Oglądając Twoje zdjęcia zadziwia mnie ład i harmonia, przy dużej różnorodności roślin. U mnie od razu robi się chaos... Czyżby przez wygląd ogrodu natura ludzka przedzierała...
Ogródek Magdy:-) cz.2
-
aleb-azi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek Magdy:-) cz.2
Magduś - ten drugi czosnek też jest prześliczny, zobaczysz, że szeroko się do niego uśmiechniesz. A naparstnice, skoro są u sąsiada to powinnaś też mieć je u siebie... Rozsiewają się "jak ta lala"
Oglądając Twoje zdjęcia zadziwia mnie ład i harmonia, przy dużej różnorodności roślin. U mnie od razu robi się chaos... Czyżby przez wygląd ogrodu natura ludzka przedzierała...
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu, Ewa mnie ubiegła bo miałam to samo zdjęcie teraz przywołać i nawet komentarz w tym słowem magiczny ogród
dokładnie się zgadzam!
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
to "zielone" zdjęcie piękne, takie klimatyczne
u mnie brakuje trochę takiej ciemnej zieleni iglaków - muszę to naprawić
u mnie brakuje trochę takiej ciemnej zieleni iglaków - muszę to naprawić
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Niesamowita ta zieleń. A pomiętam Twoją działkę wczesna wiosną. Niewiarygodne jak wszystko pięknie porosło. Jak ja bym chciała,żeby u mnie tak zielono było.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Czosnek wygląda na inny, na biały?
Magda... z tymi heliotropami, to weź jeszcze na wstrzymanie
Pamiętasz, jaką miałyśmy radochę, kiedy na dworze leżało pół metra śniegu? Toż to bezcenne
Zapożyczeń od sąsiada zazdroszczę
aż boję się pomyśleć, co mogłabym pożyczyć od swoich 
Pamiętasz, jaką miałyśmy radochę, kiedy na dworze leżało pół metra śniegu? Toż to bezcenne
Zapożyczeń od sąsiada zazdroszczę
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Magduś - nie śpij
Pierwszy dzień lata - uśmiechnij się do nas czymś z Twojego cudnego ogrodu 
-
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Właśnie M próbuje mnie namówić na randkę na dworze przy lampionikach [jeszcze nie zapalanych] bo to najdłuższy dzień ale temp. nie zachęca...
a nie planujesz wycieczki na północ? cały czas masz zaległą kawę w moim ogrodzie. Większość Kaszubek już była
a nie planujesz wycieczki na północ? cały czas masz zaległą kawę w moim ogrodzie. Większość Kaszubek już była
Madziu, ostatnie zdjęcie "ogólne" rewelacyjne. Tajemniczy ogród i stróżujący go ogar. ;-D
To takie "przejście" zrobione jest z wiązanych drzew, tak? Bo coś mi w pamięci świta, że chyba Ty o takim sposobie pisałaś kiedyś.
To takie "przejście" zrobione jest z wiązanych drzew, tak? Bo coś mi w pamięci świta, że chyba Ty o takim sposobie pisałaś kiedyś.
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
- asia0809
- 1000p

- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aż się chce wyjrzeć zza jałowca, żeby zobaczyć co kryje się dalej. Bardzo zachęcająca dróżka do ogrodu i klimatyczne nasadzenia. I piesio uroczy.
Madzik... co u Ciebie w trawie szumi? Wiem, że czasu brak... sama też jeszcze nadrabiam zaległości... na wielu polach 
-
magdala
Co w trawie szumi ..to aż boję się pomyśleć -bo dawno nie byłam na tej trawie
Pewnie tysiące czerwonych mrówek...
Witajcie moi mili Goście

Pozwólcie ,że powitam wszystkich gości zbiorowo
Niby wakacje , ale to jeszcze gorzej ,bo dzieci siedzą na karku i nie da się normalnie popracować...
(przyznaję się -nie jestem optymistką na co dzień
)
Niestety nie mam nowych zdjęć z działki ,ale mam kilka zaległych.
To ostatnie zielone zdjęcie to widok pierwszy ,jaki mamy po wejściu za furtkę,a przed furtką to jeszcze jest tak :

Ta zielona "bramka", o którą pytała Basia to są rosnące po obu bokach jabłonki ozdobne- tak się rozrosły ,że połączyły
gałęzie na górze
To moja Hortensja pnąca -dwa kwiaty (w zeszłym roku jeden -coraz lepiej
)

A to świeżo wypielona grządka (ponad 10 dni temu..)

inne ujęcie tej samej grządki:

Pewnie tysiące czerwonych mrówek...
Witajcie moi mili Goście
Pozwólcie ,że powitam wszystkich gości zbiorowo
Niby wakacje , ale to jeszcze gorzej ,bo dzieci siedzą na karku i nie da się normalnie popracować...
(przyznaję się -nie jestem optymistką na co dzień
Niestety nie mam nowych zdjęć z działki ,ale mam kilka zaległych.
To ostatnie zielone zdjęcie to widok pierwszy ,jaki mamy po wejściu za furtkę,a przed furtką to jeszcze jest tak :

Ta zielona "bramka", o którą pytała Basia to są rosnące po obu bokach jabłonki ozdobne- tak się rozrosły ,że połączyły
gałęzie na górze
To moja Hortensja pnąca -dwa kwiaty (w zeszłym roku jeden -coraz lepiej

A to świeżo wypielona grządka (ponad 10 dni temu..)

inne ujęcie tej samej grządki:

No to pewnie już teraz nie jest tak piękna i dziewicza... ta grządka
A z dziećmi - doskonale rozumiem...
Czy Ty pracujesz w domu?
A z dziećmi - doskonale rozumiem...
Czy Ty pracujesz w domu?
-
magdala
No właśnie -w większości w domu, a marzy mi się tak normalnie wyjść do robotygorzata76 pisze: Czy Ty pracujesz w domu?
Ale może to się zmieni
Może niefajnie tak mówić o wakacjach ,ale ten ułożony porządek w roku szkolnym ma swoje duże plusy.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Muszę Wam się przyznać ,że ....nie ruszyłam jeszcze tego samochodu! Koszmar jakiś.
Jestem zdana na wolne dni mojego męża i stąd też wynika mój pesymizm ,bo nie widziałam
tej jasnoróżowej piwonii podczas kwitnienia
Co do Heliotropów -to może jeszcze się wybronią -mam za oknem na parapecie trzy sztuki
i pojawiły im się pączki!
Ale za to Kobei to na pewno nigdy nie wysieję.. W ogóle to nie rośnie ,już nie mówiąc o kwitnieniu.
O, tutaj widać jak zapowiadała się moja piękna piwonia...Przy takich upałach -pewnie już po wszystkim.