Zielone pokoje, Ibrakadabra i 100 róż, cz.5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielone pokoje, Ibrakadabra i 100 róż, cz.5.

Post »

Dolar bardzo mi się podoba,zresztą wszystkie one takie piękne ;:167
Już ostrzę pazurki na Bombshell :D
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kwintesencja lata 2014 urzekająca ;:173
Jestem podbudowana Twoimi ogrodowymi działaniami ! Rabatki różane wysprzątane do czysta, teraz możesz znów je zaanektować dla nowych, mniej ekspansywnych wypełniaczy :D
Pomimo usuniętych kroci worów z inwazyjnymi roślinkami, ogród nadal wypełniony po brzegi kwieciem i trawami. Niedługo i u mnie brachytricha pokaże swoje kłosy w pełnym rozkwicie .
Pozdrawiam i oczywiście zapraszam w najdogodniejszym dla Ciebie terminie !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Niesamowite, jak różnią się od siebie te dwa Dolary. Mam swojego w półcieniu, a więc jest on "pomiędzy" :D
Chciałam w jedno ze swoich ostatnio uzyskanych wolnych miejsc kupić i wsadzić dwie sztuki właśnie Dolarów, ale po twoim zdjęciu rzeczonej hortensji zdecydowanie wsadzę tam tylko jedną sztukę. Pozdrowionka weekendowe przesyłam ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ten bodziszek to kuzyn tego, co na łąkach rośnie? U mnie tego troszkę jest, na oko, z fotki , wyglądają identycznie :D
Śpiące koty są najsłodsze. No, może nie wszystkie. Lula jak śpi to zwija się w prozaiczny kłębek, Rudzik też...za to mój Ziguś robi takie różne pozy i miny, że jest taki słodziak.
Hortensja gigant niesamowita. Nie widziałam takiego okazu. :wit
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Rzucam siebie na tapetę u Ciebie Jagodo Pomorska ...zapewne nie mogłabyś do Małopolski trafić ..a tak - cyk i już jesteś ;:196 :;230 .
Oj , żeby jeszcze ten Dollar obrósł w zielone , papierkowe - no wiesz - to jak nic można by zrywać wg potrzeb ...a na pewno kto , jak kto - ale my mamy dosyć spore zachcianki - nieprawdaż ?
U mnie od wczoraj słoneczko ..z jesiennym , chłodnym podmuchem wietrzyska i ...zawiało mi lewą nerkę ..co za ból - cholera , ani łazić , ani leżeć ...chyba zawisnąć :shock: ...ale na kim ? - oto jest pytanie :;230 .
Poskręcane , jak ruski paragraf ...pozdrówka ;:196 ...ale słoneczne ;:3 ...myślę , że jutro też wstanie słoneczko :wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Czołem Zieloni :wit
Coś się to nasze forum zrobiło małomówne do bólu ;:224.
Wszyscy zatopili się w smakach lata?
No to ja trochę pogadam, bo z oglądania samych obrazków dawno już wyrosłam :;230.

Przede wszystkim muszę się pochwalić zdjęciami swoich wnuków, które niedawno dostałam.
To jest najmłodsza Rusałeczka, Leah Chloe, śmieszny bystrooki szkrabik.

Obrazek

To wszyscy czworo: Yasmine, Miriam, Nathan i Leah. Śmieją się, więc chyba jest im dobrze...
A tak w ogóle, śmieją się bardzo często. Wesołe dzieciaki.

Obrazek

Czteroramienna gwiazda :shock:.

Obrazek

A to niesamowite zdjęcie, całkiem jak z planu filmu o Czerwonym Kapturku ;:oj.

Obrazek

Tyle mam do zrobienia w domu, ale grzechem byłoby nie skorzystać z takiej bajecznej pogody, jaką funduje nam końcówka tego lata, więc zielone zwycięża. Mam już jednak dosyć walki z korzeniami, wczoraj towarzyszyłam Basi przy pracach porządkowych na cmentarzu. Po powrocie do domu sil starczyło mi tylko na przeniesienie akanta, który obsiadły miliony czarnych mszyc!. notabene wykopanie jego korzeni zajęło mi dwie godziny, a i tak nie mam pewności, że nie będzie odrastał.
Tak więc z każdym dniem więcej siedzenia z kawką w słońcu na krzesełkach w różnych częściach ogrodu, coraz mniej wytężonej pracy. Dziś przesadziłam hortensję, dwa floksy i kilka bylinek.

