Moje storczyki - Anna

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ja bym chciała mieć equestrisa, ale nie udało mi się kupić na wystawie, muszę czekać do następnej, bo wcześniej raczej nie będzie skąd go wziąść.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dusia za niedługo jest wystawa w Krakowie , mam wiadomość, że są dostępne eqestrisy z pędami. :lol:
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to jest za daleko... nie będę mogła pojechać.
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25

Post »

Aniu, oczywiście słyszałam już o eqestrisie, ale jakoś te nazwy mi się mylą. Raczej nie nazywam moich hybrydek, bo i po co?
A botanicznych dotąd się bałam. Teraz, gdy szykują się u mnie własne kwitnienia, a zdechlaczki dochodzą do siebie, to może jestem gotowa przejść na "następny poziom".
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kamilo ja też bałam się botanicznych, bo jak poczytałam w różnych miejscach to się przeraziłam. Ale postanowiłam spróbować i dziś wiem, że nie są one takie straszne , można je hodować w domu na parapecie. Zachęcam , bo naprawdę warto. Dziś jak widzę, że szykują się do kwitnienia moje 2 botaniczne ( doprowadzone przeze mnie samą ) to cieszę się i wiem, że przy następnych dam rade. I Ty też sobie poradzisz. ;:79 Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25

Post »

Dziękuje Aniu! Pomyślę o tym na pewno. Niestety, najpierw muszę powiększyć jakoś parapety :)
Phal. equestris- zapamiętam! W maju będzie wystawa storczyków, może tam taki znajdę?
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja dopiero od niedawna mam botaniczne (od listopada mam bellinę), więc jeszcze nie wiem, czy umiem je uprawiać czy nie. jak na razie bellina żyje, puszcza nowy listek. ale bardzo mi się spodobały i zamierzam mieć więcej, np. equestrisa, stuartianę, violaceę. wiem, że zdobycie ich będzie trudne i jeszcze kilka lat będę musiała na nie czekać (chyba szybciej się doczekam kwiatów na sadzonkach Vand niż kupienia botanicznych Phal.)
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusia ja mam botaniczne od ponad 1,5 roku. ;:80
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to długo. ja się nimi nigdy nie interesowałam, dopiero jak ujrzałam fotki belliny to zaczęły mi się podobać. w tym roku na wystawie były belliny, ale niekwitnące. equestris był tylko 1 i być może już w piątek ktoś go kupił. miał 2 pędziki.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To niedługo, są osoby, które maja botaniczne kilka lat. Ale nie zrażam się tym, daje sobie rade skoro zaczynają mi wypuszczać pędziki. ;:1
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja bellinę mam dopiero od listopada, na razie nie puszcza ani pędzika ani korzonków, tylko listek. mam nadzieję, że zakwitnie w tym roku.
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Aniu ależ u Ciebie sie dzieje, nie było mnie 3 dni a tu tyle nowego. Cudnie zakwitł Ci equestris, napisz proszę ile czasu minęło od maluszka do takiego stanu jak teraz czyli kwitnięcia.Bo ja mam malucha który ma listek 4 cm, ale wiosna mu sprzyja bo malutki kolejny sie rozwija.Doritoneopsis cudowny kolor. No i Twoja perełka czyli modesta super.Ja dziś wstawię mój nowy nabytek sogo gotris.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
iwka2
500p
500p
Od: 1 mar 2009, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re

Post »

Aniu zadna ze mnie specjalistka od cattleyek,ja podlewam nawozem co 2 tygodnie do storczykow,na razie mam taki w proszku z Włoch,a dobry jest tez substral do storczykow,pisze jakie zawiera składniki,z tego co wiem to cattleye moga stac na balkonie do wrzesnia,jak sie zaczynaja przymrozki w jesieni to trzeba wniesc do domu,ja tez jedna wystawilam na balkon,niekwitnaca,ale na noc daje do domu,bo jeszcze jest chłodno.piekny ten Twoj botaniczny falek.gratuluje ;:8
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Iwonko zastosuje się do Twoich rad, może i moje zakwitną :?: :!:
Początek mojej przygody.
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Aniu i mnie się udało kupić modestę- kwitnącą, przybędzie do mnie w maju. :D
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”