Rabatki wypieszczone
Ogródek Gosi cz. 14
-
April
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 14
Goś, ta żółta trawka to co to jest? Fajny kolorek.
Rabatki wypieszczone
A trawnik faktycznie bidak. Ja swoje psy wpuszczam do ogrodu tylko ze mną ale ostatnio mają zakaz wchodzenia zupełny. Zostawiły mi kilka plam na trawniku 
Rabatki wypieszczone
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu, czy ty się przypadkiem na mnie nie obraziłaś? No wiesz, za te strzyżone iglaki?
Ja do Szmita się pewnie niedługo wybiorę, żeby sobie choć trochę popatrzyć i pobyć, bo na zakupy nie mam już miejsca.
Ja do Szmita się pewnie niedługo wybiorę, żeby sobie choć trochę popatrzyć i pobyć, bo na zakupy nie mam już miejsca.
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Piękne te pudrowe/różowe tulipanki
Gosiu, czy ten cudny wilczomlecz jest zimozielony?
Gosiu, czy ten cudny wilczomlecz jest zimozielony?
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu, trawka to hakonakloe. Podobno na cieniste rabaty, ale u mnie rośnie w pełnym słońcu i całkiem nieźle sobie radzi
Marusiu,
Jagódko, może Twoje szafirki poprzenosiły nornice? U mnie nornic do tej pory nie było, więc cebulowe są bezpieczne. Chociaż i tak musze dokupić jesienią tulipanów, ponieważ powychodziły tylko nieście u niektórych
Jolu, trawka to hakonakloe. Jedna z moich ulubionych.
Mój pies ma całkowity wstęp do ogrodu. Może chodzić gdzie chce. Plamy na trawniku zrobiła sunia. Wiem, bo moja poprzednia takie plamy robiła. Flesz nie szkodzi trawnikowi. To co zrobił z trawą zimą to był efekt tego, że trawa była jeszcze bardzo słaba, a to jest jego ulubione miejsce to tarzania się, bo wybiega prosto z domu i bach na ziemię. Trawka już odrasta.
Wandziu, jak mogłas pomyśleć, że się na Ciebie obraziłam. Wisz o tym, że w sezonie ma się mniej czasu. Już Ci kiedyś mówiłam, że wchodzę w powiadomienia przychodzące na maila. Żeby się nie pogubić, robię to po kolei.
Do Szmita też bym się chętnie wybrała, ale na razie jedyny wolny termin to lipiec. A najpewniej wybiorę się w sierpniu, uwielbiam ogród w tym czasie
Monia, wilczomlecz jest zimozielony.
A czy żólte tulipanki ode mnie kwitną?

Zapomniałam Wam pokazac mojej rabaty pod sosną. Na razie mało efektowna, bo po pierwsze małe roslinki, niektóre w ogóle dopiero wychodzą. Ale mam nadzieje, że za rok bedzie juz lepiej

Marusiu,
Jagódko, może Twoje szafirki poprzenosiły nornice? U mnie nornic do tej pory nie było, więc cebulowe są bezpieczne. Chociaż i tak musze dokupić jesienią tulipanów, ponieważ powychodziły tylko nieście u niektórych
Jolu, trawka to hakonakloe. Jedna z moich ulubionych.
Mój pies ma całkowity wstęp do ogrodu. Może chodzić gdzie chce. Plamy na trawniku zrobiła sunia. Wiem, bo moja poprzednia takie plamy robiła. Flesz nie szkodzi trawnikowi. To co zrobił z trawą zimą to był efekt tego, że trawa była jeszcze bardzo słaba, a to jest jego ulubione miejsce to tarzania się, bo wybiega prosto z domu i bach na ziemię. Trawka już odrasta.
Wandziu, jak mogłas pomyśleć, że się na Ciebie obraziłam. Wisz o tym, że w sezonie ma się mniej czasu. Już Ci kiedyś mówiłam, że wchodzę w powiadomienia przychodzące na maila. Żeby się nie pogubić, robię to po kolei.
Do Szmita też bym się chętnie wybrała, ale na razie jedyny wolny termin to lipiec. A najpewniej wybiorę się w sierpniu, uwielbiam ogród w tym czasie
Monia, wilczomlecz jest zimozielony.
A czy żólte tulipanki ode mnie kwitną?

