Skromnie ale ogródkowo -ogród Sary
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Skromnie ale ogródkowo -ogród Sary
Moja mama zawsze miała całe poletko. Sadziła jak marchewkę w równych szeregach na placu metr na metr 
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
wielkakulka, ja kupiłam teraz trochę mieczyków ale część skiełkowana niestety. Sprzedający ma mi zwrócić część kosztów. Niestety z takimi cebulkami już nic nie zrobię. Chyba będę musiała je wywalić.
- DuczekiOsia
- 1000p

- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
aaaale super nowinka
to gratuluję hibiskusa i tak jak piszą dziewczyny koniecznie pokaż go na FO
a cany świetne 
- wielkakulka

Ciekawe, czy w doniczce na oknie zakwitłyby Ci mieczyki zimą?
Po praniu wiszącym w ogrodzie (jego rozmiarach) wnioskuję, że mamy dzieci w podobnym wieku
Po praniu wiszącym w ogrodzie (jego rozmiarach) wnioskuję, że mamy dzieci w podobnym wieku
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Witaj Saro, przybiegłam nadrobić zaległości, a więc na samym początku gratuluję prawka, poza tym jestem pod ogromnym wrażeniem ogrodu, który przepięknie wygląda i wkładu włożonej pracy, bo pamiętam doskonale jesienne zdjęcia, kiedy to dopiero co wszedł w Wasze posiadanie i w zasadzie był to pusty plac
. Katalpa piękna muszę chyba pomysleć, gdzie by ją u mnie jeszcze "upchać", no i kolekcja kann ekstra, fajnie imiona mają Twoje psiaczki, wymizgaj je ode mnie.
- zeberka4

Leokadio, wczoraj byłam w Primaflorze i jak się okazało jako ostatnio odebrałam bon 
Niestety nie było już hibci o wielkich kwiatach, dlatego wzięłam hibcia syryjskiego. Szczepiony-będzie miał 2 kolory:niebieski i takie różowy
Dzisiaj porobię fotki to wrzucę bo wczoraj zapomniałam.
Dzisiaj też jadę na działkę więc bardzo się cieszę, czeka mnie z mamą zrobienie nowych rabat. Uszczuplamy powolutku trawnik
Mama chętna na to... 
Aniu, może i tak no nie wiem. Nigdy nie sadziłam mieczyków zimą, ale czy one nie miałyby za ciemno?
Co do prania, to nie wiem czemu ciuszki wyszły takie małe,że wydaję się że to dziecięce
Ja mam 19 lat i dzieci nie mam
, mój brat 18. Mieszkamy u rodziców jeszcze ;)
Ilonko, ale super że postanowiłaś znowu odwiedzić mój ogród.
Ja twój oglądam bardzo często, jest jak to mówię jednym z tych idealnych
Tak! Prawko zdane, co prawda za 5 razem ale wynagrodziło mi to te wszystkie chwile smutku które przeżywałam nie zdając
Wiesz ja ostatnio z mamą i bratem oglądałam zdjęcia jak wszystko powstawało i nie mogliśmy uwierzyć,że całość tak się zmieniła. A te moje pierwsze rabatki to totalny chaos był
Katalpa to piękne drzewo, bardzo polecam Ci ją do ogrodu. Zwłaszcza jak jest większy. Mnie osobiście podobają się takie które tworzą ładną koronę. Takie drzewo daje świetny efekt. Sama się o tym przekonałam gdy tata wkopał tą swoją
Zaś jeśli chodzi o canny to to moje kolejne oczko w głowie bo naprawdę je uwielbiam. Teraz kupuję jeszcze 2 nowe odmiany ale muszę na nie poczekać. Ok psiaki wymiziam! Imiona mają przynajmniej takie inne, toteż jak się idzie z nimi na spacer i zawoła np 'Lizak chodź' to mina przechodnia bezcenna 
To parę foteczek ;D
Róża w kolorze pomrańcz/carmel

Żółta róża wypuściła przepięknego kwiata

Różowa Fairy

Żagwin z nasion!

