Zieloni przyjaciele Kati
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję Basiu. Jak wróce do domu, to natychmiast muszę mu przesuszyć ziemię bo potraktowałam tą roślinkę jak gruboszka i wsadziłam w wilgotną. Mam nadzieję że jak wrócę nie spotka mnie niemiła niespodzianka 
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- kati-1976

A ja dziś zrobiłam sobie chwilę reklaksu i wyskoczyłam na miasto, by kupić trochę doniczek do moich pupilków. M inn spodobała mi się mała doniczka żabka
. Nie wiedziałam co do niej wsadzić. Wstąpiłam do kwiaciarni, którą miałam akurat po drodze. Wyniosłam z niej malutkiego Scindapsusa, który idealnie pasuje do osłonki
Zobaczcie sami

Zobaczcie sami

- kati-1976

Dzięki dziewczyny 
- koniczynka

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- kati-1976

Dzięki dziewczyny
. Fajnie, że podoba się Wam to zestawienie.
Koniczynko, śliczna żabka
Szczerze mówiąc zawsze znajdzie sie powód na zakup nowego zielonego domownika.
Tym razem była to doniczka
Dziś dostałam paczuszkę(zdjęcia zamieszczę później) i znowu nie miałam doniczek. Niestety mój M powiedział, że już dziś nigdzie się nie rusza z domu, o oadnych zakupach nie chce słyszeć, bo znowu coś nowego przywlekę
. To nic, jutro załatwię tą sprawę
Kwiatka musiałam wsadzić w starą doniczkę zastępczą 
Koniczynko, śliczna żabka
Szczerze mówiąc zawsze znajdzie sie powód na zakup nowego zielonego domownika.
Tym razem była to doniczka
Dziś dostałam paczuszkę(zdjęcia zamieszczę później) i znowu nie miałam doniczek. Niestety mój M powiedział, że już dziś nigdzie się nie rusza z domu, o oadnych zakupach nie chce słyszeć, bo znowu coś nowego przywlekę
- kati-1976

A teraz nowe roślinki, które dostałam od Beny w zamian za skrzydłokwiata.
O filku wiedziałam, a reszta to niespodzianka. Bardzo miła zresztą, Bożenka doskonale trafiła w mój gust. Dała mi antidotum na Hojobę no i podarowała wilczomlecza, jakby wiedziała, że uwielbiam rośliny z tego gatunku
Wilczomlecz. Znacie jego dokładną nazwę?

A teraz hoja gracilis(chyba) i filek czerwony(zdjęcie wyszło liche, ale już nie chce mi się poprawiać).

O filku wiedziałam, a reszta to niespodzianka. Bardzo miła zresztą, Bożenka doskonale trafiła w mój gust. Dała mi antidotum na Hojobę no i podarowała wilczomlecza, jakby wiedziała, że uwielbiam rośliny z tego gatunku
Wilczomlecz. Znacie jego dokładną nazwę?

A teraz hoja gracilis(chyba) i filek czerwony(zdjęcie wyszło liche, ale już nie chce mi się poprawiać).

Nie jestem fachurą
ale ma duuże liście, i mocno mięsiste jak na gracilis
to cudo to chyba coś innego, to może być taka ciekawa carnosa, widziałam podobnie nakrapiana u kogoś na zdjęciu
ale za chińskiego boga nie pomnę u kogo
A może tylko na zdjęciu wyszły takie duże? Moja gracilis wygląda tak:

ma wiotkie łodygi.
Figunia będzie wiedziała co to.
A może tylko na zdjęciu wyszły takie duże? Moja gracilis wygląda tak:

ma wiotkie łodygi.
Figunia będzie wiedziała co to.
Pozdrawiam - Justyna