W wiejskim ogrodzie
- Darmokot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W wiejskim ogrodzie
Marysiu Ależ Ty zaiwaniasz z tym wątkiem
Parę dni mnie nie było i 12 stron do nadrobienia. Szkarłatka u mnie już nawet kulki zrzuciła i uschły jej pędy, jeśli nie chcesz jej rozsiania to obetnij kwiatostan jak pierwsze kulki zaczną opadać. Tułacz posadziłem w półcieniu a właściwie w cieniu od prosa ozdobnego ale coś się obraził i mu listki usychają, podlewam codziennie, czy tak z nim bywa po przesadzeniu? Twoje zdjęcia są coraz piękniejsze
A rano obudzimy się w deszczu 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Misiu dziękuję! tak dużo takich małych czynności których może nie widać , ale są niezbędne
Iwonko ta moja Cassandra w tym roku ma mniej pączków niż miała w pierwszym roku. Coś czuję, że trzeba ją będzie przesadzić
Ja też dokupiłam i piszę o tym u Ciebie, bo bylinowe bardzo mnie urzekły!
Kłokoczka rośnie w polu i to niestety bardzo wolno
Dobranoc!
Marysiu będzie miała kilka kwiatków ale nie szaleje specjalnie
Popatrz jak nam się zaczął deszcz podobać
Michale mój status jest inny niż Twój dlatego mogę sobie pozwolić na codzienne (dwa razy) bywanie na FO , no i rzadko kiedy nie mam internetu
już nie wspomnę, że bardzo lubię robić zdjęcia
Szkarłatka mi nie przeszkadza na razie - jeszcze dwie dostałam
Jeżeli tułacz padnie to dostaniesz drugiego - nie wiem wysyłałam jednego, ale wcześniej wsadziłam do doniczki i może zdążył się ukorzenić. Na wszelki wypadek jutro zrobię sadzonkę więc nie martw się
A deszcz bardzo proszę!
Iwonko ta moja Cassandra w tym roku ma mniej pączków niż miała w pierwszym roku. Coś czuję, że trzeba ją będzie przesadzić
Kłokoczka rośnie w polu i to niestety bardzo wolno
Dobranoc!
Marysiu będzie miała kilka kwiatków ale nie szaleje specjalnie
Michale mój status jest inny niż Twój dlatego mogę sobie pozwolić na codzienne (dwa razy) bywanie na FO , no i rzadko kiedy nie mam internetu
Szkarłatka mi nie przeszkadza na razie - jeszcze dwie dostałam
Jeżeli tułacz padnie to dostaniesz drugiego - nie wiem wysyłałam jednego, ale wcześniej wsadziłam do doniczki i może zdążył się ukorzenić. Na wszelki wypadek jutro zrobię sadzonkę więc nie martw się
A deszcz bardzo proszę!
- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu - nie martw się, jutro (tzn. dzisiaj) znowu wyjeżdżam. Będzie deszcz, jak w banku.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Marysiu
Ty też jeszcze masz duuużo kwitnień
I oby jak najdłużej tak było
Hibiskuska się doczekałaś,,,Tój piękny i chyba deko jaśniejszy niż mój
Róze piękne,,,abraham Derby zachwyca swą urdą
Mieczyk podobny do mojego.A u mnie jeszcze kilka kwitnie ze 3 są w pąkach
A inne już kwiatostany pousuwałam 
Ty też jeszcze masz duuużo kwitnień
Hibiskuska się doczekałaś,,,Tój piękny i chyba deko jaśniejszy niż mój
Róze piękne,,,abraham Derby zachwyca swą urdą
Mieczyk podobny do mojego.A u mnie jeszcze kilka kwitnie ze 3 są w pąkach
- Maska

- Kontakt:
Helenko gdzie Cię znowu gna? chyba już wyjechałaś , bo od 5 pada
szczęśliwej drogi
Aniu hibiskusy od których został mój odciupany kwitną jak szalone, więc chyba mój pójdzie do słońca. To jest grządka vis a vis okna z którego stale patrzę gotując więc chciałam najładniejsze posadzić i cóż muszę ją jeszcze raz przemyśleć
Basiu dziękuję - życzę Ci szczęśliwej drogi i baw się dobrze
Aniu hibiskusy od których został mój odciupany kwitną jak szalone, więc chyba mój pójdzie do słońca. To jest grządka vis a vis okna z którego stale patrzę gotując więc chciałam najładniejsze posadzić i cóż muszę ją jeszcze raz przemyśleć
Basiu dziękuję - życzę Ci szczęśliwej drogi i baw się dobrze
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Marysiu, daj szansę Cassandrze, u mnie w małych pakach miesiąc przestała, już się zastanawiałam, czy jej nie wykopać, ale w końcu jak rozkwitła i zapachniała, to sobie życie ocaliła
Bardzo mi się podoba to, że ma idealnie niebieskie kwiaty (nie wiem, jak Tobie, w związku z tym, że niebieskie...
)
Mokre zdjęcia prześliczne, deszcz zdecydowanie wydobywa kolory!
Mokre zdjęcia prześliczne, deszcz zdecydowanie wydobywa kolory!
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
U mnie pada od północy. Dobra pogoda na wsadzanie roślinek ;) choć dzisiaj już jesiennie, chłodno.
Pozdrawiam - Justyna
- zuzanna2418
- 1000p

- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Marysiu, jeszcze mieczyk u Ciebie?
Przy hibiskusach kręciłam się nerwowo na wystawie, coś czuje że w przyszłym roku zafunduję sobie jakiegoś. Czy masz jakieś doświadczenie z rośliną cebulową zwaną krynką (Crinum powelli)? Kupiłam wiosną dorodną cebulę, miała wypuścić oszałamiające kwiaty (takie coś jak amarylis) a ona wypuściła malutki zielony listeczek i tak trwa do dziś dnia. Nie mam pojęcia, czy jeszcze coś z tego będzie.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
moje wątki miastowe i wiejskie
Marysiu, zdjęcia przepiękne!
Zachwyciła mnie pomarańczowa crocosmia (bo to chyba ona) - dotychczas widziałam tylko ceglasto-czerwone.
Dalie czarujące... hibiscus także... wciąż pełnia lata w ogrodzie!
U mnie dziś pochmurno, ale nic nie pada... powinnam jechać dziś na zebranie do LO, ale tak mi się nie chce - manifestacje sparaliżują centrum i jak nic utknę w mega-korku. Może nie jechać?
Zachwyciła mnie pomarańczowa crocosmia (bo to chyba ona) - dotychczas widziałam tylko ceglasto-czerwone.
Dalie czarujące... hibiscus także... wciąż pełnia lata w ogrodzie!
U mnie dziś pochmurno, ale nic nie pada... powinnam jechać dziś na zebranie do LO, ale tak mi się nie chce - manifestacje sparaliżują centrum i jak nic utknę w mega-korku. Może nie jechać?
- Maska

- Kontakt:
Pat dla tych ślicznych kwiatuszków ją kupiłam i dam jej szansę, ale mierzi mnie że zamiast się rozrosnąć to się kurczy
w żadnym razie nie chciałabym jej stracić!
Mokre.... kiedyś był przesyt, a teraz atrakcja
przynajmniej na płd.
Justynko teraz u mnie siąpi więc nie da się pracować, ale cieszę się bo zrobiłam grządkę poziomkową i tak cudnie ją podlewa.
Ochłodziło się, ale nie jest bardzo zimno. Grzyby mi się marzą.
Zuziu krynkę dostałam więc doświadczenie na razie żadne. Daj jej szansę albo poczytaj o niej może coś jej trzeba
Hibiskusa zobaczyłam w jednym ogrodzie na pętli gdzie wsiadam do mojego autobusu podmiejskiego i tak się kręciłam aż znalazłam dojście do pana ogrodnika i odkupiłam od niego kawałek. Kolorów ma kilka a mnie się trafił chyba i tak najładniejszy.
Agnieszko dziękuję
Crocosmia kupiona na FO jesienią rok temu i długo jej nie widziałam; już myślałam że nici z tego, a tu nie dość że cynobrowa to jeszcze część pomarańczowa. Muszę za rok bardziej ją wyeksponować bo zasługuje na to
No tak macie dzisiaj manifestacje - to są uroki życia w stolycy, a na zebranie trzeba iść toż to klasa maturalna - ważna!
U mnie sączy się woda z nieba kropelkami, ale zawsze.Dobrego dnia!
Mokre.... kiedyś był przesyt, a teraz atrakcja
Justynko teraz u mnie siąpi więc nie da się pracować, ale cieszę się bo zrobiłam grządkę poziomkową i tak cudnie ją podlewa.
Ochłodziło się, ale nie jest bardzo zimno. Grzyby mi się marzą.
Zuziu krynkę dostałam więc doświadczenie na razie żadne. Daj jej szansę albo poczytaj o niej może coś jej trzeba
Hibiskusa zobaczyłam w jednym ogrodzie na pętli gdzie wsiadam do mojego autobusu podmiejskiego i tak się kręciłam aż znalazłam dojście do pana ogrodnika i odkupiłam od niego kawałek. Kolorów ma kilka a mnie się trafił chyba i tak najładniejszy.
Agnieszko dziękuję
No tak macie dzisiaj manifestacje - to są uroki życia w stolycy, a na zebranie trzeba iść toż to klasa maturalna - ważna!
U mnie sączy się woda z nieba kropelkami, ale zawsze.Dobrego dnia!
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
A toś mnie Zuzanno pocieszyłazuzanna2418 pisze:Czy masz jakieś doświadczenie z rośliną cebulową zwaną krynką (Crinum powelli)? Kupiłam wiosną dorodną cebulę, miała wypuścić oszałamiające kwiaty (takie coś jak amarylis) a ona wypuściła malutki zielony listeczek i tak trwa do dziś dnia. Nie mam pojęcia, czy jeszcze coś z tego będzie.
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marysiu
dzisiaj coś kropi,kropi od rana
niech Nam podlewa roślinki!
- Maska

- Kontakt:
Reniu
no wreszcie podleje, bo to taki deszcz jak należy
szkoda tylko że nie przestaje ani na chwilkę bo mam rośliny do wsadzenia
Jacku mnie też się podoba
szkoda tylko że nie przestaje ani na chwilkę bo mam rośliny do wsadzenia
Jacku mnie też się podoba
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ciapka cały czas.Oj tam Marysiu dzisiaj masz odpoczynek!!! Korzystaj odpoczywaj!
Roślinką nic się nie stanie jutro je posadzisz
Roślinką nic się nie stanie jutro je posadzisz