Janku 
pamiętaj że chwasty nie śpią, teraz mają wilgoć...zrobi się ciepło trzeba będzie znowu po kolei wszystko odchwaszczać. Na skalniaku trzeba zruszyć ziemię, uzupełnić w niektórych miejscach ubytki. Deszcz zawsze coś wypłucze. Poprawić kamienie.
Ostatnio została zwężona ścieżka, darń z trawnika została usunięta...teraz trzeba coś w tym miejscu posadzić

brakuje tylko pomysłu

zawsze jest coś do zrobienia
Obrzeże z cegły jest jeszcze nie dokończone, chwilowo brakuje czasu na takie sprawy
Madziu 
wierzba rozmnożona była z patyka, bardzo szybko rośnie...nie tylko pędy ma ładne, liście też są bardzo ozdobne...opadają dopiero po większym mrozie. Do małego ogrodu ta odmiana wierzby za bardzo się nie nadaje, rośnie za duża...do dużego jak najbardziej pasuje.
Aniu 
wstyd się przyznać

... gałęzie próbowałam oczyścić drobnym papierem ściernym, szczotką do metalu...nawet przy delikatnym potarciu, wszystko schodziło do białego koloru...brat wpadł na pomysł ze szczotką, oczywiście od razu trzeba było wypróbować

ten pomysł był trafiony...no i jeszcze jedno, gałęzie najlepiej czyścić po deszczu... stara łuszcząca się kora lepiej odchodzi od gałęzi.
Jolka 
oczywiście że w deszcz i zimno była przerwa w pracach ogrodowych...przecież widziałaś jaki był bałagan po zimie.
Teraz jest nieco lepiej, tylko przy domu dziada z babą brakuje...chłopaki kładą blachę nad tarasem, wszędzie coś jest porozrzucane. Posprzątam dopiero jak skończą.
Małgosiu 
wierzba jest łatwa do ukorzenienia, życzę powodzenia. Wierzba brodawkowata jest śliczna, bardzo podobna do klonów palmowych...tylko zaszczepiona jest za nisko, wyższa lepiej by wyglądała. W pobliżu rosną za wysokie rośliny, w sezonie gonie pomiędzy nimi.
Aniu 
pogoda jest taka sama zimny wiatr wieje, rano są jeszcze przymrozki...ostatnio sadziłam do doniczek pelargonie, begonie, amarylisy...czas jest wykorzystany na maxa.
Wandziu 
kochana pomiędzy iglakami prawie nic nie rośnie. W tym roku zamówię jakieś niskie rośliny...na razie przeglądam w internecie.
Z tego miejsca została usunięta agrotkanina, nie wiem co w tym miejscu posadzić

czy niskie paprocie takie jak języczniki by pasowały