Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków
Lucynko a masz rośliny na ten skalniak?
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonki obie - dwie, bardzo jestem Wam wdzięczna za troskę o zagospodarowanie mojego skalniaka.
Ponieważ przeróbkę miałam w planach już w ubiegłym sezonie, tylko nie bardzo mi się chciało to zrobić, to o roślinki zadbałam. W tym sezonie będzie trochę jednorocznych, żeby, było kolorowo, a w inspekcie zostaną wysiane bylinki, które wysadzone na miejsce docelowe jesienią, zakwitną dopiero za rok. W ten sposób ( mam nadzieję ) nie będzie pusto.
A i jeszcze sąsiadka działkowa coś mi obiecała dorzucić.
Ponieważ przeróbkę miałam w planach już w ubiegłym sezonie, tylko nie bardzo mi się chciało to zrobić, to o roślinki zadbałam. W tym sezonie będzie trochę jednorocznych, żeby, było kolorowo, a w inspekcie zostaną wysiane bylinki, które wysadzone na miejsce docelowe jesienią, zakwitną dopiero za rok. W ten sposób ( mam nadzieję ) nie będzie pusto.
A i jeszcze sąsiadka działkowa coś mi obiecała dorzucić.
Lucynko, chwal męża, chwal niech popada w dumę, może jak zobaczy jak go chwalą na forum to pomoże Ci w zamian w ogrodzie 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale jeśli coś w oko wpadnie to mów Lucynko 
-
plocczanka

Powiem Ci, Rafałku, w sekrecie, że Ty znasz się na facetach. Bo widzisz, pochwaliłam eMa, nawet pozwoliłam mu poczytać te wszystkie pochwały i odzew był taki, że po raz pierwszy zapytał, czy nie chciałabym, żeby mnie podwiózł do ogrodniczego.( Ja nie posiadam prawa jazdy).
O.K. Iwonko, dziękuję i oczywiście będę pamiętać.
O.K. Iwonko, dziękuję i oczywiście będę pamiętać.
-
plocczanka

Rafale - my oboje z eMem ostrzymy sobie zęby na zakup sąsiedniej działki, która jest zaniedbana od śmierci jej właściciela. Wdowa, która jest teraz gospodynią , przychodzi od czasu do czasu w lecie, żeby pogrillować lub poopalać się, a nie po to, by popracować. A muszę obiektywnie stwierdzić, że była to jedna z najpiękniej zagospodarowanych działeczek.
Może sąsiadce się wreszcie znudzi i zechce sprzedać, bo my na to jak na lato!
Może sąsiadce się wreszcie znudzi i zechce sprzedać, bo my na to jak na lato!
- Ruda2011

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lucynko no to trzymam zaciśnięte kciuki - oby sąsiadka jak najszybciej zechciała pozbyć się działki
.
Twój Em poczuł się częścią forumowej wspólnoty - fajnie, prawda ?
Ma wspaniałe hobby . Obserwowanie ptaków jest jednym z przyjemniejszych stron życia
Twój Em poczuł się częścią forumowej wspólnoty - fajnie, prawda ?
Ma wspaniałe hobby . Obserwowanie ptaków jest jednym z przyjemniejszych stron życia
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Lucynko najpierw serdeczne dzięki za Kingi. Są takie pocieszne. Jak kury wyglądają.
Ukłony za wykonaną pracę. Skalniak uporządkowany perfekcyjnie.
. Napracowałaś się solidnie. Co tam będziesz sadzić? Tulipanek szybki Bill
.
Ukłony za wykonaną pracę. Skalniak uporządkowany perfekcyjnie.
-
plocczanka

Mariolko - kochana jesteś, ale może daj sobie spokój z zaciskaniem kciuków, bo to może potrwać, a jak będziesz pracować w swoim ogródku z zaciśniętymi 'palcyma'??!
A'propos eMa, to jego pasją jest ogólnie świat zwierząt.Nocami siedzi przed telewizorem i ogląda wszelkie dostępne programy poświęcone wszystkiemu, co się rusza. A na działce hodował też króliki, jednak zniechęcił się do nich, gdy rok po roku przyszła zaraza i musiał po kilkanaście sztuk maluszków pozbawiać życia. Płakał przy tym jak dziecko.
Madziu - dziękuję w imieniu 'king'.
Jak chodzi o skalniak, to tak jak pisałam wcześniej - na początek dam jednoroczne, a jesienią wysadzę wcześniej posiane do inspektu bylinki.
Ponieważ skalniak jest położony w najbardziej nasłonecznionym miejscu, to wysieję : dimorfotekę,ursynię, przypołudnik, miłek letni, wenidium i floks drumonda. Ponadto dosadzę heliotropa, celozję grzebieniastą i ewentualnie koleusy, których namnożyło mi się bardzo dużo za dużo.
Szkółka
przedszkole
A'propos eMa, to jego pasją jest ogólnie świat zwierząt.Nocami siedzi przed telewizorem i ogląda wszelkie dostępne programy poświęcone wszystkiemu, co się rusza. A na działce hodował też króliki, jednak zniechęcił się do nich, gdy rok po roku przyszła zaraza i musiał po kilkanaście sztuk maluszków pozbawiać życia. Płakał przy tym jak dziecko.
Madziu - dziękuję w imieniu 'king'.
Jak chodzi o skalniak, to tak jak pisałam wcześniej - na początek dam jednoroczne, a jesienią wysadzę wcześniej posiane do inspektu bylinki.
Ponieważ skalniak jest położony w najbardziej nasłonecznionym miejscu, to wysieję : dimorfotekę,ursynię, przypołudnik, miłek letni, wenidium i floks drumonda. Ponadto dosadzę heliotropa, celozję grzebieniastą i ewentualnie koleusy, których namnożyło mi się bardzo dużo za dużo.
Szkółka
przedszkole-
plocczanka

Dzisiaj, jako że w niedzielę "siedzę", a de facto robię przy garach, popodglądałam swoje parapetowe i muszę przyznać, że calkie nieźle sobie poczynają.
Szałwia muszkatołowa w bywszym akwarium
szałwia błyszcząca
begonie kaskadowe
begonie bulwiaste
pelargonie
celozja grzebieniasta
heliotrop peruwiański
goździki
werbena
i jeszcze raz begonie bulwiaste
Szałwia muszkatołowa w bywszym akwarium
szałwia błyszcząca
begonie kaskadowe
begonie bulwiaste
pelargonie
celozja grzebieniasta
heliotrop peruwiański
goździki
werbena
i jeszcze raz begonie bulwiaste- cyganka77

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Lucynko koleuski masz cudne. Miałam w tym roku wysiać, ale zapomniało mi się. Teraz to chyba już za późno. A inne roślinki też już duże.
-
plocczanka

Asiu - koleusy z sadzonek. Nigdy ich nie siałam, więc nie mam zielonego pojęcia, kiedy należy to robić. Sądzę jednak, że nie jest jeszcze zbyt późno, wszak to dopiero 22 marca. 
- kwiaty_poli
- 500p

- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Lucynko, oj radzą sobie, oj radzą
Ale będzie u Ciebie kwiatuchów, że ho, ho

-
plocczanka

Paulinko- -tych kwiatów jest dużo, gdy stoją na parapetach.
Po wyniesieniu na dzialkę robi się ich jakby mniej, przy czym nic nie ginie.
Po wyniesieniu na dzialkę robi się ich jakby mniej, przy czym nic nie ginie.