Tolinka i róże

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tolinka i róże

Post »

Dziękuje jeszcze raz za pochwały ;:4
Wczoraj przyszła paczka z RC piękne dorodne sadzonki ;:108 ale niestety nie mam jak ich posadzic choc miejsca czekają ,bo pogoda u nas fatalna dzisiaj,cały dzień chmurzy się i pada ;:174
Przyjechały do mnie

Garden of Roses
Herkules
Sommersonne
Novalis
Rosenfaszination
Florentina

do Novalisa dokupiłam u Wiolci piwonię Lavender ;:167 i róża i piwonia zostaną posadzone razem z Lavender blue i Blue Queen,które już rosną na lawendowej rabacie i jeszcze czekam na Blue Girl ,a właśnie skoro mowa o lawendowej rabacie ,to ona z lawendą nie ma nic wspólnego poza kolorem ;:306 i polecam wam obejrzec coś właśnie o lawendzie i różach ;:202
http://majawogrodzie.tvn.pl/253,Tam-gdz ... cinek.html

Daysy ja też jeszcze czekam na dwie szkółki oprócz tych co przyszły ,no troszkę poszalałam ;:224 Mówisz że poganiasz czas ,a znasz słowa piosenki ....życie jest za krótkie żeby się nie spieszyc,życie jest za krótkie by się nic nie cieszyc...ja ciągle gdzieś się spieszę,a potem cieszę i ciągle mam coś do zrobienia o nudzie nie ma mowy ja się nigdy nie nudzę,nie mam czasu :lol:

Ewulka ;:196 no muszę coś z łapkami zrobic bo bym już wszystkie róże ogoliła ;:306

Asiu na pewno masz talent ale jeszcze nie odkryty ;:108 moja przyjaciółka też tak mówiła ,a dzisiaj sama tworzy i wymyśla jeszcze mnie pogania :uszy

Małgoś zabij ale ja nie wiem czy to japońskie :?: one polskie u mnie rosną :D i u Ciebie też niebawem ,tylko czekam żeby wyszły i dam znac ;:108

Anula ja kopczyki rozgarnę po niedzieli ,ma byc już ciepło ,więc będę ciąc, rozgarniac i nawozic,miedzianem pryskałam już dawno, a po obejrzeniu Maji u Państwa Cwik różom się dosyc mocno dostanie po gałęziach ;:163 Zaglądaj kochana coś tam zawsze będę pokazywac :uszy

:wit
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tolinko nie szkodzi, róże zdążą się wymoczyć a już od jutra ma się poprawić pogoda. Przed nami cały piękny tydzień. ;:3 Śliczna ta piwonia ale to drzewiasta. Będę podziwiać u Ciebie. ;:108
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tolinko, kto ma ogród, nie ma czasu na nudę :D ;:333 za to cierpi na uporczywy brak czasu ;:131
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wymoczyły się Asiu porządnie dziś już siedzą na swoich miejscach i przykazałam im ładnie się korzenić i nie chorować ;:130

Masz rację Daysy z tym brakiem czasu ,a propos...no właśnie coś ci obiecałam i nie mam czasu ;:131 ale będą,będą :uszy

Dziś był pracowity dzień ,bo trzeba było panienki posadzić ,jedne posadzić , inne wysadzić i znów wsadzić ;:219 no cóż błędy kosztują sporo pracy...Udało mi się wyskoczyć jeszcze do marketu po wąż kropelkowy do nawadniania ,nowe rabatki nie miały jeszcze nawadniania ,a biegać później z konewką oj nie ;:185 Akurat przyszedł w nowej dostawie i w nowej dostawie były też róże w O gdzie pojechałam po korę ,bo rzeczywiście cena ok. wybór róż ooogromny od kapersów NN do doniczkowych w seriach i mam dziwne wrażenie że są one z dobrze nam znanej szkółki ;:333 ...wczoraj że byłam z M to się oparłam dzisiaj sama nie miałam już barier ,a one się tak pięknie uśmiechały ;:3 ,a zresztą i tak chciałam je mieć ,a rabatka wyszła większa ,więc miejsce jest ;:173 kupiłam Jatitah i Guernsey :tan jutro pójdą na rabatkę,miałam ochotę na jeszcze jednego Ascota ,ale... co się odwlecze...dwie jakoś tam przemyciłam z trzema mógłby być problem ,ale poczekam na następną okazję ;:306
Swoją drogą ,to często się zastanawiam czy mnie przypadkiem nie brak 5-tej klepki ,bo przecież tyle czasu i siły ile mnie to hobby kosztuje,czy ja nie mogłam sobie znaleźć....co ja gadam ;:124 mam inne hobby ,ale jak tylko słonko zaświeci ,to już mnie nikt w domu nie utrzyma dopóki nie wrócę sama.... prawie na kolanach i wyciorana ile wlezie ,ale jaka szczęśliwa ;:167 ;:167
Tak więc pierwsze sadzenia za mną ,wiadra kompostu,konewki wody i pierwszy raz mączka rogowa ,ciekawa jestem jakie będą efekty , mam tylko nadzieję że nie przedobrzyłam ;:218

