Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3
- aagaaz
- 1000p

- Od: 7 maja 2011, o 10:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3
No no czuję się jakbym tam była..Super zdjęcia i rośliny 
- aage
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aguś cudowna wyprawa....zazdraszczam promieni słońa, widoków i w ogóle .....oj cudownie, już czekam na kolejne opowieści. 
- Dyskrecja

- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Aguniu
Dobrze, że już szczęśliwie wróciłaś z tej cudownej wyprawy. Też kilka lat temu byłam na Teneryfie, Twoje zdjęcia przypomniały mi ten cudowny klimat, atmosferę i roślinność. Dziękuję.
Aguniu, właśnie niedawno dostałam przesyłkę od STARKLA napisz czy jesteś zadowolona ze swoich sadzonek, o moich możesz poczytać u mnie.
Dobrze, że już szczęśliwie wróciłaś z tej cudownej wyprawy. Też kilka lat temu byłam na Teneryfie, Twoje zdjęcia przypomniały mi ten cudowny klimat, atmosferę i roślinność. Dziękuję.
Aguniu, właśnie niedawno dostałam przesyłkę od STARKLA napisz czy jesteś zadowolona ze swoich sadzonek, o moich możesz poczytać u mnie.
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Super fotorelacja, ja też czekam na ciąg dalszy, a przede wszystkim na te wielkie wrzośce. Pokazuj i opisuj jak najwięcej, my poznamy co nieco nowego świata, a Ty za jakiś czas sama z chęcia też tu będziesz zaglądała i wspominała. Niestety pamięć potrafi być zawodna, znam to z własnego doświadczenia, po jakimś czasie zacierają się nazwy i obrazy. Zaraz "lecę" poczytać o tym drzewie, widoki i rośliny przeurocze, chciałoby sie oglądać jeszcze i jeszcze ....
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aga,wspaniałe widoki i na pewno wspaniały urlop.Ja czekam na najpiękniejsze zdjęcie z toba w roli głównej na tle tej wspaniałej roslinności.
- _ninetta_
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 01:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aga po urlopie
Piękne miejsca i roślinki sfotografowałaś. Klimatu można tylko pozazdrościć
Piękne miejsca i roślinki sfotografowałaś. Klimatu można tylko pozazdrościć
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Agu, piękne, egzotyczne widoki. Fajnie pooglądać i szczęście, że akurat u nas poprawiła się pogoda, bo zazdrościłabym strasznie! ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Rozeta

- Od: 30 paź 2010, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przyjemnie obejrzeć i posłuchać o takich rajskich miejscach na ziemi. No i cieszę się, że udało Ci się Aguś, zaczerpnąć tam tyle dobrego. Najważniejsze, że odpoczęłaś.
Gdybym mogła, to też zwiedzałabym świat. Podróże edukują w sposób wyjątkowo przyjemny, prawda
? I nie da się tego zapomnieć ...
A widziałaś tam może jakąś różyczkę?
Gdybym mogła, to też zwiedzałabym świat. Podróże edukują w sposób wyjątkowo przyjemny, prawda
A widziałaś tam może jakąś różyczkę?
-
X_Ro-a
Z niecierpliwością czekam na dalszy ciąg, tymi fotkami podłechtałaś tylko moją ciekawość 
Kochani - przepraszam, że odpowiem zbiorczo - dziękuję za wszystkie miłe wpisy i cieszę się, że mogłam Wam przekazać garść słońca i opowieści o Islas Canarias... jeśli ktoś z Was ma możliwość spędzenia choćby tygodnia urlopu w ciepłym miejscu i rozważa lokalizację - polecam którąś z wysp wulkanicznych
piasek na plażach w wielu miejscach Teneryfy jest niesamowicie ciemny, ale można też spotkać żółty, przywieziony z Sahary, w rejonie Plaja de las Americas 
Warto wspomnieć o istotnej rzeczy - na wyspie nie ma w ogóle komarów, żadnych uciążliwych owadów, pająków, czy chorób tropikalnych.
Pytaliście o róże - widziałam ich trochę na północy wyspy, ale nie zachwycały szczególnie... kwiaty raczej drobne, a gatunki głównie okrywowe... za to można było spotkać całkiem okazałe hortensje i ich rozmiary robiły wrażenie... zdziwiły pelargonie na niektórych parapetach - kwitną cały rok
I trochę o ludziach... w zasadzie obserwując ich styl życia nauczyliśmy się jednej zasady: to, co należy zrobić dzisiaj, można zrobić jutro!
Kanaryjczycy są bardzo wyluzowani... jak nie sjesta, to fiesta ;) są przyjacielscy, nie spieszą się nigdzie, chociaż są punktualni... nie tworzą korków!... potrafią cieszyć się życiem, korzystać z dobrej kuchni, trunków, razem kibicować w barach oglądając jednocześnie na kilku plazmach mecze ligi hiszpańskiej i angielskiej... tej atmosfery będzie nam brakowalo!

