Piękne zmiany w ogródku, ja też zachorowałam na żurawki, ale w tym roku chyba już nici z zakupów. Stwierdziłam, że mam za mało miejsca w ogrodzie i namówiłam M na przeniesienie ogrodzenia
Mój zielony kwadrat cz.2
-
filan
- 100p

- Od: 16 maja 2012, o 22:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój zielony kwadrat cz.2
Piękne zmiany w ogródku, ja też zachorowałam na żurawki, ale w tym roku chyba już nici z zakupów. Stwierdziłam, że mam za mało miejsca w ogrodzie i namówiłam M na przeniesienie ogrodzenia
Pozdrawiam Ania
O kolejna Rybniczanka 
- reniuniek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gabi wiem zawsze są plusy i minusy, ale już dawno sobie żadnej roślinki nie kupiłam a to już moje uzależnienie
Witam sąsiadke
Żurawki sadziłam wiosną i jesienią, one szybko się ukożeniają i u mnie rosną prawie wszędzie .
Więcje miejsca na roślinki powiadasz
no to wiosną będziesz szaleć
Co z ziemią masz nie tak?
Witam sąsiadke
Żurawki sadziłam wiosną i jesienią, one szybko się ukożeniają i u mnie rosną prawie wszędzie .
Więcje miejsca na roślinki powiadasz
Co z ziemią masz nie tak?
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Cześć Reniu, oglądałam wczoraj zmiany jakie wprowadziłaś, bardzo ładnie wyglądaję te wrzosy. Niedługo znów będziesz przesadzać bo się mocno rozrastają
Zaraz na pw prześlę Ci namiary na te pieńki, które podpatrzyłaś u mnie ale to dość daleko. Jednak wielu producentów to już robi więc może odrobinę inne ale znajdziesz też w swojej okolicy.
Zaraz na pw prześlę Ci namiary na te pieńki, które podpatrzyłaś u mnie ale to dość daleko. Jednak wielu producentów to już robi więc może odrobinę inne ale znajdziesz też w swojej okolicy.
Reniu odbijesz sobie z nawiązką i kupisz więcej roślinek
A co to za pieńki?
A co to za pieńki?
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Żurawki....żurawkami, ale ja wolę podziwiać Twoje róże Reniu 
-
filan
- 100p

- Od: 16 maja 2012, o 22:19
Reniu ziemia u mnie jest piaszczysta, a gdyby tego było mało to po doprowadzeniu kanalizacji w niektórych miejscach u góry mam sam piach. Jak patrzę z okna to widzę żółtą plamę. Dojazd do domu mam bardzo wąski (taki na furmankę
Pozdrawiam Ania
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Zmiany bardzo korzystne, niesamowicie mi się podoba. Róże bajkowe, ja się też wstrzymuję z zakupami do wiosny! Nawet kombinuję nad kolejnym zdarciem darni po róże... ale zobaczymy jak sobie poradzę z tymi, które mam.
O braku czasu nawet nie wspominaj, nawet na FO brakuje czasu, odwiedzam niektóre wątki, na szybko, nie zawsze nawet zdążę coś wpisać, aż mi wstyd, ale co poradzisz, zwariowane czasy.
Reniuś, wrzosy faktycznie mocno się rozrastają, byłoby tam za ciasno z trawkami.
Buziaki i miłego weekendu!
O braku czasu nawet nie wspominaj, nawet na FO brakuje czasu, odwiedzam niektóre wątki, na szybko, nie zawsze nawet zdążę coś wpisać, aż mi wstyd, ale co poradzisz, zwariowane czasy.
Reniuś, wrzosy faktycznie mocno się rozrastają, byłoby tam za ciasno z trawkami.
Buziaki i miłego weekendu!
- reniuniek

Witam moich gości
Jak dzisiaj było zimno brrr , wszyscy jesteśmy zasmarkani,ale i tak udało nam się zobić grila
Skończyłam tylnią rabatke, tylko jeszcze kora i może coś małego z przodu a na przyszły rok zmiana płotu

Jolu ja nie umiem na ogrodzie siedzieć, musze coś robić, więc ciągle będę coś przesadzać
Dzięki za namiary, widziałam coś podobnego u siebie w marketach
Gabrysiu podam ci linka do ogrodu od Joli to zobaczysz o co mi chodzi
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=434
Kasiu róże to u ciebie można podziwiać, ja dopiero początkująca jestem
Aniu dużo na forum jest piachowych ogrodów i roślinki w nich rosną, tylko wiadomo przy sadzeniu jest troche więcej pracy, bo trzeba nawieść ziemie
Myslę, że to tyle nie potrwa, co sezon jakąś rabatkę sobie zrobisz i nie obejrzysz się a ogród będzie obsadzony
Nelciu a wiesz, że ja wczoraj wymyśliłam nową rabatkę i też będę darła dornie
Za chwile dam fotki i będę potrzebowała i twojej pomocy przy doborze roślin.
Z różami też się do wiosny wstrzymuje
Dam sobie spokój z trawkami
W piątek wymyśliłam sobie taką rabatkę, co nieco już na niej rośnie, ale teraz chciałabym wszystko połączyć w całość i na końcu obsypać korą

