Ogród Azy cz2.
Re: Ogród Azy cz2.
Witaj Azo , Ewcia była dziś u mnie i stąd wiem ,że u Ciebie wegetacja bardzo opóźniona w stosunku do nas.
Truskawki faktycznie młode to niech się dobrze ukorzenią, myślałam że sadziłaś późną jesienią.
Truskawki faktycznie młode to niech się dobrze ukorzenią, myślałam że sadziłaś późną jesienią.
Pozdrawiam Elwira
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olu-mam kuklika lekarskiego,a nawet dwa-wyrośniętego i małego,od Elwirki.Już sobie w grupie kuklików rosną razem na jednej rabatce.Najefektowniej wyglądają po przekwitnięciu.
Ewo to jest kuklik zwisły, do miana lekarskiego to chyba bardziej pospolity pasuje 
Pozdrawiam Elwira
Olgo, co kwitnie na różowo obok czarnych tulipanów?
- Aza

- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja bylam dzis w górach, pierwszy raz wybrałam się od wyprawy na Słowację, oczywiście sama, bo tylko tak mogę robić mnóstwo odpoczynków, a nawet wrócić bez powodu. Mam nadzieję że tereny znane.

Kiedy piłam herbatę na tarasie schroniska, zauroczył mnie widok tego lasu.

Ścieżka już bez śniegu

To widok z zejścia, górne piętro Doliny Małej Łąki

Kiedy piłam herbatę na tarasie schroniska, zauroczył mnie widok tego lasu.

Ścieżka już bez śniegu

To widok z zejścia, górne piętro Doliny Małej Łąki

OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
To nic że zaczynam być nudna ale tam jest naprawdę pięknie.
- Aza

Siberio to różowe to dziewanna którą kupiłam w Krakowie w sklepie ogrodniczym myślałam że będzie duża, żółta i zakwitnie w sierpniu, bo takie znałam a jest taka jak widać.Nawet nie wiem czy jest byliną.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- ZbigniewG

- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Ogród Azy cz2.
Olgo widzę że powoli można zacząć pakować plecak 
- Aza

Zbyszku śniegu jak widzisz jest dość sporo, chciałam iśc do Strążyskiej, ale tamta ścieżka zamknięta do końca maja, na szczyt nie szłam ,bo akurat był we mgle, raczej bylo zimno i dlatego jakoś sobie dałam radę.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
W sumie niezbyt jest wysoka, ale w porównaniu z moimi teraz to gigantka
Śliczna jest
Moje to chyba tzw. dwuletnie, widziałam opakowanie po nasionach (z daleka) a Legutko i PNOS sprzedają dwuletnie właśnie. Ale może się wysiewa jak naparstnica na przykład...
Śliczna jest
Moje to chyba tzw. dwuletnie, widziałam opakowanie po nasionach (z daleka) a Legutko i PNOS sprzedają dwuletnie właśnie. Ale może się wysiewa jak naparstnica na przykład...
- reniazt

- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
A cóż to tak ślicznie kwitnie?
No... natura skojarzyła niepowtarzalne i oryginalne zestawienie kolorów.
Ślicznie u ciebie w ogrodzie - kwiatuchy dorodne, ale najcudowniejsze to Klara i jej amant.
One to są słodziaki - popatrz tyle czasu u mnie upłynęło od rozstania - a ja nadal się z tym nie pogodziłam - nie może to ze mnie wyjść.
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Olgo-melduję,że wieczornice niebywałe,dorodne,w dwu odcieniach i jest ich więcej niż było.
W mnie jest prawie byliną i wysiewa się chyba nie powtarzając kolorów (bo mam różne), więc może być biała,różowa,liliowa,fioletowa. opisana tu: http://tabaza.info/modules.php?name=Tab ... o&tid=1482Aza pisze:Siberio to różowe to dziewanna którą kupiłam w Krakowie w sklepie ogrodniczym myślałam że będzie duża, żółta i zakwitnie w sierpniu, bo takie znałam a jest taka jak widać.Nawet nie wiem czy jest byliną.
Pozdrawiam Elwira
- Aza

Reniu to fioletowe to aster alpejski kupiony w tym roku w Krakowie, razem z dzianwą i dziewanną w Polanie. Rudy malamut byl tydzień w Zakopanem specjalnie dla Klary, ale ona go nie dopuściła choć bawiła się z nim świetnie.
Dziś w ogrodzie zakwitła pierwsza pusta piwonia, oraz wieczornik damski, kończą się tulipany

Dziś w ogrodzie zakwitła pierwsza pusta piwonia, oraz wieczornik damski, kończą się tulipany

OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Olgo a u Ciebie kwitną jeszcze tulipany ? u mnie już po po woli trzeba będzie je wykopywać
Genia.
Genia.