I u mnie dziś pada cały dzień. postaram się do końca tygodnia wysłać Ci nasionka. W środę mam wolne popołudnie, to zapakuję, a w czwartek wyślę
Działka ROD Moja radość na emeryturze
-
Iwonka1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze
Danusiu, po pięknych ogrodach spacerowałaś
Chciałoby się teraz takich widoków i takich kolorów, a tymczasem za oknem szaro i buro. Rudbekie miałaś prześliczne i jakie dorodne
I u mnie dziś pada cały dzień. postaram się do końca tygodnia wysłać Ci nasionka. W środę mam wolne popołudnie, to zapakuję, a w czwartek wyślę
- Zuzia111

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu..piękne ogrody nam pokazujesz, jak to się mówi pomarzyć dobra rzecz
Na takie ogrody potrzeba dużo miejsca a i kasy
. Co do cen działeczek, u nas starsza pani sprzedała swoją za grosze i została skrytykowana przez innych że zaniża cenę działek
. Storczyk
..lubię biały kolor 
- marta64

- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Danusiu, podróżujesz po pięknych, kolorowych ogrodach! W Warszawie byłam kilka razy, a w ogrodzie botanicznym, ani raz, że o Powsinie nie wspomnę! Dobrzycy też nie widziałam
, tyle co w tv, to z przyjemnością oglądam.Toruń, to najdalej wysunięty na północ cel moich podróży po Polsce. Nad Atlantykiem byłam, a nasz Bałtyk widziałam tylko z góry!
W domku też masz kwitnąco!
Słoneczka życzę
W domku też masz kwitnąco!
Słoneczka życzę
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
Witaj IWONKO!
Już wróciłaś z wojaży?U nas też wczoraj padał deszcz a dziś cudowna pogoda.Lekki śnieżek,lekki mrozik i piękne słońce.
Jestem zła na siebie ponieważ specjalnie kupiłam mały aparat,żeby go mieć pod ręką i nosić ze sobą.Dziś rano były takie piękne widoki a ja bez aparatu.
Tylko lać i patrzeć czy równo puchnie.
Cieszę się na nasionka i z góry dziękuję.Będę zaglądała do skrzynki.
Ogrodów nie odpuszczam sobie.Jak tylko mam okazję to namawiam siostrę i szwagra i jedziemy.
Pozdrawiam
ZUZIU!
No widzisz jacy są ludzie.Nie pozwalają dysponować swoim majątkiem.
U nas było tak,że już bardzo staruszka
miała jeszcze działkę i przyszedł do niej taki jeden z pretensjami,że taka stara to powinna sprzedać działkę.Czy to nie bezczelność,ma przecież swoją.
Miłego dnia.
MARTO!
Jak pisałam wyżej bardzo lubię zwiedzać,a szczególnie ogrody.Korzystam z każdej okazji.
W domu miałam już prawie puste parapety a teraz zaczyna brakować miejsca. :twiste
Też masz fajnie,możesz zwiedzać ,latać samolotem.
Powodzenia.

-- 3 gru 2019, o 12:42 --
Zapomniałam napisać,że to Kołobrzeg.
Już wróciłaś z wojaży?U nas też wczoraj padał deszcz a dziś cudowna pogoda.Lekki śnieżek,lekki mrozik i piękne słońce.
Jestem zła na siebie ponieważ specjalnie kupiłam mały aparat,żeby go mieć pod ręką i nosić ze sobą.Dziś rano były takie piękne widoki a ja bez aparatu.
Cieszę się na nasionka i z góry dziękuję.Będę zaglądała do skrzynki.
Ogrodów nie odpuszczam sobie.Jak tylko mam okazję to namawiam siostrę i szwagra i jedziemy.
Pozdrawiam
ZUZIU!
No widzisz jacy są ludzie.Nie pozwalają dysponować swoim majątkiem.
U nas było tak,że już bardzo staruszka
Miłego dnia.
MARTO!
Jak pisałam wyżej bardzo lubię zwiedzać,a szczególnie ogrody.Korzystam z każdej okazji.
W domu miałam już prawie puste parapety a teraz zaczyna brakować miejsca. :twiste
Też masz fajnie,możesz zwiedzać ,latać samolotem.
Powodzenia.

