Mój ogród - początki
Re: Mój ogród - początki
123katex oraz Paulii - dziękuję wam za takie słowa i komplementy. Iryski podobają mi się bardzo, są u mnie pierwszy rok, a ja już czekam na następny.

Pozdrawiam, Robert.
Cichutko się w wątku zrobiło, zupełnie odwrotnie niż na dworzu, gdyż wiatr silny występuje oraz zachmurzone niebo... Pogoda fatalna, padać nie pada.

Pozdrawiam, Robert.
-
zbyszek50
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 gru 2009, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja co roku aksamitki wysiewam na wiosnę, polecam
http://images61.fotosik.pl/1018/5d6241f6a83c460c.jpg
Zamieniono na link/Ekipa Moderująca
http://images61.fotosik.pl/1018/5d6241f6a83c460c.jpg
Zamieniono na link/Ekipa Moderująca
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
-
borowiczek
- 50p

- Od: 23 cze 2009, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam
Robercie,Jestem u Ciebie po raz pierwszy i pozwolilam sobie na dłuższy spacer po Twoim ogrodzie
Muszę przyznać że jestem pod wrażeniem
Jeśli pozwolisz to będę częściej Cię odwiedzać i podziwiać Twoje roslinki 
Pozdrawiam Danutka
Pozdrawiam Danutka
Zapraszam do mojego wątku: Borowiczek moje początki ...
Zbyszku Siane to w ogóle inna sprawa. Ja tylko sieję wilce, nic więcej. Musze aksamitki też wysiać. Piękny busz ich masz u siebie. Super pomysł.
tesia39 Cześć. A kto kolorków w ogrodach nie lubi... nie znajdzie się takiej osoby.
Dzięki, akurat na taczce umieściłem wczorajszego dnia donicę z canną Tropical Sunrise.
borowiczek Witaj.
Ależ oczywiście, spacerki mile widziane.
Wpadaj do wątku kiedy będziesz chciała, zapraszam.
tesia39 Cześć. A kto kolorków w ogrodach nie lubi... nie znajdzie się takiej osoby.
Dzięki, akurat na taczce umieściłem wczorajszego dnia donicę z canną Tropical Sunrise.
borowiczek Witaj.
Ależ oczywiście, spacerki mile widziane.
Wpadaj do wątku kiedy będziesz chciała, zapraszam.
Pozdrawiam, Robert.
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Ja też lubię te śmierdzioszki, jak czule określają aksamitki. W tym roku kupiłam ciekawą odmianę, obrazek mi się spodobał. I sieję do gruntu, albo do dużej donicy, a potem pikuję.
- ann_30

- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Ciekawy pomysł z tymi aksamitkami wokół drzew
Muszę pomyśleć o czymś podobnym u siebie.Lubię aksamitki bo przyciągają motyle i kwitną do późnej jesieni.Widzę,że zakwitł kolejny ciekawy irys 
PEPSI Ja muszę na drugi rok wysiać dużo aksamitek, gdyż są bardzo ładne i długotrwałe. Z wilcami mi wychodzi co roku, więc z nimi chyba też wyjdzie.
ann_30 Bardzo ciekawy ten pomysł jest. Chyba na drugi rok zaczerpnę go od Zbyszka.
Tak, tak. Aksamitki są kwiatami, które bardzo się rozrastają i długo, długo kwitną. Bardzo je lubię.
Takich ciekawych irysków czeka mnie jeszcze z 2 odmiany, chyba, że zaskoczą mnie i jeszcze jakieś pędy wyjdą na przykład oczekiwany Elecrique, I'm Yours lub Solar Fire.
Ten ostatni jest na tyle ładny, że jak zakwitnie to chyba nacykam mu ze 100 zdjęć.

ann_30 Bardzo ciekawy ten pomysł jest. Chyba na drugi rok zaczerpnę go od Zbyszka.
Tak, tak. Aksamitki są kwiatami, które bardzo się rozrastają i długo, długo kwitną. Bardzo je lubię.
Takich ciekawych irysków czeka mnie jeszcze z 2 odmiany, chyba, że zaskoczą mnie i jeszcze jakieś pędy wyjdą na przykład oczekiwany Elecrique, I'm Yours lub Solar Fire.
Pozdrawiam, Robert.
Witaj!
Przecudne są te nowe odmiany irysów. Zacznę szukać miejsca dla nich.
Przecudne są te nowe odmiany irysów. Zacznę szukać miejsca dla nich.
Anna55 Jest tyle tych irysków pieknie wyglądających, które są i starszymi odmianami i nowszymi. Aż chce się je mieć, lecz wszystko pewnie stopniowo przyjdzie z czasem. Zachęcam do posiadania tych kwiatów, warto obsadzić choćby mały terenik w ogrodzie. 
Pozdrawiam, Robert.
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Robercie piękne Irysy z liliowcami może poczekaj aż się rozrosną ,przetrwają zimę .Wilce ładnie Ci rosną moje nie wzeszły w tym roku wysiałam wprost do gruntu jak canny ,dalie też w tym roku od razu do ziemi ale rosną .Aksamitki jak posiejesz raz będą się wysiewać może nie wszystkie ale u mnie tak się wysiewają.

- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Robercie cudne łany aksamitek.
Zupełnie tak, jak dawniej przed laty u mnie, kiedy Mama ich mnóstwo wysiewała z nasion od razu do gruntu i ładnie kwitły, bezproblemowe kwiaty.
Może nie uwierzysz, ale podoba mi się ich zapach, zapach dzieciństwa.
Śliczny liliowiec.
Zupełnie tak, jak dawniej przed laty u mnie, kiedy Mama ich mnóstwo wysiewała z nasion od razu do gruntu i ładnie kwitły, bezproblemowe kwiaty.
Może nie uwierzysz, ale podoba mi się ich zapach, zapach dzieciństwa.
Śliczny liliowiec.
- piortkowice
- 1000p

- Od: 13 sty 2013, o 11:22
Witaj Robercie piekne masz te iryski
Jeden ładniejszy od drugiego.
Pomysł Zbyszka rzeczywiscie super
Pomysł Zbyszka rzeczywiscie super
A jednak zaraziłam się irysami. Wczoraj do póxniej czytałam i oglądałam, oglądałam i znów czytałam. Nie miałam pojęcia ,że jest tyle odmian. Nie wiem czy znasz tę stronę ale polecam gorąco. Dobra lektura na deszczowy wieczór
http://irysek.com/index.php?option=com_ ... 3&Itemid=4
http://irysek.com/index.php?option=com_ ... 3&Itemid=4