Ali uśmiechnięty ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ali uśmiechnięty ogród cz.2

Post »

Witam,plany świetne,ale Twój ogród już jest piękny i z nowymi nasadzeniami to będzie fiu,fiu... :D :D :D
Gratulacje tytułu... ;:138
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Alu zgadzam się z Marylką.
Przecudny ogród. Alu wszystko można wykorzystać. Nawet mury mogą być ciekawym tłem dla roślin. Nie muszą być białe, jeżeli tego koloru nie lubisz. Widziałam że na mur z drugiej strony wdrapuje się jakaś roślina. Co to jest? Można ją wykorzystać.
A drzewa :roll:
Kocham drzewa.
Alu ja swój ogródek robię już 8 rok. I końca nie widać. I może komuś się nie podobać, ale dla mnie najważniejsze, że ja dobrze się w nim czuje. A zmieniać jego wygląd będę do końca życia.
Życzę Ci dokonania zmian w jak największym zakresie sobie wymarzyłaś, ale i tak jest dobrze.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aluniu Kochana ;:196 wiesz jak moja dusza cała promienieje :?: takie widoki aż dech zapiera....miło jest popatrzeć :lol:

Masz Kochanie wielkie plany i życzę Ci Skarbie abyś je wszystkie zrealizowała ;:196
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witajcie,
dziękuję Wam serdecznie za słowa wsparcia i miłe komentarze....
Właśnie kończę robić listy roślinek do kupienia, bo jeszcze w marcu póki mam wolne chce pozwiedzać szkółki...
W tym roku skupię się na krzewach iglastych i liściastych by stworzyć tło... sporo różnych liściastych mam ukorzenionych... taki nawyk kradzieży gałązek jak coś mi się gdzieś podoba :lol: ale nie wszystkie oczywiście wykorzystam... sztuka to teraz wszystko JAKOŚ porozmieszczać by ładnie wyglądało..
Bylinki jednak nadal będą dla mnie najważniejsze i najpiękniejsze... ale wszystkiego nie dam rady kupić w tym roku... stąd będę musiały poczekać :)
Mimo kataru idę na chwilkę na ogródek... jest znośnie... jutro ma być jeszcze znośniej... może coś pograbię, poobcinam ;)
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Wiesz...dla mnie to teraz masz pięknie.....i jak dużo przestrzeni :shock: ;:138
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Alusiu, przede wszystkim gratulacje dla pani Inżynierki i powodzenia w dalszych studiach.
Spełnienia ogrodniczych planów. Jak biegłam za Tobą po ogrodzie słuchając co chcesz zmienić i udoskonalić
to tylko mój wzrok ciągnął do prześlicznie skomponowanych rabatek. ;:108
Ty masz doskonały gust i pięknie dobierasz kształty i kolory. Brawo ;:138
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ALUTKO moje najszczersze życzenia pani inżynier . Bardzo się ciesze ,ze udało Ci się ;:63 ;:63 ;:63 . na razie chwilka wytchnienia a potem na pewno znów nauka ;:196 Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Alu, żeniszek już kiedyś siałam ale zeszło tylko trzy sztuki, świetnie wygląda posadzony w większej ilości razem. Trzeba go wcześnie wysiewać i pikować, do ogrodu najlepiej wysadzić po 15 maja, naprawdę warto. Stosowany jest też na obwódki rośnie nie za wysoki i naprawdę zdobi. Posadzę go na nowej rabacie, zrobię według projektu z Działkowca. W tym miejscu posadziłam kiedyś iglaki i byliny które pasują ale jeszcze sporo roślin mi brakuje, ciekawe jak to będzie wyglądać w rzeczywistości. Projekt który pokazałaś jest świetny, będzie super wyglądał z wcześniejszymi nasadzeniami ale na efekty trzeba poczekać zanim wszystko podrośnie :P
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Alu, przyłączam się do gratulacji. Bardzo sensownie podchodzisz do planowania ogrodu, tło to podstawa. :wit
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :)

Grażynko
dziękuję... ale jak to Jadzia powiedziała kiedyś... "póki tego forum nie odkryłam mój ogród wydawał mi się piękny.. teraz bardzo wiele bym w nim zmieniła"... i wcale nie wiem czy to dobrze....ja muszę traktować Was z dystansem :lol:

Wiesiu,
oj jaki tam gust... trochę planuję ale wiele bym jeszcze pozmieniała... chciałabym dopieścić swój ogród... i postanowić że jest pięknie i nic już nie muszę :D

Jadziu,
dziękuję, wreszcie się udało, teraz właśnie odpoczywam trochę choć miałam nadzieję, że zajmę się ogródkiem... ale pogoda nie dała... ale od soboty ruszam do szkółek... ma być cieplej a chciałabym coś już zdziałać na działce przed szkoła... jak myślicie czy wczesną wiosną w szkółkach mają już wszystkie krzewy... jak ogniki, budleje, róże?

Aniu,
mi żeniszek wzszedł bardzo obficie ale załatwia go zgorzel siewek...nie wiem czemu tak jest że jedne roślinki rosną pięknie a inne padają mi na tą zgorzel... ziemię mam specjalną do wysiewów... Ale mam nadzieje, że trochę żeniszka mi zostanie...gorzej z sałatą... bo dwa razy siałam i wszystko pada... muszę jutro jakieś lepsze nasiona kupić... I masz rację... na efekt trzeba będzie poczekać, ale jak się wszystko posadzi, zacznie kwitnąć to i w tym roku mam nadzieje, że ładnie będzie wyglądać.. takie małe jeszcze nie wyrośnięte roślinki też mają swój urok :)

Maju, dziękuję za miłe słowa i odwiedziny

Wolę Wam nie mówić co się dzieje teraz na dworze... ale mi się nawet podoba... ja czuję na prawdę, że zima tak pięknie się z nami żegna i pokazuje nam, że wcale nie jest taka brzydka i chciałaby, żeby i ją polubić...
No sami zobaczcie...

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

I nie martwcie się...ona już ustępuje i daje pierwszeństwo temu, co forumkowie lubią najbardziej:

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i moja CZIKA już też mnie rozwesela... bo i sama by świeżego mleczyka pojadła :lol: niesamowity zwierzak... Obrazek
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Alu Kochanie ;:196 przyznać trzeba że zima pięknie wygląda ale ja jednak wolę nieco cieplejsze klimaty :wink:

Fajna ta Twoja Czika ale czy ona gryzie ?
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
x-d-a

Post »

Alu, przyłączam się do gratulacji, PANI INŻYNIER :!: :!: :!:
Obejrzałam też Twój ogród i zapoznałam się z planami zmian i rekonstrukcji.
Aluś,z całego serca życzę Ci realizacji Twoich planów :P Głęboko wierzę, że twój ogród, który już jest piękny, będzie jeszcze piękniejszy :lol:
Pozdrawiam cieplutko ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajna okrąglutka Czika na pewno wolałaby sobie sama zerwać mleczyka . Zima piękna ,ale piękniejsze to co wystaje z ziemi . Oby jak najprędzej sie wszystko tak rozwijało ;:196 Plany fajne jestem już niecierpliwa kiedy zobacze to w realu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak dzisiaj rano wyjrzałam przez okno to moją pierwszą reakcją był szok i wściekłość. Dopiero po chwili uświadomiłam sobie, że i tak niczego nie zmienię i zaczęłam podziwiać widoki. Trzeba przyznać, że zima potrafi malować.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”