Przy siatce rosną żółte maliny i prawdopodobnie tam zostaną, oprócz tego
trzy bzy, dwa świerki, hortensja Limelight, jedna pnąca róża(dopiero co wsadzona) i "coś" kolumnowego
Chciałabym dosadzić jakieś iglaki może jeszcze hortensje, musze przesadzić jeszcze roczną magnolie
Leonard Massel , myślałam, żeby ją wsadzić w róg za większym świerkiem i bzem, mam jeszcze dwie duże kępy irysów

Doradźcie mi prosze co i gdzie mam wsadzić, żeby było ładnie

Jak dzisiaj było zimno brrr , wszyscy jesteśmy zasmarkani,ale i tak udało nam się zobić grila
Skończyłam tylnią rabatke, tylko jeszcze kora i może coś małego z przodu a na przyszły rok zmiana płotu

Jolu ja nie umiem na ogrodzie siedzieć, musze coś robić, więc ciągle będę coś przesadzać
Dzięki za namiary, widziałam coś podobnego u siebie w marketach
Gabrysiu podam ci linka do ogrodu od Joli to zobaczysz o co mi chodzi
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=434
Kasiu róże to u ciebie można podziwiać, ja dopiero początkująca jestem
Aniu dużo na forum jest piachowych ogrodów i roślinki w nich rosną, tylko wiadomo przy sadzeniu jest troche więcej pracy, bo trzeba nawieść ziemie
Myslę, że to tyle nie potrwa, co sezon jakąś rabatkę sobie zrobisz i nie obejrzysz się a ogród będzie obsadzony
Nelciu a wiesz, że ja wczoraj wymyśliłam nową rabatkę i też będę darła dornie
Za chwile dam fotki i będę potrzebowała i twojej pomocy przy doborze roślin.
Z różami też się do wiosny wstrzymuje
Dam sobie spokój z trawkami
W piątek wymyśliłam sobie taką rabatkę, co nieco już na niej rośnie, ale teraz chciałabym wszystko połączyć w całość i na końcu obsypać korą

Przy siatce rosną żółte maliny i prawdopodobnie tam zostaną, oprócz tego
trzy bzy, dwa świerki, hortensja Limelight, jedna pnąca róża(dopiero co wsadzona) i "coś" kolumnowego
Chciałabym dosadzić jakieś iglaki może jeszcze hortensje, musze przesadzić jeszcze roczną magnolie
Leonard Massel , myślałam, żeby ją wsadzić w róg za większym świerkiem i bzem, mam jeszcze dwie duże kępy irysów

Doradźcie mi prosze co i gdzie mam wsadzić, żeby było ładnie
Reniu ale się napracowałaś.
Już jest super!
Co do nasadzeń to ja nie doradze,bo sama mam problem co i gdzie
Już jest super!
Co do nasadzeń to ja nie doradze,bo sama mam problem co i gdzie
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Reniu w przyszłym roku zmieniasz płot? nie zniszczysz sobie tych nowych rabat? Dziewczyno szalejesz z przeróbkami
Jak już nie zostanie Ci ani jeden kawałek darni to zgłoszę się po Twoja niemiecką kosiarkę
Co za roślinki kupiłaś na nowe nasadzenia?
Jak już nie zostanie Ci ani jeden kawałek darni to zgłoszę się po Twoja niemiecką kosiarkę
Co za roślinki kupiłaś na nowe nasadzenia?
- reniuniek

Ewciu jeszcze nic nie kupiłam, bo nie mam koncepcji
a płot będziemy zmieniać, bo sąsiad będzie budował dom i przy okazji pół na pół razem zmieniamy ogrodzenie, rabat sobie nie zniszczę, bo od ich strony będziemy robić, jeszcze nie mają nic posadzone .
Fatk, że trawnika u mnie coraz mniej
Gabi jeszcze dużo pracy przede mną
może za pare lat już się ze wszystkim uporam 
Fatk, że trawnika u mnie coraz mniej
Gabi jeszcze dużo pracy przede mną
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Ale działasz
jestem po wrażeniem 
- reniuniek

Aguś doradź mi, byłaś u mnie i kojarzysz ten zakątek, co tam jeszcze by pasowało???
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Hmm ciężko tam cosik doradzić
na pewno jakieś krzewy przed bzami
ale kontrastowe aby odznaczały się na tle zielonej ściany