No cóż
Natalio przyroda lubi płatać różne figle

Tulipan
The First należy do najwcześniejszych i zawsze kwitnie w marcu. Uwielbiam wiosnę, działkę mam "pod nosem" więc sadzę mnóstwo roślin wcześnie kwitnących z pożytkiem dla owadów
Dziękuję
Florianie! Krokusy muszą być! Im więcej tym lepiej

Zazdroszczę takiej "psiej" kotki. Kilka miesięcy temu straciłam swojego psa, który uwielbiał towarzyszyć mi na działce. Jego brak wciąż boli...
Marto to karteczka z nazwą ciemiernika rosnącego w pobliżu

Nazwę szafirków znam - to szafirki
Azureum. Najwcześniejsze ze wszystkich szafirków. Mam je od wielu lat. Rozsiewają się u mnie. U mnie też słońca niewiele było, a wczoraj nawet zima przyszła w odwiedziny. Prymulki wciąż jeszcze stoją na balkonie

Mam nadzieję, że z różą nie będę miała problemów. Mam już kilka tego hodowcy i są ok.
Dzięki
Danusiu! Nie masz kwitnącego tulipana, ale masz mnóstwo innych cudownych roślin które kwitną. Moja wiosna wciąż nieśmiała.
Witaj
Beatko! Miło Cię widzieć. Długą przerwę sobie zrobiłaś. Troszkę się martwiłam

Czosnek
Bulgaricum już jeden mam. Też jestem nim zachwycona. Dobrze podejrzewasz - to
Isago. Liczę na to, że mimo młodej sadzonki poradzi sobie u mnie. Planuję posadzić go przy kratce z
Omoshiro. Powinny się dogadać - oba japońskie

Ślimaki u mnie też już grasują. Nawet czosnki podgryzają

Kupiłam niebieskie granulki i już sypnęłam w zagrożonych miejscach. Nie będzie litości dla golasów. W tym roku pamiętałam by kupić irysy holenderskie

Za Twoim przykładem posadzę je w donicy.

-
Showwinner też kwitnie bardzo wcześnie
W sobotę nieoczekiwanie przyszła zima do Elbląga...Ze śniegiem i mrozem. Niektóre rośliny słabo to zniosły, ale mam nadzieję że sobie poradzą.

- fotka z balkonu