A w ogrodzie?
Zachwycająco kwitnie Alexandra Princesse de Luxembourg. Fajny, duży, zdrowy krzak i piękne kwiaty na wysokości oczu ;:333.

Obrazek

Obrazek

Jabłek będzie niewiele, w dodatku jedno opanowało sztukę kamuflażu ;:306.

Obrazek

Za to gruszek orientalnych mnóstwo, aż się boję, że się gałązki połamią...

Obrazek

A Szuwarek, jak zwykle śpi ;:306.

Obrazek

Nagadałam się sobie a muzom, teraz nagadam Wam...

Witaj, Sławku! Faktycznie z tym admirałem jest coś nie tak. Po pierwsze - zwykle aż się od nich kłębiło zazwyczaj w sierpniu. A w tym roku pojawiają się dopiero teraz i to bardzo rzadko...
Ale za to żurawi całe chmary krążą nad głową...

Obrazek

Dobrze, dobrze, Marysiu ;:306, ale to przecież tylko malutki Baden - Baden, a skojarzenia masz takie wielkopańskie...fiu, fiu.
Ibrakadabrę wysmyralam w tę bródkę w Twoim imieniu. Zamruczała z zadowoleniem.
A Ty popatrz na to. Dzięki Tobie do dziś jem własne słodziutkie truskaweczki ;:180.

Obrazek

Asiu, dobrze, że u Madzi czeremcha obrodziła, może uda Ci się powtórzyć ten legendarny już smak...
Dla Ciebie poletko kosmosu.

Obrazek

Krysiu, goszczenie Ciebie to wielka przyjemność dla mnie.
A Twoja Kyusiu ma pełne szanse dorównać tej kaszubskiej.
Widziałam w Mierzeszynie wielki okaz tej odmiany ;:306.
A dla Ciebie Avalonek, który jakoś rzadziej w tym sezonie trafiał pod obiektyw. A taki śliczny...

Obrazek

Cześć, Annes, akurat Bombshell nie mam. A tak w ogóle, to marzą mi się hortensje, które się nie przebarwiają, bo te, które to robią, nie są w tym roku najładniejsze. Kolory są jakieś takie...brudne. Jedna tylko daje nadzieję, że będzie do końca biała, to Papillon, ale to mizerotka, bo susza o mało jej nie zabiła ;:222.
Jutro zrobię zdjęcia im wszystkim, to zobaczysz.
A na razie - naprawdę zielony pokoik.

Obrazek

Muffinko złota, to była walka ze zbrojnym podziemiem ;:306. Jeszcze jeden kawałek mi został, ale ta walka solidnie dała mi w kość...
Miło mi, że zielone pokoje jawią Ci się jako miejsce uporządkowane. O taki obraz ogrodu usilnie się staram.
Może nie powinnam dedykować Ci Twojej rośliny, ale nie mogę się powstrzymać - taka jest cudna ;:170.
A na bis - Lion's Rose w cieniu i słońcu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No właśnie, Wandeczko, dolar w cieniu jest dużo ładniejszy, niż te trzy w słońcu. Wolałabym, żeby pozostały biało zielone ;:224. Twój będzie miał więcej szans, a ja muszę się zastanowić, czy swoich nie przenieść w cień;:224. A Ty może pomyśl o jakichś miniaturkach? Na przykład Bobo ;:306?
Dla Ciebie kłosowiec (lubisz? bo ja bardzo!) i zawilec Honorine Jobert (też bardzo lubię!).

Obrazek

Obrazek

Pepsi, bodziszek Rosanne faktycznie podobny jest do łąkowego, ale kwiatki ma większe i pokrój inny - rośnie poziomo. A u nas te łąkowe są bezlitośnie koszone ;:174.
Taki okaz hortensji i ja widziałam po raz pierwszy!
Zamieścisz u siebie fotki Twoich śpiących kotów? Byłoby ciekawe zobaczyć, jak to robią...
A Tobie przypadnie jeden kwiatek piękny wypasiony (Kronenburg), a drugi piękny dziki, który się sam wysiał (rumian).

