Aleś Ty narobiła tych przetworów... Ja bardzo lubię korzystać z takich darów, ale tak nie lubię ich robić, zawsze szukam wymówek...
Ogród Marty cz. III
- dorkow0
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. III
Martuś, z przepisu skorzystam, bo owoców sporo w ogrodzie...
Aleś Ty narobiła tych przetworów... Ja bardzo lubię korzystać z takich darów, ale tak nie lubię ich robić, zawsze szukam wymówek...
Ale, że nikt za mnie ich nie zrobi, to robię... 
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Mniam takie kompoty.....
U mnie młode drzewa więc zbiorów za wiele niema, jedynie do podjedzenia na co dzień dla dzieci.Mam nadzieje że również u mnie będzie tyle smakowitych i zdrowych słoiczków w przyszłości.
U mnie młode drzewa więc zbiorów za wiele niema, jedynie do podjedzenia na co dzień dla dzieci.Mam nadzieje że również u mnie będzie tyle smakowitych i zdrowych słoiczków w przyszłości.
- trillum30a
- 200p

- Od: 6 lut 2012, o 15:24
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marusiu
Dobrze co bedzie mi sie podobało to do Ciebie napisze i zapytam czy bedzie w w nadwyżkach
Formy płaczące nie wiem ale bardzo lubie, aniołki róznieżmam dwa ale jeszcze dokupię i moze jakieś zwiarzatko jeszcze
Martusiu tyle zapasów i wszystkie apetyczne, kompocik mniam mniam
Z jakich owoców robisz najwiecej kompotów?
Pozdrawiam serdecznie
Dobrze co bedzie mi sie podobało to do Ciebie napisze i zapytam czy bedzie w w nadwyżkach
Formy płaczące nie wiem ale bardzo lubie, aniołki róznieżmam dwa ale jeszcze dokupię i moze jakieś zwiarzatko jeszcze
Martusiu tyle zapasów i wszystkie apetyczne, kompocik mniam mniam
Z jakich owoców robisz najwiecej kompotów?
Pozdrawiam serdecznie
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu,przepisz sobie ten przepis bo potem się zgubi,już raz go pisałam,bo dziewczynki już robiły ten kompot i bardzo im smakował,pozdrawiam gorąco
Maryniu,warto go zrobić bo jest pyszny i szybko się robi,może zachęci cię myśl,że będziesz piła wspaniałe naturalne napoje,pozdrawiam
,u mnie mrozy i mało śniegu,dokrywałam dzisiaj róże,miłych snów
Dorotko,ja dość chętnie robię przetwory ,uwielbiam mieć pełną spiżarnię ,to co pokazałam to tylko fragmencik moich przetworów,buziaczki dla Ciebie
Kasiu,maliny np,mam swoje ,aronie też ,na jeżyny chodzi mój mąż, agrest ,porzeczki i truskawki dokupuję bo mam mało swoich,ale wszyscy wszystkiego mają do woli,nawet goście domowi bo część porozdaję
Iwonko,zapraszam i będzie w zasięgu ręki
Maryniu,warto go zrobić bo jest pyszny i szybko się robi,może zachęci cię myśl,że będziesz piła wspaniałe naturalne napoje,pozdrawiam
Dorotko,ja dość chętnie robię przetwory ,uwielbiam mieć pełną spiżarnię ,to co pokazałam to tylko fragmencik moich przetworów,buziaczki dla Ciebie
Kasiu,maliny np,mam swoje ,aronie też ,na jeżyny chodzi mój mąż, agrest ,porzeczki i truskawki dokupuję bo mam mało swoich,ale wszyscy wszystkiego mają do woli,nawet goście domowi bo część porozdaję
Iwonko,zapraszam i będzie w zasięgu ręki
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Nie znałam tego przepisu na kompot. Warto spróbować, bo chyba najbardziej nie lubię pasteryzacji, reszta zajęć związanych z przetworami raczej mi się podoba. Z jabłek i gruszek też można takie kompoty robić?
-
koziorozec

Sylwio,wszystkie nam smakują i robię praktycznie po równo z truskawek, porzeczek czerwonej i czarnej,agrestu i malin,a z innych owoców mniej ,razem około 500 słoików,ale robię jeszcze soki na sokowniku około 200 butelek 1/2 litra,te soki są do herbatki lub wody mineralnej,pozdrawiam gorąco

-
koziorozec

Ewciu, nie mogłaś znać bo to mój przepis,z jabłek i gruszek też można robić,jak robię ze swoich jabłuszek,to myję je i kroję jabłko na ćwiartki wydrążam pestki i ćwiartkę drobno kroję w poprzek 1/3 słoiczka tak samo gruszki i robię to ze skórką ,jeżeli jabłka trzeba kupić w sklepie to je jeszcze obieram ze skórki,pozdrawiam
-
koziorozec

-
alinaK

- Od: 16 lut 2010, o 19:11
Marta ślinka cieknie ....moje kompociki już też przetrzebione . te wg. twojego przepisu są najlepsze i najszybciej schodzą .
no i najwartościowsze bo nie gotowane .
no i najwartościowsze bo nie gotowane .
-
koziorozec

Alinko,cieszę się że Wam smakują 
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Marto ,bardzo ci dziękuję za szczegółowe wyjaśnienia co do kompocików,o ile szybciej i mniej roboty będę miała latem ,musisz swój przepis opatentować,sama go wymyśliłaś ,pierwszy raz usłyszałam o takim sposobie 
Przepis zapisany
Ilości robisz imponujące 
-
koziorozec

Ulciu,uśmiałam się z twojej wypowiedzi
Grażynko,jak będziesz robiła a będą pytania to pytaj,myślę że doczytałaś jak pisałam do Ani,że woda z cukrem którą zalewasz słoik musi się cały czas gotować,a wodę z talerza ,która znajdzie się w nim po przelaniu,wlejesz z powrotem do gotującej wody z cukrem
robi się to szybko przez to ,że nie musisz pasteryzować,nawet na kompocie z jabłek widać jak wciągnęło przykrywki
Gosiu,spiżarnie mam jak u wiewiórek, pełniutka,te kompoty to tylko fragmencik
Grażynko,jak będziesz robiła a będą pytania to pytaj,myślę że doczytałaś jak pisałam do Ani,że woda z cukrem którą zalewasz słoik musi się cały czas gotować,a wodę z talerza ,która znajdzie się w nim po przelaniu,wlejesz z powrotem do gotującej wody z cukrem
Gosiu,spiżarnie mam jak u wiewiórek, pełniutka,te kompoty to tylko fragmencik