglądać

Lucynko, nawrota polecam z całego serca. Obecnie ma go w ofercie LM.
Dorcia, jak pozakwitają Twoje nawroty, koniecznie wstaw razem zdjęcia dla porównania odmian. Bardzo ich jestem ciekawa

Ja niestety miałam takie same doświadczenia

Anita, jak masz zajawkę na niebieski i granat, to musisz ten nawrot dorwać. Błękit ma zjawiskowy. Zdjęcia go nie oddają. A lewizja nie jest łatwa w "obsłudze" Ma specjalne wymagania. Sama jestem ciekawa, czy u mnie da radę
Beata, nie wiem czy masz LM gdzieś w pobliżu, ale aktualnie mają nawrot w sprzedaży.
Kaśka-Kasiula17, ja jestem z zawciągów bardzo zadowolona. U mnie są one bezproblemowe. Niektóre dziewczyny piszą, że u nich nie przetrwały, a ja myślałam, że to takie terminatory, bo u mnie na patelni słonecznej rosną w ziemi z piachem mieszanej i zimują bezproblemowo bez okrycia.
Kaśka-vimen, a w jakim miejscu je sadzisz? Zobacz powyżej, pisałam Kaśce-Kasiuli17 jak u mnie rosną.
Elwi, pomysł z szyszkami może i fajny, ale z realizacją gorzej. Nie ma czasu na wypad do lasu

Sabinko, ja lewizję też kupiłam dopiero w tym roku. Niestety wymagająca to roślinka

Iwonko, masz tę odmianę u siebie

-------------------------
Dziś pogoda iście letnia. Z eMem zbiliśmy drewnianą skrzynię/korytko szer. ok 180cm dł./wys. ok 30cm. Będą w niej wysiewane jakieś rośliny mocno pachnące - stanie pod oknem salonowym, aby zapach wpadał przez otwarte okno do pokoju. Na pierwszy rzut kupiłam maciejkę, ale od razu mam do was pytanie: jakie rośliny mocno pachnące mogła bym w takiej donicy posadzić gdy maciejka już wybuja i będzie do usunięcia? Nie bardzo znam się na kwiatach pachnących. Będę wdzięczna za sugestie w tym temacie. Najlepiej jednoroczne, bo w takiej skrzyni nie przezimują. Foto niestety nie zrobiłam, ale poprawię się następnym razem

A ze zdjęć dziś rododendrony, których kwitnieniem jestem zafascynowana jak co roku zresztą i bożykwiat.

Tulipan pokazuje jęzora