Adenium (róża pustyni) cz.4
- labka1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Adenium (róża pustyni) cz.4
eikoden bardzo dziekuje za podpowiedzi. Już mam oczopląs od czytania wpisów i ogladanie cudów!:)
Mam pytanko..wiesz może czemu takie małe zdjęcia mi sie wstawiły? Nie znam się na tym, dopiero metoda prób i błędów...
Za wszelkie porady jestem baaaaaaaaaardzo wdzieczna!
Mam pytanko..wiesz może czemu takie małe zdjęcia mi sie wstawiły? Nie znam się na tym, dopiero metoda prób i błędów...
- eikoden
- Od: 12 kwie 2011, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hmm wstawiaj zdjęcia przez opcje w edycji postu masz hasełko dodawanie zdjęć przez fotosik
Bo zdjęcie w oryginale jest ogromne a na forum można mieć max 900x na coś tam :p
Bo zdjęcie w oryginale jest ogromne a na forum można mieć max 900x na coś tam :p
- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
labka1 pisze:eikoden bardzo dziekuje za podpowiedzi. Już mam oczopląs od czytania wpisów i ogladanie cudów!:)
Po zrzuceniu zdjęć na Fotosik klikaj w
Pobierz kody
a następnie w Zdjęcie 500px na forum
Będą w sam raz, takie jak masz teraz.
Poprawiłam Ci.

- labka1
Bardzo...bardzo dziękuje!!!!:)
- marlenka
- 500p
- Od: 26 lut 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam takie pytanie, nei wiem czy tutaj je zadawać ale co tam.
Jak wiecie kupiłam swoje nasionka Adenium na Al......oooo :P
Dostałam je bardzo szybko, nie było problemów. Kiedy powinnam wystawić opinię? Teraz, czy czekać aż nasionko wzejdzie (czy to ma mieć jakiś wpływ na komentarz?). Bo czytałam w pierwszej części, że jednej dziewczynie wysiew się nie udał i się musiała dogadywać ze sprzedawcą. U innego sprzedawcy jak czytałam jego negatywy spotkałam się z jego chamską odpowiedzią w stylu: wysiewanie takiej roślinki jest nie dla idiotów, nie moja wina, jeśli ktoś taki się za to zabiera i mu nie wychodzi.
Tak więc nie wiem czy już dać pozytywa czy czekać na efekty.
Jak wiecie kupiłam swoje nasionka Adenium na Al......oooo :P
Dostałam je bardzo szybko, nie było problemów. Kiedy powinnam wystawić opinię? Teraz, czy czekać aż nasionko wzejdzie (czy to ma mieć jakiś wpływ na komentarz?). Bo czytałam w pierwszej części, że jednej dziewczynie wysiew się nie udał i się musiała dogadywać ze sprzedawcą. U innego sprzedawcy jak czytałam jego negatywy spotkałam się z jego chamską odpowiedzią w stylu: wysiewanie takiej roślinki jest nie dla idiotów, nie moja wina, jeśli ktoś taki się za to zabiera i mu nie wychodzi.

Tak więc nie wiem czy już dać pozytywa czy czekać na efekty.
- eikoden
Jak się już kupiło na allegro i nie chce się negatywa to trzeba napisać pozytywa. Ale jak Ci nic wzejdzie to napisz to w pozytywie
Nasiona lepiej kupować tu na forum
ja daje jako gratis do sadzonek adenium 
Nasiona lepiej kupować tu na forum

- marlenka
- 500p
Ja nie mam oporów by dać negatywa. Chodzi mi bardziej o to czy przy ocenie ma się liczyć czy coś z nasionka mi wyrośnie. Nie chcę potem takich chamskich batalii z serii " wysiew nie dla idiotów".eikoden pisze:Jak się już kupiło na allegrooo i nie chce się negatywa to trzeba napisać pozytywa. Ale jak Ci nic wzejdzie to napisz to w pozytywie
Nasiona lepiej kupować tu na forumja daje jako gratis do sadzonek adenium
- eikoden
Kupując na alledrogo niestety ale taki batalion trzeba stoczyć ..
w tamtym roku jak zaczynałem z nasion allledrogo miałem słabiutko z nasion kupiony przez forumowicza ale z ebay było dobrze, teraz kupowałem od razu ze szkółki w Tajlandi i wszyscy zadowoleni :]
w tamtym roku jak zaczynałem z nasion allledrogo miałem słabiutko z nasion kupiony przez forumowicza ale z ebay było dobrze, teraz kupowałem od razu ze szkółki w Tajlandi i wszyscy zadowoleni :]
- marlenka
- 500p
To poczekam, zobaczę czy jedno nasionko wzejdzie, jak nie to kolejne i wtedy dam ocenę. Najwyżej będzie bataliaeikoden pisze:Kupując na alledrogo niestety ale taki batalion trzeba stoczyć ..

Póki co czekam na moje pierwsze maleństwo.
- labka1
Ja wystawiam pozytywna jeśli przesyłka jest szybko i ładnie opakowana itd. Ale kiedy roślinki mi nie wzeszły np owadożerne i jeszcze inne tez. Wchodziłam na to konto i pisałam do Sprzedającego w grzecznym tonie, prawdę....natychmiast dostawałam odpowiedź na e-mail, że wysyłają mi gratis po raz drugi. Niestety jak sprzedają hurtowo nawet z dobrych źródeł, moga trafiać się kiepskie partie. Ale na chamstwo to i ja jestem cięta, więc nie martw się tym. Proponuje ci napisać jak ja to zrobiłam, ale nie żądaj tych nasion!:) Mam nadzieje,że zaproponują Ci rekompensatę sami , jak mnie.
Czy ktoś z was będzie zamawiał na wiosnę z Tajlandii większą ilość Arabicum lub Obesum?? Wzięłabym z kimś na spółkę ze 100-200 szt 

- eikoden
Możliwe, że ja chociaż zostało mi jeszcze ok 1000 nasion obesum z tego roku. Co prawda mam jednego potencjalnego chętnego 
Może się skuszę na te bardziej wyszukane.

Może się skuszę na te bardziej wyszukane.
- przemo1413
- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Kontakt:
Ja Ci dam 1000 nasion
To już zaklepane i wymówek nie przyjmuję 

- marlenka
- 500p
Kochani, sprawdziłam dziś moje jedyne namaczane nasionko - dzieje się
Lekko napuchnięte; z jednego końca w malutkim pęknięciu spoziera drobny, biały punkt.

Lekko napuchnięte; z jednego końca w malutkim pęknięciu spoziera drobny, biały punkt.
- labka1
Wspaniale, udziela mi się Wasz zapał..ja jak zdobede nowe nasionka tez spróbuje taka metodą. Czekam na foto tego "porodu":)