I dla Was kochani na dobranoc coś różanego :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Tolinko ale masz fajnie różyczki już posadzone,moje dopiero przyjadą ;:65
Wianek cudowny ;:167
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Tolinko czytam że byłaś w O i zakupilas róże. Moglabys polecić coś z tego co było w O dla początkującego ogrodnika?
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Tolinko już widzę ta cudowną rabatę ,o lawendzie też oglądałam , ale u mnie jest coś chyba za zimno , bo co kilka lat muszę nowe sadzić , może to od odmiany zależy , poza tym w związku z kopczykowaniem sadzę je w pewnej odległości od róż , no i po jednym krzaczku .
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tolinko a ja właśnie dostałam informację, że w tym tygodniu dojadą do mnie ostatnie różyczki ;:138, więc nadejdzie czas sadzenia.
Wilczomlecz Diamond Frost ma juz spore korzonki, więc bedę je sadziła do doniczek. Myslę,że po Świętach, będzie można już myśleć o wysyłce :D , chyba, że chcesz wcześniej.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes ale to fajny czas to czekanie ;:65 a później sadzenie i czekanie ,pierwsze listki,pierwsze pąki,pierwsze kwiaty ;:167

Małgosiu jak dla początkującego ogrodnika ,to ja ci tych róż z O nie polecę,bo się zrazisz kochana,te róże od góry wyglądają nawet ,nawet ,ale korzenie ;:202 katastrofa ;:222 cena nieczym nie różni się od cen w szkółce (porównałam z F) tyle tylko że koszty przesyłki ,ale dojechać do O też musisz,więc różnica w cenie żadna,ale w jakości sadzonek oooogromna ;:108

Reniu to chyba zależy to też od odmiany ,bo teraz zimy są łagodne i lawenda powinna sobie nieźle radzić,a słyszę tu i tam że słabo przezimowała.

Daysy no to będzie się u Ciebie działo ;:224 Nowe panieneczki = nowe foteczki ;:138

Ja dzisiaj sadziłam nowe nabytki ,ale jestem bardzo niemile zaskoczona różami z pojemników z O nie dość że całe gałązki zaciapane woskiem,to system korzeniowy w opłakanym stanie ;:222 ciekawa jestem co będzie z tych sadzonek ;:209 Przygotowałam następne dołki ,bo jutro będą kolejne róże ,po jutrze następne,a później rozłożę wąż nawadniający i posadzę bylinki ,jeszcze kora na wierzch i gotowe! No proszę jak to prosto....napisać ;:306 :;230
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tolinko będzie się działo u wszystkich różómaniaków, ja nie mam ich tak wiele, w tym roku faktycznie troszkę więcej odmian zamówiłam, ale gdzie mnie do Was. Własnie wczoraj liczyłam róże i mam ich około 120 w ogrodzie w tym odmian tylko 48. :D
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

48 odmian, to jak dla mnie kosmos, biorąc pod uwagę, że Tolinka pewnie ma jeszcze więcej to ja do .... nie zdążę
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, dasz radę, nawet się nie obejrzysz, jak w ogrodzie będzie tyle samo albo i wiecej, to taka choroba samonapedzająca się, masz najpierw jedną później 4, nastepnie 8 itd. Znam to z autopsji. :D
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Cudny wianuszek z różyczek ;:167
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Już róże !? Ale połączenie świetne! Sobie nawet wyobraziłem :D
Wianek przebija wszystko ;:167
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daysy 48 odmian to sporo! a przy 120 krzakach to jest co robić ;:108 ja mam odmian już ponad 100 na pewno ,a krzaków...zgubiłam już rachubę ;:219 policzę jak będę nawozić,a może lepiej nie :;230 czasem już wysiadam i pukam się w czoło ;:124 ale co ja mam zrobić jak je tak ;:167 dopóki sił starczy będę przy nich robić ,a teraz obiecałam sobie ,że od nowego sezonu zaczynam pozbywać się tych ,które nie przypadły mi do gustu,na pozyskane miejsca będę sadzić te które chciałabym jeszcze miec,lub te których chciałabym mieć więcej,żeby nie powiększać już ilości,już wystarczy ;:173

Małgosiu ;:306 ja też tak mówiłam,a ani się obejrzałam a tu proszę 100-tka jak nic ;:306

Ewunia Mati ;:196 kupiłam te różyczki do wazonu,pan powiedział że to bukietowe ,ślubne,nie rozwinęły się tylko tak sobie zaschły ,żal mi było wyrzucić ;:131 ale chyba dobrze że je zatrzymałam :wink: Myślę że Pomponella powinna sprawdzić się na taki wianek ,muszę spróbować ;:209

Dzisiaj kupiłam ziemię i zaplanowałam rozsadzanie pomidorków i cukinii ,jak tak dalej pójdzie to cukinia zaowocuje mi w salonie ;:306 Jutro zjadą się róże ,kurcza wszystkie na raz ;:202 no nic...dam radę,część dołków już wykopana ,więc tylko powrzucam i zasypię i może mi się uda znaleźć jakiegoś ochotnika do kopania kolejnych zanim się krzaki wymoczą ;:218 na razie to mam ochotnika do wykopywania ale krzewów ;:306 pies czuje mączkę rogową i myśli biedny ,że tam sobie kostki zakopał ;:306
Żeby tylko pogoda była,bo dziś bardzo wiało i jakoś tak mi zimno było,oby to nie jakieś przeziębienie idę zrobić sobie gorącą herbatę z imbirem i miodem ;:40 Teraz nie czas na chorobę ;:124
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”