Marysiu przy tak pięknej pogodzie jaka była w niedzielę to wędrówki po górach wskazane
Pusia ćwiczy młodego do oporu, chodzi grzecznie za nią po ścieżkach albo po kamykach, chyca za nią jak królik
Zapraszam na kolejną odsłonę wiosny
aż jedno bulbocodium zakwitło
Dziękuję za wspólnie spędzony czas
Pierwiosnki pierwszy sort Zakładając ogród najpierw rzuciłam sie na drzewa i krzewy bo one długo rosną a ja chciałam mieć jej już i już duże . Teraz zaopatruję się w maleństwa jak prymulki, narcyzy, żurawki i dzwonki i jeszcze , jeszcze co wypatrzę w Waszych ogrodach. Podpatruję i u Ciebie Marysiu, powiedz ten wiciokrzew od Ciebie kiedy kwitnie? Ładnie się rozrósł i jest taki zdrowy tera czekam kiedy objawi mi się w kwiatach Żałujesz sierściuchom miłostek?....ciekawe co one na to jakby potrafiły mówić
Tulipany botaniczne pierwsza klasa! I narcyz bulbocodium Ja już sobie go odpuściłem ale jest naprawdę śliczny!
A kosaćca jasnofioletowego od Ciebie już wstawiłem.
Marysiu pierwiosnki to samosiejki ale mają nietypową urodę a bulbo.... to odmiana narcissus bulbocodium i zakwitło u mnie po.... chyba 10-ciu latach Ewuś wiciokrzew ma takie lekko żółte kwiatuszki ale kiedy kwitnie nie pamiętam, chyba początkiem lata.Mam jeszcze jeden wiciokrzew, pięknie pachnie, ale tego kochają mszyce co do prymulek to są samosiejki bo prababki ich pewno dawno już wyschły zaczynałaś od drzew a ja od wszystkiego po trochu a teraz dopiero segreguję je po kolei Sierściuchom nie ża[łuję miłostek ale to mamcia i synuś Jacku ja mam słabość do wszystkiego co małe i tak jest z tulipanami, chociaż coś je zżarło w zimie i zostało ich po jednym a inne jeszcze nie kwitną, teraz zaczynają iryski Maryniu piękna wiosna aż się nie chce wieczorem do domu wracać z ogrodu Tulapku było tych tulipanów botanicznych więcej ale zimowe żarłoki zjadły cebulki i zostały niedobitki, co do sasanek to odmiana 'Papageno' Marysiu del bo u mnie tylko papageno chce rosnąć gdybyś zahaczyła o mój zielony zakątek to może jeszcze coś ciekawego by się w nim znalazło oprócz narcissus bulbocodium
Witaj Maryś!! Maleństwa Twoje powalają.
U mnie maleństw nie widać, bo wolę giganty
Maleństwa od Ciebie mają się dobrze, ale jakoś fotek im się nie robi.
Maryniu Ależ pięknie i kolorowe widoczki Twoje widoczki ogrodowe bardzo mi się podobają masa różnych i kolorowych krzewów dominująca nad bylinami.
To właśnie w ogrodach zapinamy o bożym świecie i dajemy upust swojej fantazji, chciejstwom i marzeniom.
Marysiu, witaj
Twój ogród wiosną wygląda inaczej niż latem, jakby nie ten, który oglądałam, ale o każdej porze wygląda ślicznie. Marysiu ostatnie zdjęcie najbardziej mi się podoba.
Marysiu, jak nazywa się roślinka przed kopytnikami ?, a prymulka NN śliczna jest
Miłego i weekendu
Pozdrawiam
Tosiu co ja poradzę, kocham wszystko co jest małe Marusiu masz zupełną rację szalejemy wśród naszych zieloności to nam dodaje młodości Tulap fali to ja tam żadnych nie widzę a raczej brak ostrości na zdjęciach mam białe stokrotki i niebieskie niezapominajki białe miałam ale niestety tylko jeden rok Marysiu murek ma już ze 20 lat, nie miałam co zrobić z betonowymi podkładami tramwajowymi i tak powstał tył skalniaka cieszy mnie że podobają Ci się moje maluszki