-- 3 gru 2019, o 12:42 --
Zapomniałam napisać,że to Kołobrzeg.
Danusiu, twój wątek pięknie ukwiecony
A te łabędzie..
Boże, jak ja kocham morze

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Danusiu. Jestem pewna, że tu byłam wcześniej, że pisałam, a widzę, że ani mnie tu nie ma, ani tego co pisałam.
Za morzem nie przepadam
, zdecydowanie wolę góry
, w przeciwieństwie do M, który lubi wylegiwać się na plaży.
Moją miłością są wędrówki po górach i dolinach.
Nie znoszę bezczynności
, a spacer dziką plażą też nudny. Taka ze mnie dziwaczka.
Mimo wszystko morskie ptaki i sztormowe fale także mnie urzekają.
Pozdrawiam cieplutko.

Za morzem nie przepadam
Mimo wszystko morskie ptaki i sztormowe fale także mnie urzekają.
Pozdrawiam cieplutko.
KASIU! ja kocham góry (tylko nie za wysokie) i morze.Mało brakowało a mieszkałabym nad morzem,niestety moi rodzice myśleli inaczej a ja nie miałam nic do gadania (wtedy).
Teraz mieszkam prawie nad jeziorami.
LUCYNKO! Ja kocham wszystko i góry nie za wysokie i morze,ale nie leżę na plaży.Nie lubię bezproduktywnie spędzać czasu.Jak byłam nad morzem to szukałam bursztynu , ładnych kamieni.
.Zwiedzaliśmy.Odwiedziłam też miejscowość w której mieszkaliśmy z rodzicami.
Lucynko mnie też zdarzyło się parę razy,że moje wypociny poszły w kosmos.
Pogoda dziś u nas była nawet fajna.Świeciło słońce.
Serdecznie pozdrawiam.

LUCYNKO! Ja kocham wszystko i góry nie za wysokie i morze,ale nie leżę na plaży.Nie lubię bezproduktywnie spędzać czasu.Jak byłam nad morzem to szukałam bursztynu , ładnych kamieni.
Lucynko mnie też zdarzyło się parę razy,że moje wypociny poszły w kosmos.
Pogoda dziś u nas była nawet fajna.Świeciło słońce.
Serdecznie pozdrawiam.

- Igala

- Od: 11 gru 2012, o 19:25
Piękne te wspomnieniowe zdjęcia; powróciło lato tej zimy
Co to za róża?
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Kontrolowana dzikość cz.2
-
plocczanka

Danusiu, nie śpisz jeszcze?
Bo ja tak nieśmiało pukam, by Cię nie obudzić.
Śliczna różyczka
Pięknej weekendowej pogody życzę
i zdrówka.

Śliczna różyczka
Pięknej weekendowej pogody życzę
Witaj IGO!
Teraz zostały nam tylko wspomnienia.
Ta róża to "Kronenburg" pachnąca.
LUCYNKO Witaj!
Możesz pukać mocniej.Nie śpię.Pójdę spać może ,jak dobrze pójdzie po dziesiątej.Jakoś mam problemy ze spaniem ,nawet tabletka nie pomaga.Na górze mieszka 4 letnia dziewczynka która dużo biega i to do póżna,a ja leżę i przypominam jak moja wnusia tak biegała jak mieszkała z nami.Żal za serce ściska ,że już się nie wróci ten fajny czas.
Pogoda to gra z nami w ciuciubabkę.Dziś u nas było pochmurno,padało i czasami wiało aż wyło.
Dziś na niebie widziałam dziwną rzecz.Leciał sobie samolot (widziałam po spalinach)jakoś tak zygzakiem,potem leciał prosto,zrobił ogromne koło i zawrócił.Poleciał prosto tam skąd wyleciał.Co dziwne słyszałam warkot dopiero jak już był daleko.Czyżby zapomniał zabrać pasażerów?To tylko żart.
Lucynko dla Ciebie życzę dobrej nocy,bo wczoraj księżyc świecił mi prosto po oczach,a może w oczy?

Teraz zostały nam tylko wspomnienia.
Ta róża to "Kronenburg" pachnąca.
LUCYNKO Witaj!
Możesz pukać mocniej.Nie śpię.Pójdę spać może ,jak dobrze pójdzie po dziesiątej.Jakoś mam problemy ze spaniem ,nawet tabletka nie pomaga.Na górze mieszka 4 letnia dziewczynka która dużo biega i to do póżna,a ja leżę i przypominam jak moja wnusia tak biegała jak mieszkała z nami.Żal za serce ściska ,że już się nie wróci ten fajny czas.
Pogoda to gra z nami w ciuciubabkę.Dziś u nas było pochmurno,padało i czasami wiało aż wyło.
Dziś na niebie widziałam dziwną rzecz.Leciał sobie samolot (widziałam po spalinach)jakoś tak zygzakiem,potem leciał prosto,zrobił ogromne koło i zawrócił.Poleciał prosto tam skąd wyleciał.Co dziwne słyszałam warkot dopiero jak już był daleko.Czyżby zapomniał zabrać pasażerów?To tylko żart.
Lucynko dla Ciebie życzę dobrej nocy,bo wczoraj księżyc świecił mi prosto po oczach,a może w oczy?

-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu, kopertka z nasionkami już dzisiaj poleciała w Twoim kierunku, w poniedziałek powinna być u Ciebie. Do naparstnicy rdzawej dołożyłam Ci jeszcze nasionka dalii Dahlergia Tricolore, bo się nią zachwycałaś u mnie i jeszcze nasiona rozplenicy Majesty. Dalii jest tylko kilka, za późno o niej wspomniałaś i tylko tyle zdobyłam, ale wydają się dojrzałe, to może wykiełkują. Najwcześniej musisz siać rozplenicę, bo ona potrzebuje dużo czasu i ciepła.
Morze uwielbiam, dziękuję. A łabędzie jak zwykle cudne
Pozdrawiam, Danusiu
Morze uwielbiam, dziękuję. A łabędzie jak zwykle cudne
Pozdrawiam, Danusiu
IWONKO witaj
Wielkie dzięki za nasionka.Dzięki Tobie moja kolekcja kwiatków jeszcze bardziej się powiększy.Tylko teraz problem co w zamian?
Pogoda u nas fatalna.Listopad w grudniu.Leje i wieje.
Iwonko widziałam w telewizji jak u Was grasują dziki i sieją spustoszenie.To straszne.

Tak ładnie ktoś posadził kwiatki pod blokiem.

A tak oglądała siostry kotka film o zwierzętach.

Taki klomb był w naszym mieście.
Wielkie dzięki za nasionka.Dzięki Tobie moja kolekcja kwiatków jeszcze bardziej się powiększy.Tylko teraz problem co w zamian?
Pogoda u nas fatalna.Listopad w grudniu.Leje i wieje.
Iwonko widziałam w telewizji jak u Was grasują dziki i sieją spustoszenie.To straszne.

Tak ładnie ktoś posadził kwiatki pod blokiem.

A tak oglądała siostry kotka film o zwierzętach.

Taki klomb był w naszym mieście.
-
plocczanka

Witaj, Danusiu.
Kwiatki śliczne, ładnie zaaranżowane klomby, nawet przed blokiem masz piękne kolorowe kwiatuszki!
Śliczny bukiecik https://www.fotosik.pl/zdjecie/ca6edf3733ad4e08
A kotka Twojej siostry niemal kropka w kropkę podobna do mojej Misi.
Tylko zainteresowania mają odmienne. Miśka nie interesuje się filmikami, tylko gdy w komputerze znajdę filmik z miauczącymi kotkami, to ona chodzi i szuka ich po całym mieszkaniu.
Nawet nie przyjdzie jej do łebka, że one na moim biureczku siedzą w "pudełeczku".
Niech rozpoczynający się tydzień upłynie Ci w dobrym nastroju i pod słonecznym niebem.

Kwiatki śliczne, ładnie zaaranżowane klomby, nawet przed blokiem masz piękne kolorowe kwiatuszki!
Śliczny bukiecik https://www.fotosik.pl/zdjecie/ca6edf3733ad4e08
A kotka Twojej siostry niemal kropka w kropkę podobna do mojej Misi.
Niech rozpoczynający się tydzień upłynie Ci w dobrym nastroju i pod słonecznym niebem.
Witaj LUCYNKO.
Miło mi,że mnie odwiedzasz.
Dziękuję za życzenia pogodowe.Dziś nawet słońce przyświecało.Wiatru też nie było.
Życzę Tobie miłego wieczorku.
Miło mi,że mnie odwiedzasz.
Dziękuję za życzenia pogodowe.Dziś nawet słońce przyświecało.Wiatru też nie było.
Życzę Tobie miłego wieczorku.
-
plocczanka

Danusiu, lubię wiedzieć, co w trawie piszczy, a tym bardziej, co się dzieje u moich przyjaciół, toteż zaglądam i staram się zawsze ślad swoich odwiedzin zostawić.
U mnie dzisiaj słońce jasnymi promieniami powitało dzień i takimi samymi dzień pożegnało,
jednak na większość dnia ustąpiło miejsca chmurom.
Taka huśtawka pogodowa, ale czego innego się można spodziewać o tej porze roku?
Dobrej nocy, Danusiu i słonecznej środy.

U mnie dzisiaj słońce jasnymi promieniami powitało dzień i takimi samymi dzień pożegnało,
Dobrej nocy, Danusiu i słonecznej środy.