Ogród Marty Cz.II
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty Cz.II
Dziewczynki i ja należę do klubu miłośników przesiadywania w kuchni
Kuchnia to moje ukochane miejsce w domu...... i tu nie chodzi tylko o gotowanie i pieczenie, które uwielbiam, ale o to, ze to najmilsze miejsce , dusza całego domu. Znajomi jak przychodzą to najchętniej tu przesiadują, tu kawkujemy, plotkujemy.... ja siedzę z laptopem, robię wianuszki, czytam..... uwielbiam kuchnię..... do kogoś jak chodzę, to też najchętniej bym siedziała właśnie w kuchni........ czyżby to charakter ,,kury domowej,, się w ten sposób ujawniał ??? 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś,no to masz tak jak ja ,też siedzę z laptopem w kuchni,też robię wszystkie stroiki w kuchni,nie mówiąc o całej przetwórni spiżarkowej też wszystkie koleżanki siedzą w kuchni i pijemy kawę ,jak na święta Bożego narodzenia robię stroiki i mam dużo różnych świecidełek a mąż na kraju stołu je bo reszta chwilowo zajęta i mówi mi, że ma świecidełka w talerzu,tak się rozpanoszyłam ,ale do pokoju nie pójdzie ,pozdrawiam 
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Jakbym czytała o sobiekoziorozec pisze:Aguś,no to masz tak jak ja ,też siedzę z laptopem w kuchni,też robię wszystkie stroiki w kuchni,nie mówiąc o całej przetwórni spiżarkowej też wszystkie koleżanki siedzą w kuchni i pijemy kawę ,jak na święta Bożego narodzenia robię stroiki i mam dużo różnych świecidełek a mąż na kraju stołu je bo reszta chwilowo zajęta i mówi mi, że ma świecidełka w talerzu,tak się rozpanoszyłam ,ale do pokoju nie pójdzie ,pozdrawiam
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Martus bo kuchnia nieważne jaka z piecem czy bez po remoncie czy przed zawsze była i będzie sercem każdego domu
u mnie też tak jest wszystko robimy w kuchni, moja kawka z koleżankami ,męża piwko z kolegą nikt nie da się z niej wygonić
u mnie też tak jest wszystko robimy w kuchni, moja kawka z koleżankami ,męża piwko z kolegą nikt nie da się z niej wygonić
-
koziorozec

Aguś-aage,to znaczy,że jesteśmy w klubie miłośników kuchni i domowego ogniska, myślę też że to my powodujemy,że kuchnia czy dom ma duszę,że chce się do niego wracać,bo wszystkie dodatki ,jak wystrój, lampionki,ogień ,ciepło z pieca ,zapachy to uzupełnienie za naszą sprawą i wszystko razem tworzy tę duszę i piękną atmosferę,pozdrawiam 
- aage

Martuś oj tak
W takie dni jak ten dzisiejszy nie chciałoby się wychodzić z domu i kontemplować to domowe ciepło
W takie dni jak ten dzisiejszy nie chciałoby się wychodzić z domu i kontemplować to domowe ciepło
-
koziorozec

Ulciu,masz rację nikt z kuchni nie da się wygonić,jeżeli jest dobra atmosfera w domu ( znam inne,gdzie towarzyszą złe emocje)a atmosferę tworzą ludzie a reszta to dodatki stworzone przez nas samych 
-
koziorozec

Aguś,to prawda,ale sama myśl,że za jakąś chwilę wróci się do swojego miejsca na ziemi,do tego domowego ciepła,pomaga wszystko przetrwać,
i znów jest nam dobrze 
-
koziorozec

-
koziorozec

-
koziorozec

-
koziorozec

- aage

Trawy i astry
A piec cudowny
...klimatyczne zakątki, wpraszam się na grzanie przy piecu i pogaduchy z przesympatyczną gospodynią
A piec cudowny
- Amara
- 1000p

- Od: 13 maja 2013, o 19:07
Uwielbiam taki klimacik
zazdroszcze pieca
a foteczki boskie
a foteczki boskie
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Martusiu
Wracając do drzewek owocowych w ogrodzie i ogrodzenia to rzeczywiście sarny mogłyby przychodzić i narozrabiać, więc planujemy ogrodzić cześć pola za domem. W tej chwili rośnie tam dwie brzozy które same się wynasieniły i kilka małych orzechów włoskich.
Grzybki rewelacja i już smaczne przetwory zrobione. U mnie na działeczce rośną maślaki.
Piec cudny, bardzo mi się podoba.
Też bym się wprosiła na grzanie rączek i pogaduchy.
Cieplutko pozdrawiam.
Wracając do drzewek owocowych w ogrodzie i ogrodzenia to rzeczywiście sarny mogłyby przychodzić i narozrabiać, więc planujemy ogrodzić cześć pola za domem. W tej chwili rośnie tam dwie brzozy które same się wynasieniły i kilka małych orzechów włoskich.
Grzybki rewelacja i już smaczne przetwory zrobione. U mnie na działeczce rośną maślaki.
Piec cudny, bardzo mi się podoba.
Cieplutko pozdrawiam.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;