Haniu a szkoda ,że Cartier taki zawstydzony ,bo wstydzić się nie ma czego...
Nie mam tak wiele bylin wokół róż,bo na to nie pozwala przestrzeń jaką dysponują krzaczki...A te co już rosną niestety ale nie dają tak wskazanego przewietrzania ...Krwawniki ...wsadzone małe sadzonki...rozrosły się,a że poczytałam o nich ,że bardzo wskazane w ogrodzie ,to posadziłam ich trochę...

Cieszy mnie ,że coś można u mnie podpatrzeć...
Małgosiu Purpurea Plena Elegans rośnie u mnie trzeci sezon...dlatego juz taki rozrośniety...oglądałam dzisiaj zdjęcia z poprzedniego roku...był o wiele mniej kwiecisty...Co to będzie za rok...

Już musze pomyśleć o wyższych łukach...
Cartier u mnie wyrosła na 1,30 i wiosną musiałam jej skrócić pędy ,przez co późniejszy start miała...w Twojej przepuszczalnej glebie,szybko się ukorzeni a potem to już tylko podziwiać kwiaty do samych przymrozków...
Izka Patrycja i wysoka i szeroka,ale u Ciebie w pełnym słońcu takich rozmiarów by nie osiągnęła...U mnie wszystkie rośliny kierują się w stronę słońca ,które świeci z jednej tylko strony bądź z zachodu...także wyciągają się niemożliwie...
Ewuś to powojnik ,który trzeba mieć...jest całkowicie odmienny od innych..wiele jest podobnych do siebie ma ten jest jednorazowy...wielki i zdrowy,Jeżeli będziesz miała szczęście trzymać go ponownie w swoich rękach to już nie puszczaj...
Asiu dzięki wielkie...
Danuś od tygodnia obrywam przekwitnięte kwiaty ,a końca nie widać...Flammentanz podcięta tak ,że tylko szkielet widoczny...a po bieżących deszczach podziwiania już chyba nie będzie...

Przy tak wysokich temperaturach można oczekiwać ,że grzyb wkradnie się niechybnie...
Majka Polka jest u mnie co roku różą wielokwiatową na wysokość ok.1,2m,ścinam ja też podobnie jak floribundy,bo też przemarza jak one...Choroby ją omijają...Więcej o niej może napisać Basia ,u niej rośnie jako pnąca i chyba jej nie przemarzła...