Moja kolekcja storczyków

Zablokowany
Awatar użytkownika
NIKA 2011
500p
500p
Od: 6 cze 2014, o 10:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja kolekcja storczyków

Post »

Natalko gratuluję nowego zakupu. ;:167
Też mam taką jest super. ;:196
Szkoda że parapety nie są z gumy
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
natka_211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lip 2014, o 19:26

Post »

Agnieszko ponoć na walentyki był ten okaz w tesco za 14 zł ale nie u mnie ;:223 Przełamałam się w końcu i postanowiłam zapłacić troszkę więcej kupując phal variegatę przez neta.. ;:224
Iza rzeczywiście jest piękna, zdjęcia nie oddają wrażenia jakie robi na żywo ;:oj
Awatar użytkownika
sylcia199
500p
500p
Od: 25 paź 2012, o 11:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudny ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
luna1202
100p
100p
Od: 21 mar 2014, o 09:54

Post »

Hej natka_211!!!

Natrafiłam na Twoją kolekcję storczyków i choć nie przejrzałam jeszcze wszystkich postów to już mi się szalenie ta kolekcja podoba ;:215
Phal variegata jest po prostu przepiękny, liście naprawdę robią wrażenie.
Ja również po trochu powiększam swoje zbiory storczyków, ale mam ich zdecydowanie mniej.
Pozdrawiam z Krakowa :wit
Anna
Mój wątek --> U Ani
natka_211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylcia dzięki ;:196
luna1202 witam serdecznie w moim wątku :wit C :wit cieszę się, że moja skromna kolekcja Ci się podoba i czekam na twój wątek storczykowy, chętnie zajrzę zobaczyć co masz :wink:

Te dwa gagatki ćwiczą moją cierpliwość, pączki coraz bardziej nabrzmiałe ale nadal się nie rozwinęły ;:224
Promenaea limelight x xanthina
Obrazek
Phal. PK Miki
Obrazek
natka_211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moi drodzy życzę wam Wesołych Świąt, smacznego jajka i mokrego dyngusa. A oto jeden z moich uparciuchów zaskoczył mnie swoim kwitnieniem, zaczął zabawę z rozwijaniem pączka w sobotę wieczorem, a skończył przedstawienie dopiero dzisiaj, pięknie pachnie i w końcu mogę cieszyć oko moim skarbem :tan
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Natalko, śliczny ;:215 Połączenie kolorów mnie powala, aż oczy bolą od patrzenia. Też o nim marzę ;:167 Teraz nie mam czasu się tym zająć, ale może latem gdzieś go wypatrzę.
Lady H
500p
500p
Od: 7 sie 2014, o 18:39

Post »

Piękne zaskoczenie ;:oj .A wiesz że ja w końcu tej promenaei nie kupiłam..Obawiałam się że będzie mieć u mnie zbyt suche powietrze
natka_211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janeczko dziękuje za pochwały ;:196 Kupiłam tego phal. w tamtym roku na wystawie w Warszawie, kwitł dwoma kwiatami, a teraz to po prostu szok jak wyszedł nowy pęd :shock: Jest dłuższy i pączków jest 4-5. Stary pęd jest o wiele krótszy ale widać też aktywny, bo pomału się przedłuża.
Halinko również dziękuję, że do mnie zaglądasz i za miły wpis :wink: Powiem Ci, że jeśli chodzi o promenaea to nie jest jakoś szczególnie wymagająca jak dla mnie. Tej zimy ją przechłodziłam w łazience (będąc na nowym lokum już). Stała sobie na parapecie wschodnim, w łazience było dosyć zimno (jakieś 15-19 stopni) jak się kąpie to dogrzewam elektrycznym grzejnikiem, podlewałam jak podłoże całkiem przeschło, a między podlewaniami miała do dyspozycji ciepłą parę wodną z kąpieli :wink: . Jak zauważyłam, że wypuszcza pędy to trafiła do kuchni (tam mam cieplej, ma nadal parę jak gotuje obiad) i tak sobie stoi, rosną pędy ale nadal uparcie się jeszcze nie rozwinęły. Jak rozkwitnie to oczywiście wstawię jakąś fotkę. Może zaleta jest taka, że stoi na blacie i daleko jej do grzejnika? Sama nie wiem ale u mnie rośnie jak chwast.
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Promenaea u mnie miała się dobrze przez rok czasu od zakupu. Stała sobie na parapecie, co kilka dni zraszałam jej podłoże (sphagnum). Ale chciałam jej poprawić wilgotność i zapakowałam do akwarium. Niby w połowie odkrytego. Zareagowała na zmianę błyskawicznie. Już dawno jej ze mną nie ma. Zazdroszczę, że u Ciebie rośnie jak chwast. Może jeszcze kiedyś ją sobie kupię.

Czekam na fotki kwitnącej z niecierpliwością. Będzie żółta?
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p
Od: 9 sie 2014, o 16:12

Post »

Zakochałam się w Mikim ;:167 Cudne ma te kolorki i jaszcze pachnie no to już full wypas. Cieszę się strasznie, że stałaś się właścicielką wariegatki ;:333
natka_211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janeczko nie wiem jaka ona będzie, bo kupiłam przekwitniętą za 14zł w tamtym roku. Wg etykiety jest to krzyżówka limelight x xanthina, po zdjęciach z neta widzę, że będzie żółta z pomarańczowymi kropeczkami. Jeśli zakwitnie to się okaże :wink:

Iwonko cieszę się że podoba Ci się phal PK Miki, osobiście jestem dumna, że wkońcu tak obficie zakwitnie, bo poprzednie kwitnienie było ubogie i w kwiatach i w intensywności kolorów. I jeszcze raz się powtórzę:Twoje parapety są przecudne ;:3
natka_211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Patrzcie jaki puszczalski dziwak :shock: Mini puszcza 3 liście na raz ;:3
Obrazek

To nie efekt Czarnobyla..to PP grow mix ;:306
Awatar użytkownika
Iwona 0103