Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

No z tym sie z Tobą zgadzam Jagódko pacjent jest tylko balastem ,bo liczy się sztuka za którą NFZ zapłaci, a potem dopiero człowiek. Lekarzy przez duże L można szukać ze świeczką . Ja jakoś nie mam do nich szczęścia i muszę sobie jakoś sama pomagać ;:196 Piękny klonik za rozsądną cenę też nie wiem czy przeszłabym obojętnie obok niego :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja się skusiłam na kupno 2 chryzantem, Nie mam pojęcia, czy przezimują, ale koszt niewielki, a roslinka oko cieszy.
Cieszę się, że masz tyle optymizmu w sobie.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Jadzieńko ...przez NFZ jesteśmy traktowani jak przez US - podmiotowo ...
Kupić Ci takiego klonika ?...jeszcze były cztery .
Buziaki ;:196

Gosiu ...też miałam ochotę na chryzantemy inne , niż wszystkie pozostałe ...kwiaty podobne do dalii - niestety - jednoroczne ;:174 .
Zawsze byłam optymistką ...a mój M - pesymistą . Ja - widzę zawsze światełko w tunelu , co daje mi nadzieję i świat postrzegam w kolorach - On - niestety , ale widzi szary , nijaki ...no to maluję ten Jego świat , jak tylko potrafię ...to w domu , to w ogrodzie - ewentualnie w garderobie - z różnym skutkiem . Powiem Ci też jedno - nie mogę się rozklejać , załamywać rąk - bo to do niczego nie prowadzi , a tylko pogarsza sprawę .
Pozdrawiam wieczorową porą ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko ;:196 mam już obiecaną sadzonkę takiego klonika od naszej forumowej koleżanki .Miałam ją zabrać już latem ,ale miejsce trzeba naszykować i zrobić ciutek luzu dla niego .Chciałabym ,żeby miał kształt pagodowy ,ale muszę się jej dopytać ,czy mogę go tak formować .
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jagódko,ja już dawno stwierdziłam,ze lekarze są tylko w serialach telewizyjnych,które ogląda się jak jakąś fantazję oderwana od rzeczywistości.Nie doświadczamy ich znieczulicy dopóki nie mamy z nimi do czynienia i oby nie była potrzebna ich pomoc jak najdłużej.27 zł za klonika to faktycznie dobra cena.Ciekawe czy przeżyłby normalnie w gruncie?
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzieńko...z tego co czytałam , zasięgając opinii z różnych źródeł , to można przycinać , prowadząc jak bonsai ...drutować , nachylając gałązki pod odpowiednim kątem . Buziaki niedzielne ;:196 :wit .

Gosiu...oczywiście , że da radę ...ale na jesienne sadzenie czegokolwiek do gruntu - oprócz cebul - ja reaguję sceptycznie . W pierwszych 2-4 latach należy na zimę kloniki okrywać - sadzić je w miejscach osłoniętych , ciepłych i w przepuszczalnej ziemi - nie lubią stagnacyjnej wody , zwłaszcza przed nastaniem mrozów .
Co do lekarzy , to masz zupełna rację - ładnie , to cały personel wygląda w białych , zielonych , niebieskich , tudzież różowych fartuszkach na korytarzach . Florence Nightingale - prekursorka pielęgniarstwa chyba się w grobie przewraca patrząc na to wszystko w kwestii pielęgniarek - opieka chorych fatalna , brudne prześcieradła , poszewki , a pampersy na całą noc - ( dawniej były baseny , ale której by się chciało podkładać )...wsadzą delikwenta w pampersa i po kłopocie . Miałam tatę po wylewie , to wiem , że aż pływał ...myśmy wszystko koło niego robili , włącznie z wymianą pościeli i myciem , gdy leżał w szpitalu .
Gdy pytałam mego Syna , czy go myją , to powiedział , że wody nie widział prawie miesiąc , jedynie w butelce , do picia . Więc na ile dałam radę , to starałam się Go odświeżyć - ganiając po oddziele z miską wody .
Buziaki klonowo - poszpitalne ;:196
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jagodko-cieszę się,że przypadkowe a udane zakupy! :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Moje chryzantemy pewnie też jednoroczne, ale nie martwię się tym. Koszt niewielki.
Bardzo dobrze, że masz takie podejście. Bedzie Ci dużo łatwiej, niż osobie cały czas widzącej na czarno
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to tylko oczekuję ,ze sie na mnie nie pogniewa jak będę go cięła.Miałabym go już w domu ,gdyby nie te kłopoty ogrodowe ,ale do wiosny już niedaleko. Jagódko ;:196 zostawiam na lepszy tydzień pełen pracy
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Witaj Jagódko
Pospacerowałam u Ciebie, ale też chcę Cie poinformować, że u siebie umieściłam informację o mekonopsisie.
Jagódko mam do Ciebie prośbę, bardzo proszę na wiosną sadzonkę od czerwonej pełnej pelargoni (u Ciebie na stronie 39) Jeśli zechcesz, to w zamian dam inną.
Miłego dnia
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie Miłych Gości :wit ;:4
Miałam dzisiaj bardzo sympatyczne spotkanie .... ( Jezu Słodki , jak ja lubię takie wizyty - zwłaszcza osób zielono zakręconych ) . Bardzo , ale to bardzo byłam spragniona kontaktu z ludźmi tak serdecznymi , otwartymi , jak Terenia i Jej M . Brakowało mi właśnie czegoś , co jest dla mnie odskocznią , wytchnieniem ...a przecież nie miałam ku temu okazji już dłuższy czas . Tereniu - dziękuję z całego serca Tobie i Twojemu Szanownemu M ;:180 ;:196 .