Obrazek

Obrazek

Ech, Jagódko, to już lepiej, żeby to Ciebie na Pomorze rzuciło... Tu cieplutko, słonecznie... Wygrzałabyś się, jak należy. A tak, musisz się ciepło nosić, cokolwiek to znaczy. Współczuję bardzo ;:196 i myślę o Tobie z serdecznością.
Dla Ciebie ostatnie dzwoneczki i szary fragment rabatki. Trzymaj się dzielnie!

Obrazek

Obrazek

Dziękując wszystkim za wizytę, tym widzialnym i tym w czapkach - niewidkach, zostawiam rozbuchane dzielżany. Lato trwaj...

Obrazek

:wit Jagi
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Ale dobre!Filmik :;230

Wnuki masz przeurocze!
Powiem ,że moja Kyusju tez ładnie rośnie!
Powiedz mi jaka to trawka za lwem rośnie?
A z tym pisaniem to mam takiego lenia,brak weny powoduje,że wole nic nie napisać niż napisać jedno lakoniczne zdanie :lol:
No dobra jest 6 rano dobry czas aby zacząć działać w ogrodzie,może obudzi się we mnie wiosenny zapał ;:131
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Młode towarzystwo cudowne,roześmiane,radosne buźki ;:333 A ta maleńka to dopiero słodziak ;:108
Ja na mojego Lionsa nie mogę utrafić,kiedy kwitnie.Albo tak szybko przekwita,albo ja taka gapa,że go nie zauważam ;:224
Mój york ma coś z kotów,bo uwielbia leżeć na słonku i się wygrzewać.Zabieram ją dziś na działkę,znów będzie gryźć łopatę ...wroga nr 1 ;:306
Czekam na brudne hortensje ;:oj
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Jagodo, jako bywający ostatnio w pokojach w czapce niewidce, poczułam się wywołana do tablicy ;:108 .
Wnuczęta masz przeurocze ;:167, fotki pokazują radosne i szczęśliwe buziaki.
Nie przeszkadza mi brud hortensji, chociaż zdecydowanie wolę te białe i zielone.
Patrząc na twoje róże, a właściwie ich liście, zazdrość mnie zżera. Bo moje opanowała plamistość, rdza i na dodatek mszyce :twisted: .
Buziaki ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Jagoda, wnuczęta słodkie. A najbardziej maleństwo, ale to chyba wiesz. ;:167 Rozczula mnie zawsze bobasek :D Dzieci tak szybko rosną, stają się nagle duże i samodzielne....A chwile spędzone z nimi tak uciekają, tak szybko. Za szybko...
Róże masz zdrowe, i tu bardzo uaktywniam niskie uczucia, bom zazdrosna.....bo latam z opryskami, a do tego roku tego nie robiłam. Coś poszło nie tak.Może zima za łagodna, może pech jakiś, może urok :?:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Babciu Jagódko ;:167
Wnuczęta masz słodkie i radosne, a najsłodsze to z bystrymi oczkami! Życzę Ci żebyś je jak najszybciej wyściskała, bo tego maluszka chyba jeszcze nie miałaś w ramionach ;:4
O truskawkach już pisałam u siebie, to napiszę o gruszkach Nashi , które mnie nęcą i nawet mi smakują, ale nie wiem jak długo trzeba czekać na pierwsze owoce? pamiętasz ile lat czekałaś :D
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

:wit
Nie nadążam ostatnio Jagódko, jednak nie mogło mnie u Ciebie zabraknąć....tyle się dzieje, tyle przemyśleń ogrodowych.... ;:oj Jak zwykle ciekawie i wspaniale...idę do czytania zaległości...
PS. Przesłodkie dzieciaki, aż się chce być babcią 8-)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Ależ masz słodkie Rusałeczki - szkoda tylko , że tak rzadko masz przyjemność je widywać .
Ta fotka w lesie mi kojarzy się z zaczarowanym ogrodem , a już na pewno z ...Opowieści z Narnii . Najmłodszy ' Bąbel ' ...jak ze starej fotografii , z dawnych lat ...
Ogród - pomimo 'przewracania do góry nogami ' uporządkowany i kolorowy ...ani przez myśl mi nie przeszło , że jesienny .
Pozdrawiam z ... nareszcie słonecznej Małopolski :wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witam i zapraszam na wieczorynkę w zielonych pokojach!

