Natomiast coraz to bardziej podobają mi sie te małe igiełki. Jolu te z ostatniej sesji to są takie miniaturki które nigdy duże nie urosną? Chyba kilka bym u siebie widziała............
Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem
- lemka77
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem
Piękne canny ale obiecałam sobie, że na nie zachoruję. Przynajmniej na razie
Natomiast coraz to bardziej podobają mi sie te małe igiełki. Jolu te z ostatniej sesji to są takie miniaturki które nigdy duże nie urosną? Chyba kilka bym u siebie widziała............
Pozdrawiam Ida
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Jolu nie szkoda Ci zostawiać ogrodu, kiedy jest w pełnym rozkwicie
Masz rację kany są fantastyczne, ale kiedy pomyślę o wykopywaniu...przechowywaniu...to trochę zmienia mi się punkt widzenia.
Życzę dużo słoneczka i wakacji pełnych wrażeń
Masz rację kany są fantastyczne, ale kiedy pomyślę o wykopywaniu...przechowywaniu...to trochę zmienia mi się punkt widzenia.
Życzę dużo słoneczka i wakacji pełnych wrażeń
- ewka63
- 500p

- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj Pamelo, częstym jestem gościem u Ciebie, choć przeważnie bez wpisów
. Ciągnie mnie w Twoje progi kolorystyka Twojego ogrodu
Masz tyle różnych różności.... a ja uwielbiam jak jest kolorowo
. I jeszcze dziś zobaczyłam bardzo fajne rozwiązanie na ogrodzenie z zielonej siatki cieniującej. Bardzo mi się to rozwiązanie spodobało zwłaszcza, że taką siatkę mam i leży sobie bezużyteczna obecnie w piwnicy. Myślałam nad matami wiklinowymi, ale sąsiadka ma i po trzech sezonach są już nieładne ( zwłaszcza, że w niektórych miejscach są wygryzione dziury, przez psa króry chce na świat szeroki popatrzeć
) A taka siateczka cieniująca i w kolorze siatki chyba sprawdza się dobrze przy klematisach ?
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Pięknie i kwitnąco u Ciebie Jolu
Kany śliczne !!! Nie mam ich u siebie, i tym milej mi podziwiać je u Ciebie
Kany śliczne !!! Nie mam ich u siebie, i tym milej mi podziwiać je u Ciebie
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A ja mam problem z zapamiętaniem wszystkich innych nazw oprócz różanychmalgocha1960 pisze:Podziwiam was za umiejętność rozpoznawania róż, to jest sztuka,której nigdy nie ogarnę.
Piękne kanny. Całe szczęście, że mnie nie ruszają.
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
dangar1 nie wiem, czy zosatły jakieś roślinki, ale ... wysyłam na pw
Dorotko jest cudna rzeczywiście, jednak ostatnie opady dały jej się we znaki. Jednak nie zauważyłam żeby miala tendencję zwieszania kwiatów. Zapytamy jesienią może uda się dostać
Kasiu Tuscany jest też piękna, jednak kwiaty MW zdecydowanie bardziej mi się podobają
Zbyszku teraz jednak Tatry musza na mnie poczekać, przynajmniej do czasu, aż podoga się poprawi, czyli ....
do środy może
Sylwek, a mój maluch chyba zosatnie zadolowany w bezpiecznym miejscu, obawiam się, że skoro mają nadejść upały może podeschnąć pod moją nieobecność. W ziemi, to jednak w ziemi
Cieszę się, że masz juz pomysł na swojego
Agatko a może jeszcze przed
dzisiaj w przerwie między kolejnymi burzami udało mi się wyskoczyć do ogrodka, proszę kilka ujęć ...

Joluś to dla Ciebie jeszcze fotka, póki co nie wszystkie zakwitły, ale ... wszystkie mają pąki

Janusz, jak pisałam aparat nie chce ująć intensywności koloru Ambasadora
To piękna intensywna czerwień. Nazwy rózyczek lepiej pisać, bo tyle piękności w sklepach
polecam wątki różane
Ido to może dalie, przynajmniej kopania mniej
Niektóre malutkie iglaczki przyrastaja po 1-2 cm rocznie, więc spokojnie
Iwonko, a pewnie, że szkoda. Póki co wyjazd się przesuwa ze względu na pogodę, ale to i tak niewiele zmienia. U nas deszcz bez przerwy, a dzisiaj cały dzień grzmiało dodatkowo.
Ewa polecam cieniówkę pod warunkiem dobrego zamontowania. Nie wiem, czy u Ciebie wietrznie, jeśli tak, trzeba nad tym solidnie popracować. Co do clematisów dopiero zaczynają się piąć i chyba nieźle im to wychodzi.
Aga zapraszam do podziwiania. Jak już wszystkie zakwitną, to będzie widok.
Margoś muszę nad tym popracować, bo różane towarzystwo trochę się rozrosło
No jak mogą Cię nie ruszać kanny??? No dobrze, mnie nie ruszają dalie 
Dorotko jest cudna rzeczywiście, jednak ostatnie opady dały jej się we znaki. Jednak nie zauważyłam żeby miala tendencję zwieszania kwiatów. Zapytamy jesienią może uda się dostać
Kasiu Tuscany jest też piękna, jednak kwiaty MW zdecydowanie bardziej mi się podobają
Zbyszku teraz jednak Tatry musza na mnie poczekać, przynajmniej do czasu, aż podoga się poprawi, czyli ....
Sylwek, a mój maluch chyba zosatnie zadolowany w bezpiecznym miejscu, obawiam się, że skoro mają nadejść upały może podeschnąć pod moją nieobecność. W ziemi, to jednak w ziemi
Cieszę się, że masz juz pomysł na swojego
Agatko a może jeszcze przed

