Ewcia ...tak ...w rzeczy samej ...wiosna , wiosna ...

ale to nie ..rannik ...nie wiem , co miałaś na myśli ..może pierwiosnek , albo ...ciemiernik niger ?
Jadzieńko...wiesz co ..nie zwracaj na nie ( te france leniwe ) uwagi - tylko rób swoje , na ile zdrowie , czas i pogoda pozwoli - wiem skądinąd , że masz dobre serduszko , będziesz psioczyć , ale nie mogąc patrzeć na bałagan - uprzątniesz wszystko sama

...
To jest nie rozchodnik , tylko Żagwin ogrodowy "Albomarginata" (łac. Aubrieta x cultorum) .

kwitnie mi już najwcześniejszy ... burgundowy , ale ma inne liście ...
Ciemierniki u mnie rosną w zwykłej ziemi ..ani kwaśna , ani wapienna i ... niczym ich nie dokarmiałam ...mam u siebie ...glinę ...
Koniecznie rozsadź prymulki ...trzeba je co jakiś czas odmładzać ...nawet w trakcie kwitnienia je rozsadzałam ...wieczorem , podlewając i ...chroniąc przed ostrym słońcem ... W ogóle prymule - zależnie od gatunku - jedne lubią półcień , a inne ( a są takie ) ...które lubią słońce i kwitną ... latem , np. pierwiosnek oprószony ...ciężki do zdobycia ...
Buziaki i ...nie przemęczaj się zanadto ...

zdrowie i życie - jest tylko jedno ...nawet takie przyjemności , jak ogród - czasem trzeba sobie ...dozować po trochu ...w naszym wieku ...chociaż dusze mamy młode ...jednak lat przybywa i ...dziwnym zbiegiem okoliczności - roboty też ....