Mój ogród-mariasen cz.3
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja dzisiaj swoje rozsadzałam bo mi się wydawały za gęsto,że powstał faktyczny 'busz".No ale ja już tak mam,że muszę ciągle coś przesadzać,dzielić,rozmnażać chociaż coś jakby ostatnio trochę mniej chęci...Ale jeszcze mam zrywy..i je wykorzystuję czasami.
Hortensje już masz ładnie kwitnące. I takie różnorodne odmiany.!
Maryna. 8)
Hortensje już masz ładnie kwitnące. I takie różnorodne odmiany.!
Maryna. 8)
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Maju, hosty będą niedługo potworami wielkimi.
Ja, po 3 latach muszę niektóre wycinać do połowy, bo zagarniają coraz więcej cennego miejsca.
Ale te fakturowane, babakowate są prześliczne.
Askąd masz kwitnące lilie i tawułki?
To gotowce sklepowe, czy przyspieszane w domu?
Pytam, bo u mnie są w stanie zygotalnym
,
czyli zielonego liścia i mikropączków kwiatowych.
Ja, po 3 latach muszę niektóre wycinać do połowy, bo zagarniają coraz więcej cennego miejsca.
Ale te fakturowane, babakowate są prześliczne.
Askąd masz kwitnące lilie i tawułki?
To gotowce sklepowe, czy przyspieszane w domu?
Pytam, bo u mnie są w stanie zygotalnym
czyli zielonego liścia i mikropączków kwiatowych.
- izabella1004

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- mariasen

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Haniu, to wszystko w gruncie i nie nowe. Wiem jak to jest z hostami, podzieliłam plantagineę, powydawałam część, a i tak zostały mi dodatkowe dwie sadzony. Chciałam mieć o jedną mniej, a mam więcej
Mario, nie znam nazwy tej z piątego zdjęcia, W tym roku jest cudowna, obsypana kwiatami. Już kilka osób pytało o nią. Pięknie będzie wyglądać jak zakwitnie rosnąca obok aspera.
Iza, tą lilię z pierwszego zdjęcia sadziłam wiosną pozostałe sadziłam po jednej cebuli i rozrosły się, liliową już nawet dzieliłam, ma kilka lat.
Mario, nie znam nazwy tej z piątego zdjęcia, W tym roku jest cudowna, obsypana kwiatami. Już kilka osób pytało o nią. Pięknie będzie wyglądać jak zakwitnie rosnąca obok aspera.
Iza, tą lilię z pierwszego zdjęcia sadziłam wiosną pozostałe sadziłam po jednej cebuli i rozrosły się, liliową już nawet dzieliłam, ma kilka lat.
-
x-d-a