Canna-moja pierwsza

Jedna z najpiękniejszych róż w naszym ogrodzie ( ta mojego brata)

Na koniec,niespodzianka!
Dwukolorowy dziwaczek!
Nawet nie wiedziałam,że taki mam

Niestety nie było już hibci o wielkich kwiatach, dlatego wzięłam hibcia syryjskiego. Szczepiony-będzie miał 2 kolory:niebieski i takie różowy
Dzisiaj też jadę na działkę więc bardzo się cieszę, czeka mnie z mamą zrobienie nowych rabat. Uszczuplamy powolutku trawnik
Aniu, może i tak no nie wiem. Nigdy nie sadziłam mieczyków zimą, ale czy one nie miałyby za ciemno?
Co do prania, to nie wiem czemu ciuszki wyszły takie małe,że wydaję się że to dziecięce
Ja mam 19 lat i dzieci nie mam
Ilonko, ale super że postanowiłaś znowu odwiedzić mój ogród.
Ja twój oglądam bardzo często, jest jak to mówię jednym z tych idealnych
Tak! Prawko zdane, co prawda za 5 razem ale wynagrodziło mi to te wszystkie chwile smutku które przeżywałam nie zdając
Katalpa to piękne drzewo, bardzo polecam Ci ją do ogrodu. Zwłaszcza jak jest większy. Mnie osobiście podobają się takie które tworzą ładną koronę. Takie drzewo daje świetny efekt. Sama się o tym przekonałam gdy tata wkopał tą swoją
To parę foteczek ;D
Róża w kolorze pomrańcz/carmel

Żółta róża wypuściła przepięknego kwiata

Różowa Fairy

Żagwin z nasion!

Canna-moja pierwsza

Jedna z najpiękniejszych róż w naszym ogrodzie ( ta mojego brata)

Na koniec,niespodzianka!
Dwukolorowy dziwaczek!
Nawet nie wiedziałam,że taki mam

- zeberka4

Kiedyś mieszkając na wsi miałam taki malusi ogródeczek:http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21835
- wielkakulka

Saro
paczuszka dotarła, ponoć nie dziękuje się
za zielone
Chciałabym się kiedyś móc odwdzięczyć, jesteś kochana
Chciałabym się kiedyś móc odwdzięczyć, jesteś kochana
Saro świetne canny , takich jeszcze nie widziałamzeberka4 pisze:
Ciekawi mnie jak katalpa sobie zimą radzi, chcę też posadzić ale u mnie wygwizdów niestety.
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- przemo1669

- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Kontakt:
Saro cudna canna a dziwaczki właśnie mi wyrósł biało-żółto-czerwony i czekam aż wyda nasiona bo pięknie to wygląda
- wielkakulka

Saro, ten który mi dałaś dziwaczek to też jest dwukolorowy?
- zeberka4

kozino
ta canna to świeży nabytek ale jest wspaniała i mam nadzieję,że przechowam do przyszłego roku
Z kolei katalpa jest już unieruchomiona aby wiatry jej nie połamały i będzie tak jeszcze przez przynajmniej 5 lat. Zobaczymy jak przetrwa zimę.
przemo1669, czy podzieliłbyś się nasionkami tego cudeńka?
Aniu Tobie wysłałam różowego, ale może się okazać że zrobi się ciapaty bo mam kilka kolorów dziwaczka to może się pomieszały ;D Ja dopiero wczoraj odkryłam,że takiego mam. Nasionek jeszcze nie wydał...
ta canna to świeży nabytek ale jest wspaniała i mam nadzieję,że przechowam do przyszłego roku
Z kolei katalpa jest już unieruchomiona aby wiatry jej nie połamały i będzie tak jeszcze przez przynajmniej 5 lat. Zobaczymy jak przetrwa zimę.
przemo1669, czy podzieliłbyś się nasionkami tego cudeńka?
Aniu Tobie wysłałam różowego, ale może się okazać że zrobi się ciapaty bo mam kilka kolorów dziwaczka to może się pomieszały ;D Ja dopiero wczoraj odkryłam,że takiego mam. Nasionek jeszcze nie wydał...
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Podziwiam Twoje rabatki. Sa bardzo eleganckie. Nie powstydziłby sie ich żaden murowany dom całoroczny
Mówię serio. Rabata pod płotem z kora wygląda naprawde super. Wszystko jest dobracowane na działeczce w szczegółach.
Mówię serio. Rabata pod płotem z kora wygląda naprawde super. Wszystko jest dobracowane na działeczce w szczegółach.
- zeberka4

- przemo1669

- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Kontakt:
Saro przedwczoraj widziałem jeden z pierwszych kwiatów więc nie wiem czy zdąży wydać w pełni dojrzałe owoce, ale jeśli wyda to oczywiście że się podziele