Zapomniałam Wam pokazac mojej rabaty pod sosną. Na razie mało efektowna, bo po pierwsze małe roslinki, niektóre w ogóle dopiero wychodzą. Ale mam nadzieje, że za rok bedzie juz lepiej

- Alania

Tak, ale już tylko jeden. Dokupiłam jesienią cebulki i te kwitły obficie, ale te od Ciebie coś mi wyjadło
Było już więcej chyba dwa lata temu, a rok temu już mniej i teraz to już na wyginięciu. Musze o nie jakoś szczególnie zadbać, bo mam do nich sentyment 
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Gosiu
nowa rabata zapowiada sie pięknie jak cała reszta z resztą

nowa rabata zapowiada sie pięknie jak cała reszta z resztą
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Gosiu!! To komunia mojej chrześnicy i już to sygnał, że mam komunię
A gdy pisałam jeszcze nie wiedziałam, czy będę na nią szła...
Chętnie pozachwycam się Twoim ogrodem osobiście, bo już mi głupio pisać wszystkie zachwyty po oglądaniu zdjęć.
Opowiadałam wczoraj Tacie o Twoich zmaganiach i sukcesach z trawnikiem. Słuchał z zainteresowaniem i uznaniem dla Twojej pracy, a później stwierdził, że u mnie nie ma szans na takie cuda... psy, krety i kilkanaście arów trawnika...
Taka wiara we mnie...
A co do Szmita, to jeśli dobrze pamiętam jakaś doniczka wróciła z Tobą do domu!
Jestem zdecydowanie za wycieczką, większość tulipanów już przekwitła, ale kwitną pewnie azalie, zaraz zaczną kwitnąć kaliny, albo już kwitną... Można pospacerować ścieżką mokrą od deszczu...

Chętnie pozachwycam się Twoim ogrodem osobiście, bo już mi głupio pisać wszystkie zachwyty po oglądaniu zdjęć.
Opowiadałam wczoraj Tacie o Twoich zmaganiach i sukcesach z trawnikiem. Słuchał z zainteresowaniem i uznaniem dla Twojej pracy, a później stwierdził, że u mnie nie ma szans na takie cuda... psy, krety i kilkanaście arów trawnika...
A co do Szmita, to jeśli dobrze pamiętam jakaś doniczka wróciła z Tobą do domu!
Jestem zdecydowanie za wycieczką, większość tulipanów już przekwitła, ale kwitną pewnie azalie, zaraz zaczną kwitnąć kaliny, albo już kwitną... Można pospacerować ścieżką mokrą od deszczu...

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- Margo2

Monia, strasznie mi przykro, że tulipanki się nie udały. Fakt, że ich niedużo wysłałam, ale liczyłam, że teraz będziesz miała już ładne poletko.
Bożenko, zobaczymy jak rośliny sobie poradzą pod tą sosną. Gęsta jest, mało deszczu spada pod spód.
Renatko, to co jesteśmy umówione?
Ja chętnie się wybiorę do Szmita, ale na razie nie mam kiedy.

Bożenko, zobaczymy jak rośliny sobie poradzą pod tą sosną. Gęsta jest, mało deszczu spada pod spód.
Renatko, to co jesteśmy umówione?
Ja chętnie się wybiorę do Szmita, ale na razie nie mam kiedy.

- Alania

Gosiu, one na początku naprawdę dobrze rosły, ale od ubiegłego roku zaczęły znikać. Na wiosnę było ich niewiele, a w tym roku to już zupełnie kiepsko. Przesadze na inną rabatkę, to może zechcą rosnąć. Inna sprawa, że u mnie szaleją nornice-one tez mogły się do tego przyczynić.
Cudowne te bratki!
Cudowne te bratki!
Gosiu ale piękny zestaw niebieskich bratków z białymi stokrotkami. A te primulki to też oczy cieszą.