Wiecie, czym się różni tegoroczny wrzesień w Pruszczu od sierpnia czy lipca?
Gdyby nie krótszy dzień i wszędzie rozsnute nici pajęcze - powiedziałabym, że kompletnie niczym ;:oj.
Tak samo gorąco, słonecznie, kolorowo i kwitnąco. Fantazja po prostu ;:215.
Jeden z bohaterów kryminału, który obecnie czytam, stwierdził, że jego matka uprawiała swój ogród z czułością... ;:224. Ktoś może o swoim ogrodzie tak powiedzieć ;:306?

Ruda, Twoje szczęście, że chodziło o kota, a nie tylko o głupie baby ;:306.
A tak coś od siebie... ;:224 ?

Ewo, nie wiem o jakim lwie i jakiej trawce mówisz ;:218?
A na Twojej glebie z Kyusiu będzie niezłe drzewo.
Ech, do takiego lenia nie przyznawałabym się raczej...

Annes, toż Lion's Rose kwitnie bardzo długo :shock:, nie wiem, jak mogłaś go nie zauważyć..., no, chyba że bywasz na działce rzadziej niż raz w tygodniu...
Chciałaś zobaczyć brudne hortensje? Proszę bardzo:

Mega Pearl, ten rodzaj przebarwień mogę jeszcze ścierpieć...

Obrazek

Tardiva, ostatecznie może być...

Obrazek

Ale już uratowana ze szponów korzeni tui Vanilla Fraise ma barwy do kitu ;:222.

Obrazek

A Limelight, z definicji limonkowa przecież, wygląda, jak ścierka do podłogi ;:222.

Obrazek

I kto to widział, żeby srebrny dolar tak wyglądał :shock:.

Obrazek

Z całego tego towarzystwa najlepiej prezentują się poczciwe kalafiory, czyli Annabelle ;:215.

Obrazek

Justynko, na początek pytanie: była wizytacja w "Rozczochranym" i ani słóweczka o tym?
A w ogrodzie jednak najpiękniejsze są błękity ;:170. A ja już chciałam przyznać Nobla hodowcy hortensji bukietowych ;:306. Ale może wreszcie trafię na naprawdę piękną i czystą odmianę...
Czy Twoim różom nie dolega brak przewiewu? Moje mają go sporo i listki lśnią, jak nie przymierzając psu ślepia... No i to suche lato, ale przecież u Ciebie też było sucho...
Ilustracja: Cream Abundance i Avalon.

Obrazek

Obrazek

Pepsi, nic nie mów o chwilach z wnukami, ja swoje tak rzadko widuję... ;:174.
Faktycznie, z Twoimi różami poszło coś nie tak. Potrzebna babka, żeby odczyniła uroki ;:306.
A już serio, następne lato będzie dla nich lepsze. Poza tym kobitki pisały, że te chore róże szybciej zapadają w sen i przez to lepiej zimują. Może to jest jakaś pociecha...

Ech, Marysiu , jakbyś zgadła, tego szkrabika widziałam tylko przez skype'a i na zdjęciach.
Szkoda gadać. Może w przyszłym roku..., ale to już będzie całkiem inne dziecko...
Nie pamiętam ile lat ma ta moja gruszeczka Komoi Nashi (do dat w ogóle nie mam głowy), ale ze trzy lata trwało zanim zaczęła owocować, najpierw były trzy gruszki, potem pięć, a w tym roku ponad 50 :shock:, a drzewko malutkie...

Fajnie, że wpadłaś, Justi. Ty nie nadążasz, a ja nie wiem, co o Tobie myśleć, bo gdzie są, dajmy na to, Twoje wątki? I gdzie ja mam z Tobą pogadać, jak mi przyjdzie ochota?
A dzieciary są świetne, ze starszymi dziewczynami można już nieźle się nagadać, a te małe wciąż się śmieją, są bardzo pogodne.

Jagódko Małopolska ;:196, jak się cieszę, że wreszcie i Ty w słonku!
Prawda, że to zdjęcie w lesie jest niesamowite? Takie surrealistyczne...
Żebyś wiedziała, jak mi tych dzieciaków brak. Ale znowu nie wyobrażam sobie codzienności z takimi czterema żywymi sreberkami...
A ogród w żadnym wypadku nie jesienny. Właśnie stwierdziłam, że od lipcowego i sierpniowego niewiele się różni...

Dzięki serdeczne za wizytę. Miłego i letniego tygodnia życzę.
Zostawiam Wam dziś zdjęcie miesiąca
;:oj.

Obrazek

Lato, trwaj, a Wy z nim - Jagoda
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”