Witam Was wieczorową porą
Szklarnia moja pęka w szwach, miejsca brak. Pomału hartuję niektóre roślinki. Pomidorki wynoszę rano na zewnątrz, niech je wiaterek kołysze- to ponoć jest dobrze dla nich.. jeszcze głaskanie, też to robię.
Będzie w tym roku kolorowo

doniczki przygotowane, będę sadziła petunie, lobelie itp...
Petunie, dużo różnych mam .. uparłam się ,nasiałam tego... wszystko co miałam ,stare nasiona też i rośnie to
Koleusy, wyjątkowe się udały
Lobelie ,trzy kolorki

Wilce
Żeniszki
Begonie

dłuugo rosną, tak już mają, ale mają ponoć zakwitnąć w tym roku
Rojniki
zatrwian Perezii, cudo ale jednoroczne
Kosodrzewina, czyż nie cudo ..
Tuje
Kobea
Anida 
dziękuję Kochana, czuję to samo codziennie wychodząc na ogród i do szklarni.
Aksamitki, nie wiem nawet ile odmian, sporo będzie. One będą rosły w ogrodzie warzywnym, odstraszają, latające i pełzające itd..
Ryż ozdobny
agniesz-ka, wiesz dla mnie praca z roślinami to przyjemność

To mój czas, na przemyślenia, wyciszenie. Wcześniej jak zaczynałam tworzyć ogród od zera , to faktycznie trochę przeginałam, bo chciałam szybko , ale z tego wyrosłam. Robię spokojnie, nie wysilam się ,nie latam ze szpadlem jak szalona

Do kompostu, dawno temu wrzuciłam garść dżdżownic i tak im się tam spodobało.Sypię im dużo obierek z warzyw, kartony, gałązki, ręczniczki papierowe, szmatki .. tak pięknie to przerabiają i się rozmnażają.
Dzisiaj mój mąż pojechał po jajka na targ, wrócił z ":kwiatkiem" w bagażniku
no to miałam trochę fajnej roboty,
Aguś, mam wielki plan na ogród warzywny, jest spory, trochę się martwię jak będzie z chwaszczorami, bo teraz jest pięknie
.. a wiesz jak to jest, jak się rozbuja. Córki zagonię do plewienia.
żeby nie było,że sama sadziłam ....

Trochę warzywek na zakończenie
sałaty już zjadamy
Małgoś, w kompoście to mam dżdżownice, które kiedyś wrzuciłam garść kupionych. Tak się rozmnożyły, mają dużo obierek, dużo kartonów, skorupy z jajek, szmatki, gałązki. U mnie tego jest dużo.. tak im pasuje i pięknie to przerabiają.
W tym roku oszalałam trochę na różne odmiany sałat
musztardowa
Mesa Red
Carmina

Apache
lodowa
Lollo Bionda

Myrna
KONIEC.
Pozdrawiam wszystkich