- Agatra
- 500p

- Od: 23 lis 2009, o 17:03
Małgosiu ładne rodki były w OBi około 30 zł. Kwitnące. I co wybierasz się jutro na giełdę ogrodniczą?
Kasia
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Przerwa na kawę, jestem u Ciebie
Masz prześliczne te bratki - niesamowicie rzadki kolor
Jak tam trawnik? Regeneruje sie? A plamy się wyrównały? U mnie tak.
Jeśli jedziesz do Szmita, to kiedy?
Masz prześliczne te bratki - niesamowicie rzadki kolor
Jak tam trawnik? Regeneruje sie? A plamy się wyrównały? U mnie tak.
Jeśli jedziesz do Szmita, to kiedy?
Pozdrawiam
- Margo2

Monia, może faktycznie to nornice. Szkoda. Myślałam, że porozsadzasz sobie w kolejnych latach
Mnie szczególnie podobają się te jasne. Aparat nie oddaje ich koloru. W rzeczywistości są jeszcze bardziej niesamowite
Marysiu, gdzieś podpatrzyłam takie zestawienie,a że bardzo mi się spodobało to takie posadziłam.
A mnie cieszą ciemierniki od Ciebie. W tym roku już pokazały co nieco. Liczę, że w kolejnych latach będzie ich jeszcze więcej
Kasiu, na razie zobaczę co będzie na giełdzie w Łącku. Jutro też jadę.
Justyś, też do tej pory takich nie widziałam. W rzeczywistości są jeszcze ładniejsze. Może przesadzę je na rabatę i może się wysieją?
Do Szmita na razie się nie wybieram, bo nie mam za bardzo kiedy. Jak będę się wybierała to dam znać. Na pewno chciałabym pojechać w sierpniu. Bardzo lubię ich ogród o tej porze roku
Kalina roztacza przepiękny zapach w całym przedogródku. Zastanawiam się gdzie by ją wcisnąć z tyłu, żeby i tam pachniało

Mnie szczególnie podobają się te jasne. Aparat nie oddaje ich koloru. W rzeczywistości są jeszcze bardziej niesamowite
Marysiu, gdzieś podpatrzyłam takie zestawienie,a że bardzo mi się spodobało to takie posadziłam.
A mnie cieszą ciemierniki od Ciebie. W tym roku już pokazały co nieco. Liczę, że w kolejnych latach będzie ich jeszcze więcej
Kasiu, na razie zobaczę co będzie na giełdzie w Łącku. Jutro też jadę.
Justyś, też do tej pory takich nie widziałam. W rzeczywistości są jeszcze ładniejsze. Może przesadzę je na rabatę i może się wysieją?
Do Szmita na razie się nie wybieram, bo nie mam za bardzo kiedy. Jak będę się wybierała to dam znać. Na pewno chciałabym pojechać w sierpniu. Bardzo lubię ich ogród o tej porze roku
Kalina roztacza przepiękny zapach w całym przedogródku. Zastanawiam się gdzie by ją wcisnąć z tyłu, żeby i tam pachniało

- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Muszę pomyśleć o takiej kalinie. U mnie zapach roztaczają konwalie, z którymi bezskutecznie walczę.
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Miałam okazję wąchać dziś kalinę osobiście! Pachnie liliami!
Na taki krzaczor, jak u Gosi trzeba poczekać kilka lat, ale jutro powącham czym pachnie moja!
Rabata pod sosną prezentuje się jeszcze ciekawiej niż na zdjęciach!
Spędziłam przyjemnie czas na podziwianiu i pogaduchach i tylko narozrabiałam wypuszczając dwukrotnie ,,na wolność" Flesza...
O zdobyczach z ,,Gosinego" ogródka napiszę jak zostaną już posadzone...
Najśmieszniejsze, że miałam ze sobą aparat, a nie cyknęłam ani jednego zdjęcia
Czekam na rewizytę!
Rabata pod sosną prezentuje się jeszcze ciekawiej niż na zdjęciach!
Spędziłam przyjemnie czas na podziwianiu i pogaduchach i tylko narozrabiałam wypuszczając dwukrotnie ,,na wolność" Flesza...
O zdobyczach z ,,Gosinego" ogródka napiszę jak zostaną już posadzone...
Najśmieszniejsze, że miałam ze sobą aparat, a nie cyknęłam ani jednego zdjęcia
Czekam na rewizytę!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...