ale czas wracać do pracy i realiów za oknem... byleby do wiosny!
dobrego dnia Wam życzę
Warto wspomnieć o istotnej rzeczy - na wyspie nie ma w ogóle komarów, żadnych uciążliwych owadów, pająków, czy chorób tropikalnych.
Pytaliście o róże - widziałam ich trochę na północy wyspy, ale nie zachwycały szczególnie... kwiaty raczej drobne, a gatunki głównie okrywowe... za to można było spotkać całkiem okazałe hortensje i ich rozmiary robiły wrażenie... zdziwiły pelargonie na niektórych parapetach - kwitną cały rok
I trochę o ludziach... w zasadzie obserwując ich styl życia nauczyliśmy się jednej zasady: to, co należy zrobić dzisiaj, można zrobić jutro!

ale czas wracać do pracy i realiów za oknem... byleby do wiosny!
dobrego dnia Wam życzę
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Aguś, dziękuję za piękne zdjęcia i bardzo ciekawą relację
Domyślam się, że masz nawał pracy!!
Rehabilitacja przynosi pożądany efekt i czuję się coraz lepiej!! Mam nadzieję, ze nowy sezon ogrodowy zacznę w dobrej formie
Jedzenie rzeczywiście jest tam pyszne!!
Pozdrawiam Cię serdecznie

Domyślam się, że masz nawał pracy!!
Rehabilitacja przynosi pożądany efekt i czuję się coraz lepiej!! Mam nadzieję, ze nowy sezon ogrodowy zacznę w dobrej formie
Jedzenie rzeczywiście jest tam pyszne!!
Pozdrawiam Cię serdecznie
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Cieszę sie ,ze juz jesteś
Wypoczęta ,zrelaksowana i szczęśliwa!!!Widoczki cudowne,aż mi się chce na wakacje
Miłego dnia
Miłego dnia
marzenia się spełniają! Dana
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Aguś, wiadomość odsłuchałam
Telefon zostawiłam na tarasie, bo wiesz, jak to u mnie z zasięgiem
Od dawna nie pracuję na etacie, ale doskonale pamiętam, co znaczy pierwszy tydzień po uropie!!! Kochana, zdzwonimy sie w przyszłym tygodniu
Od dawna nie pracuję na etacie, ale doskonale pamiętam, co znaczy pierwszy tydzień po uropie!!! Kochana, zdzwonimy sie w przyszłym tygodniu
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aga,
ślicznie nam opisałaś to co tam zastałaś, aż chce się tam być. Taki świat jednak istnieje. Zazdroszczę tam wszystkiego, poza tym, że maja byle jakie róże. Koniecznie trzeba tam podziałać marketingowo, wtedy my z forum będziemy sie tam wybierać dla odpoczynku i po zakupy naszych ulubionych
.
Czekamy do wiosny, piszesz. Ja jeszcze czekam na róże, dołeczki przygotowane.
Czekamy do wiosny, piszesz. Ja jeszcze czekam na róże, dołeczki przygotowane.
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aguś dziękuję za cieplutkie, radosne opowieści wakacyjne aż sie chcę na wakację