Ewuniu ... czekały chyba na mnie ..bo od dłuższego czasu ich szukałam ...w odpowiedniej cenie oczywiście .

Gosiu ...dla mnie - to strata kasy - mimo , ze jest moim pragnieniem mieć szpaler z chryzantem - u wejścia do domu ...w kolorze bordowym/czerwonym i różowym /białym ...ew. stonowanej żółci i rudego .
Prawdę mówiąc , to jestem niepoprawną optymistką , gdy wszyscy wokół zaczynają narzekać - ja - odwrotnie - w każdej - nawet beznadziejnej sprawie widzę jakieś wyjście i mocno wierzę , że będzie tylko lepiej . Nie mówię , że jest łatwo - ale pomału , małymi kroczkami można osiągnąć wiele . Trzeba tylko chcieć i nie poddawać się .

Jadzieńko ...myślę , że nie powinien , jednak uważam , że lepsze jest nadawanie formy pagodowej poprzez przyginanie / kształtując w ten sposób upragnioną formę .
Dziękuję za wsparcie ...zaczął się nieźle ...Janusz stanął na nogi ...łaził po domu , aż poskutkowało opuchlizną i krwawymi wybroczynami podskórnymi tuż , przy zagojonych ranach ;:202 .
Pozdrawiam - buziaki ;:196 .

Uleńko...pragnę Cię poinformować , że dotarły dzisiaj do mnie roślinki od Ciebie ;:196 ...przywiezione przez naszą Kochaną Terenię i Jej M ;:138 .
Sadzonki pelargonii są już dla Ciebie ścięte ...jutro idą do ziemi ...matecznych nie przechowuję - tylko od razu robię sadzonki . Moje bluszczolistne już rosną na drugi rok w maleńkich doniczkach - wszystkie się przyjęły .
Czytałam , czytałam o Meconopsis i moim marzeniem było by go mieć ...niestety - chyba nie sprostam jego wygórowanym wymaganiom - cień/półcień - chłód ...no i nie wiadomo , czy przeżyje - mimo opieki , jak z oseskiem .
Dziękuję Uleńko ;:168 ...ja - z kolei życzę miłego wieczoru ;:196

Dawno nic nie pokazywałam , co słychać w ogrodzie ...

Szałwia omszona & Ostróżka
Obrazek Obrazek

Szczawik Depressa & Dzwonek
Obrazek Obrazek

Fuksja - drzewko
Obrazek
Klonik
Obrazek
Primula
Obrazek

Chabry Górskie
Obrazek Obrazek

Truskawka ozdobna & Psianka Rantonetta
Obrazek Obrazek

Róża Stephanie Baronin zu Guttenberg & New Dawn
Obrazek Obrazek

Aachener Dom & Bonica
Obrazek Obrazek

Shogun & Baronesse
Obrazek Obrazek

Grand Mogul & Rosarium Uetersen
Obrazek Obrazek

Czerwona ...niczym Carmen Bisetta - Aida & raz jeszcze .... w pełni rozwinięty kwiat Aachener Dom
Obrazek Obrazek

Heliotrop & Delosperma
Obrazek Obrazek

Złocień arktyczny & rudbekia - chyba
Obrazek Obrazek

Onętki
ObrazekObrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Onętek w pąku & Lobelie
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Brunera Hadspen Cream
Obrazek

Lantana camara White & Tojeść orszelinowa
ObrazekObrazek

Clematis Ville de Lyon & Lobelia
Obrazek Obrazek

I to było by na tyle ... :wit ...miłego oglądania ;:180
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Witam Cię Jagódko
Tak miłego spotkania to tylko pozazdrościć, szkoda że tak daleko mieszkam. Ja i mój M też z wielką przyjemnością odwiedzamy Terenię i Władka. Ja też potrzebuję takich spotkań, pogadanek o roślinach, oglądania, podziwiania i wymianę. Jeśli upatrzysz u mnie jakąś roślinkę, to śmiało pisz.
Bardzo dziękuję za pelargonię, niech się ładnie ukorzenia, ale masz dodatkowe zajęcie. Już się cieszę :D
Pozdrawiam, życzę miłego dnia ;:168
Ula
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko witam Cię seredecznie... ;:196
Ależ piękne kolory u Ciebie w ogrodzie... aż trudno uwierzyć, że mamy już prawie listopad... pogoda fantastyczna.. serce sie raduje na widok tej naszej pieknej jesieni.... a jeszcze jak do tego dochodzą spotkania ze wspaniałymi ludźmi to już chyba nic więcej do szczęścia nie trzeba, prawda?? U mnie dzisiaj wprawdzie pada ale deszczyk też potrzebny i wcale się na niego nie złoszczę... Uwielbiam Twój wątek, bo jest w nim tyle mądrości zyciowej a Ty jesteś przedstawicielem Bardzo Mądrej Starszyzny ;:196 dziękuję ;:180
Pozdrawiam Cię z kawusią w dłoni ;:196
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się Jagódko ,że synuś już parę kroków zrobił . Zaraz inaczej krew zaczyna krążyć no i samopoczucie lepsze . Dzięki Twojej troskliwej opiece synuś tak szybko powraca do zdrowia ;:196 . Jeszcze masz dużo masz kwitnących roślin w ogródku .U mnie tylko parę róż zaszczyca mnie swymi kwiatami
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochana , to u Ciebie jeszcze tyle kwiatuszków ;:oj w szoku jestem naprawdę :roll: u mnie już wszystko poprzycinane do ziemi , mróz zrobił swoje :( jedyne pocieszenie to roślinki kwitnące w domu , z ogrodu zeszłam/weszłam na parapety :lol:
Dopadł mnie jakiś " niechcic " i teraz jestem ze wszystkim na nie... chce mi się ;:306
Trzymajcie się zdrowo ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”