Joluś to dla Ciebie jeszcze fotka, póki co nie wszystkie zakwitły, ale ... wszystkie mają pąki

Janusz, jak pisałam aparat nie chce ująć intensywności koloru Ambasadora
Ido to może dalie, przynajmniej kopania mniej
Iwonko, a pewnie, że szkoda. Póki co wyjazd się przesuwa ze względu na pogodę, ale to i tak niewiele zmienia. U nas deszcz bez przerwy, a dzisiaj cały dzień grzmiało dodatkowo.
Ewa polecam cieniówkę pod warunkiem dobrego zamontowania. Nie wiem, czy u Ciebie wietrznie, jeśli tak, trzeba nad tym solidnie popracować. Co do clematisów dopiero zaczynają się piąć i chyba nieźle im to wychodzi.
Aga zapraszam do podziwiania. Jak już wszystkie zakwitną, to będzie widok.
Margoś muszę nad tym popracować, bo różane towarzystwo trochę się rozrosło
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
I obiecane wcześniej jeżówki

i zapłakane deszczem różyczki

i oczywiście cudny Chipek

i zapłakane deszczem różyczki

i oczywiście cudny Chipek

- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Przysiadłam z zachwytu no dobra już siedziałam
Padłam cudne masz jezówki i róże
Chipek już od dawna na mojej liscie
Chipek już od dawna na mojej liscie
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Powtórzę za Gosią: cudne i jeżówki i róże

- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Ta jeżówka z pierwszej fotki- śliczna,
chyba niepotrzebnie ją zobaczyłam - trzeba będzie na taką zapolować.
Bardzo ładne widoczki ogrodowe -Jolu ale u Ciebie dużo roślin - niezwykła kolekcja
Bardzo ładne widoczki ogrodowe -Jolu ale u Ciebie dużo roślin - niezwykła kolekcja
Pozdrawiam Ida
Będe udawać że jeżówki mi się nie podobają hihi przecież skąd wziąść tyle miejsca 
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Jolu, witam
Ogród piękny i różnorodny, chociaż podczytałam, ze lubisz igiełki, nie opanowały (jeszcze) twojego ogrodu
. To nie jest moja miłość, ale podziwiam u innych
. Podobnie jak datury. Miałam przez 2 lata, ale to przenoszenie, zimowanie, podatność na choroby skutecznie mnie zniechęciły. Dalie też mnie nie zaczarowały. Mam jedną miniaturową.
Zauroczyła mnie jeżówkowa sesja. Te rozczochrane
. Inne tez godne podziwu.
Róże to moja tegoroczna miłość. Chipek też od dawna na mojej liście, ale wyspecjalizowanych szkółek niet. Liczę na lud szczęścia w tej materii
Tak zdobyłam Edenkę, WS.
Życzę poprawy pogody
Ogród piękny i różnorodny, chociaż podczytałam, ze lubisz igiełki, nie opanowały (jeszcze) twojego ogrodu
Zauroczyła mnie jeżówkowa sesja. Te rozczochrane
Róże to moja tegoroczna miłość. Chipek też od dawna na mojej liście, ale wyspecjalizowanych szkółek niet. Liczę na lud szczęścia w tej materii
Życzę poprawy pogody
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Jeżówki zjawiskowe, roże tudzież - są takie powabne, delikatne, szczególnie skapane w deszczu... (przecież ja nie lubię róż
)
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Chipek też pewnie zawita do mnie , może gdzieś trafię. I jeżówka z trzeciej fotki , żółta z wielką ,,główką''. Tę różową z ,,czuprynką '' mam przez pomyłkę
Oby zawsze takie były. 
Wg mnie cenny iglak ma więcej szans na przetrwanie posadzony w gruncie. W doniczce wilgoć trzyma się krócej i nie będzie miał dostępu do jakiejkolwiek wody, jeśli nie popada. Ja bym go wsadziła do ziemi.
Mój koci raj-zapraszam...
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka