Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i na dobranoc piękny różany bukiecik ,a ja zmykam robić z rydzami ;:196
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ale uczta rozchodnikowa.Wszystkie piękne.Może moje na drugi rok będą też piękniejsze :)
A cóż to za piękna róża ??
Czyli pręty do ptaszków masz bardzo modne,Rdzewiaczki :)
No tak fajnie się grzybki zbiera,,ale już nie przebiera ;:173
Ale fajnie i smacznie się potem je je. ;:108
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś, znalazłam u siebie w ogrodzie piękne grzyby. Wyglądały na jadalne, ale nijak nie mogłam ich zidentyfikować. Przyniosłam do pracy a tam och i ach, bo moja koleżanka grzybiara stwierdziła, że to rzadki okaz koźlarza. Jakoś tak olszowy na niego mówiła. I mi je zabrała, bo ona kocha grzybki. :lol: A ja dostałam nóżki z grzybnią i poszły do ziemi. :lol: Doczekałam się swoich grzybków :D
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś świetnie!Ogród piękny jak zwykle i gratulacje grzybobrania i jeszcze prawdziwków dozbieraj! Ja też podpaliłam pod blachami ale jeszcze przymrozku nie było! ;:108
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Martuś , piękną zgromadziłaś kolekcję rozchodników , lubię je i też mam kilka , widzę ,ze i u Ciebie jeszcze róże kwitną , , u mnie również jeszcze kwitną , teraz gdy zrobiło się trochę chłodniej i lekko popadało widzę masę pąków , ale to już jesień , widzę że zbierasz grzyby , u Nas nawet w tym roku nie ma muchomorów , dobrze ,że są zapasy z ubiegłego roku. ;:168
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Podczytywałam ale na pisanie, się nie składało czasowo. Bardzo podziwiam przetwórstwo owocowo-warzywne, zachwycający ogród ;:oj Bardzo lubię w nim spacerować a teraz doczytałam, że grzybki mniam ;:oj Jak nigdy, w tym roku robiłam dużo kompocików owocowych - byłaś moją inspiracją ;:167
Serdecznie pozdrawiam :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich ,i jednak sie nam ochłodziło,wczoraj już zapowiedzieli u mnie przygruntowe przymrozki ,więc poszliśmy z mężem ścinać dynie na stertę ,żeby można było poprzykrywać ,więc ciemności nas zastały przy tej robocie ,bo dyń dużo ,nawet bardzo dużo ,więc robiliśmy z latarką czołówką ,i dynie się uratowały ,bo jednak był przymrozek i ścięło liście ,dzisiaj też już przykryte ,i mamy nowe zajęcie ;:306 fasola " Piękny Jaś "też uchwycona troszkę przez mróz i też będzie już do łuskania ,a ja chcę na grzybki ;:306 .

Aniu,tak to wychodzi ,ze tylko pręty mam modne ;:306 ,rozchodników mam sporo odmian ,jeszcze dwie inne tutaj nie pokazałam ,bo sie z nimi zgubiłam ,grzybki uwielbiam zbierać ,robić z nimi też mi nie przeszkadza ,a i pyszne z nich dania też uwielbiam robić ,tylko czasu ciągle mi na wszystko brakuje ,pozdrawiam :wit

Gosiu,cieszę się ,że już zbierasz własne grzybki , koźlarze dla mnie są jedne z pyszniejszych grzybków i jest ich dużo odmian ,są cudne i zupki są pyszne ,ile to radości jak w ogrodzie zbiera się takie grzybki,życzę dużych zbiorów,pozdrawiam ;:168

Bożenko,u mnie dopiero wczoraj był przymrozek ,szkoda ,bo znowu dołożyło mi pilnej roboty,z prawdziwkami mogę mieć problem ,a nie bardzo mam czas jechać w świętokrzyskie i nie wiem co tam będzie ,u nas jakoś już nie ma,więc zobaczymy jaki będzie finał , w ogrodzie ful roboty ,ale ja jeszcze zostawiam ogród na potem ,pozdrawiam ;:168

Tereniu,róże u mnie pięknie w niektórych miejscach wyglądają ,a zwłaszcza w przedogródku ,więc jak wychodzę przed drzwi to wącham i wącham ,ja też mam trochę zapasów ,ale prawdziwków chciałabym jeszcze nazbierać ,może i u Was zaczną rosnąć grzybki,pozdrawiam ;:168

Anetko,witaj ,cieszę sie ,że jesteś ,że masz troszkę czasu na własne zaprawy ,bo są najzdrowsze i najsmaczniejsze ,jesteś pełna energii to dasz radę dużo osiągnąć i dużo zrobić ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu a ja widziałam dzisiaj na FB grzybki i ktoś napisał, ze świętokrzyskie...ale czy naprawdę i gdzie?
U mnie już dwa razy w polu przymrozek ściął rośliny, w tym cukinie,a w ogrodzie osłonięte to jeszcze jest nieźle :D
Ja mam lenia i nic nie robię...jedynie zbiory, dzisiaj zerwałam jabłuszka redlowe bo część spadła no i ciągle jeszcze orzechy! U nas leci coraz mniej, ale u sąsiada są różne odmiany. Na spotkanie przywiozę, bo już nie mam gdzie ustawiać :uszy a Ty poszukaj dziadka do orzechów ;:306 Pozdrawiam i buziaki posyłam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na jesienny spacerek ,po jesiennym ogrodzie ,bo to pewnie już niedługo tak będzie .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zakwitły irysy i nawet mrozik im nie straszny
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś, to dobrze,że lubisz i zbierać grzybki i przerabiać.Dania z nimi są pyszne i u mnie lubią.Ale i mąż i syn bardzo lubią je zbierać.
Ale w tym roku i sucho i brak czasu, i różne sytuacje życiowe,że mniej jest ich uzbieranych .
Ale dla siebie wystarczy :)\
Piękne te twoje rozchodniki.
Dokupiłam ich w tym roku kilka nowych odmian.Nie wiem kiedy się rozrosną, kiedy będą ładniejsze kępy ?
Jak podrosną i bardziej będą zauważalne w ogrodzie .
I tyle piękności,Cleome, róże, marcinki, werbeny ;:215
Pozdrawiam serdecznie
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ,dzisiaj mam dzień domowy ,robię małe kołdunki do rosołu i może też zrobię pierożki z mięsem ,bo miała być praca w ogrodzie ,ale pada i chłodno ,no moze jeszcze przyniosę fasolę Piękny Jaś i znowu coś wyłuskam ,bo codziennie po troszku zrywam i łuskam ,gotuję co niedojrzałe ,dosuszam co dojrzalsze ,będzie na zimę pyszny Jasiu,no i na święta do rybki i do barszczyku,musiałam się za niego zabrać ,bo mróz go musnął niestety.

Marysiu,podobno tam gdzie byłyśmy to nie ma grzybków,gdyby się było na miejscu to zawsze coś się przywlecze ,ale tak naprawdę to nie mam czasu na nic ,może na drugi tydzień się wybiorę do lasu ,dynie u mnie też częściowo na stercie ,ale pod liśćmi jeszcze dużo zostało ,ale widać ,że nic im nie ma ,jabłuszek u mnie jeszcze dużo na drzewach ,też powoli spadają ,dziadek do orzechów mam ,ale nie mam orzechów. ;:145 pozdrawiam i duża buźkaObrazek

Aniu,coś w tym roku mniej tych grzybków przynajmniej w świętokrzyskim,a u nas to ja nie umiem chodzić takie góry i wąwozy ,ogród jeszcze kwitnie ,bo jesienne rośliny ratują sytuację no i niezmordowane róże ,pozdrawiam ;:168

Nie mogę na razie wstawić nowych zdjęć :roll:coś fotosik nie działa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuś będziesz miała orzechy i nowe zajęcie...łupanie, bo przecież praca Cię kocha a Ty ją :D
Dynie chętnie przygarnę, bo to co mi urosło w tym roku to kompromitacja...Nie wiem dlaczego raz mam dyń pełno a innym razem prawie nic. Nie mam pretensji to góry dyniowej jak u Ciebie, ale parę kulek mogłoby urosnąć skoro inne jarzynki rosną. Cukinii mam tyle że i my i kury jedzą w dyń nie!
Grzyby w tym roku rosną w innych terenach, ale coś uzbierałaś i ja dzięki Tobie też ;:168 Nie zawsze są takie lata

Obrazek
Pozdrawiam i życzę słoneczka ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do ogrodu ,fotosik się naprawił ,więc i zdjęcia mogę podać,chociaż dzisiaj zimno ,ale jeszcze są kwiaty i rozweselają mnie trochę ,bo coś mi smutno.
Obrazek

i moje dynie ,przeróżniste
Obrazek

Obrazek

trochę brudasy ,ale cięliśmy w nocy z latarką na czole ,żeby móc je przykryć kocami przed mrozem chyba trzeba je umyć :uszy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

papryczka marynowana też już w słoiczkach
Obrazek

moje olbrzymie selery wyjęte już z warzywnika ,bo myszki się za nie zabrały i jednego już zjadły,a ja tak nie chcę ,mogę podzielić się z koleżankami ,ale mysiory juz więcej mi nie zjedzą ;:185
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze Ogród na ładne kolory . Ale widać tez jesienne dotniecia.
Dyniowy zbior imponujacy.
Ja w tym roku tak duzo ich nie mam
Ale i tak sporo.i dla siebie i kilku znajomym wystarczy ;:108
Pozdrawiam Martus ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuś dyńki oszałamiające, nie widziałam w tym roku jak rosły ale wyobrażam sobie ;:333
Ale selery jak na sztucznych nawozach ;:306 imponujące! U mnie też w tym roku myszowate nie tknęły ani selerów ani buraczków :D I pyszna papryczka w słoiczkach, masz jeszcze siłę do słoiczków? Pozdrawiam i ściskam ;:4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”