W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Post »

Podziwiam Twoją pracowitość, mi trudno się zebrać do jakichkolwiek prac - tak jakbym jeszcze w śnie zimowym trwała. Jeszcze jak jest słońce to w człowieku trochę życia jest, ale jak pochmurno to jasny dzień w pracy mija, a popołudniem tylko sie marzy o kanapie, kominku, książce....
Dziś wychodząc pstryknąć zdjęcia, zdecydowałam się podciąć winogron. Był przesadzany jesienią i Tadek zalecił radykalne cięcie. Tak tez zrobiłam (w tym roku nie będę czekać na owoce), ale za to z radością zauważyłam, że winogron dobrze się przyjął.
Zapęczniały mi krokusy zółte i fioletowe, będzie wiosna, żadnych powrotów zimy. :tan
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam bardzo wiosennie. :wit Jeszcze tylko momencik, a wszystko ruszy jak szalone. Oznaki tego widoczne na fotkach. Ach, znów będzie tak pięknie!
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

:wit Igo
Masz rację w tym roku wiosna w całym kraju, u mnie co prawda wszystko jeszcze w pączkach ale z niecierpliwością czekam na pierwsze kwiatki.
Ewa mi też nie bardzo jeszcze chce się coś robić, ale jak poczytałam u Aguniady ile ona już zrobiła w swoim ogrodzie, a przecież pracy to ona ma duuuużo więcej niż ja, to i ja się ciut zmobilizowałam i co nieco już zrobiłam. Jeszcze jest co wycinać ale jeszcze jest trochę śniegu (u mnie jak zwykle najdłużej śnieg zostaje na rabatach :( ) więc muszę jeszcze poczekać. Wierz mi że gdybym pracowała to też jeszcze wolałabym popołudnie spędzać w domu.
Nelu witaj, mam nadzieję że to już tylko momencik i kwiaty zaczną kwitnąc jak szalonew i zronbi się cieplutko i miło..... Ja już widziałam w tym roku pierwszą pszczółkę więc może faktycznie zima już nie wróci, czego nam wszystkim życzę.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko , jedna pszczółka wiosny nie czyni , ale zawsze to już coś :D Ja też jak na razie tylko jedną . Mam też jeszcze kilka białych ''placków'' , może już jutro znikną , bo już cieniutkie. Jeszcze nie grzebałem w ziemi , pozbierałem tylko ''kołderki'' . Myślę , że już nie potrzebne. ;:185 Na razie szału w kwitnieniu nie ma , ale już co nieco zakwitło. Ciemiernik i prymulka , pączki na krokusach , cieszynianka wydostaje się z ziemi. Ale za kilka dni ... będzie się działo ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu ja wiem że jedna pszczółka wiosny nie czyni ale mam taką cichą nadzieję że to już koniec zimy. U mnie jeszcze troszkę śniegu leży, będzie potrzebował kilku dni (tylko u mnie to nie są białe placki a raczej brudne i większoć rabat i roślin jest pokryta błotem które zostało po śniegu, więc teraz potrzebny jest deszczyk aby to wszystko umył), a pod nim ciemierniki i przebiśniegi i inne roślinki. Piszesz o cieszyniance, aż ciekawa jestem czy moja w ogóle przeżyła i czy też wychodzi aż jutro sprawdzę.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cieszyniankę korą okryłem , ma się dobrze . A deszczyk potrzebny. Po nim wszystko szybciej rośnie i brudy zimowe spływają. ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu u mnie cieszynianka okryta stoiszem, ale sadzona wiosną i w lecie jakoś tak zaczęła ginąć, dlatego obawiam się czy jeszcze ją mam?
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Iwonko czytam ze ostro się wzięłaś do pracy w ogrodzie. Ja w sobotę zastanawiałam się nad zdjęciem osłon z piwonii drzewiastych ale nie było czasu.U mnie zakwitły przebiśniegi i krokusy.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko jak czytam ostro wzięłaś się do pracy w ogródku.... mnóstwo już zrobiłaś a i wiosenne zwiastuny już się pojawiły :D
Ja jeszcze nic nie robiła, myślałam, że dziś wyjdę, ale jest tak szaro i zimno, że nie zmobilizowałam się, żeby wyjść..... a i ranki są jeszcze białe od przymrozku..... może jeszcze kilka dni....
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu Agnieszko wstyd się przyznać ale to był tylko jednodniowy zryw do pracy w ogródku, a do tego u mnie nie ma aż tylu roślin do podcinania, raptem 5 hortensji i kilka wrzosów, za to później czeka mnie o wiele więcej pracy jak trzeba będzie zacząć plewić. U mnie też tych kwitnących za wiele nie ma ale coś tam już się pokazuje. Teraz przez tydzień mnie nie będzie i nie będę miała dostępu do kompa i zapewne wszystko w ten tydzień przekwitnie co już pokazuje pączki :( , dlatego zostawiam Wam kilka fotek mojej wiosny
pierwsze krokusiki
Obrazek
ranniki (muszę przyznać że w tym roku już jest więcej tych kwiatuszków)
Obrazek
Obrazek
prymulka
Obrazek
iryski pewnie jutro zakwitną
Obrazek
Obrazek
wrzośce
Obrazek
Obrazek
przylaszczka w pączkach
Obrazek
Wybaczcie jakość zdjęć ale wciąż czekam na nowy aparat, który będzie już w weekend więc następne fotki będą lepsze.
Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego tygodnia :wit
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p
Od: 22 lip 2012, o 22:18

Post »

Witaj, no proszę jak ładnie :D . U nas niestety na razie wiosny jako takiej nie widać. Pozdrawiamy D i A :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko piękne pierwsze wiosenne kwiatuszki.... u mnie niestety jeszcze śpią, poza rannikami....
Jak rozumiem wybierasz się na urlopik, miłego wypoczynku ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witam Iwonko! :wit

Czytam, że pierwsze prace ogródkowe za Tobą, a energii do następnych chyba też nie zabraknie? Tegoroczna wcześniejsza wiosna sprawia, że mamy więcej czasu na porządki, cięcia czy opryski. Będzie dobrze, byleby pogoda dopisywała.

Ślicznie Ci kwitną wrzośce!

Pozdrawiam,
A
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Hej Iwona, ładnie Ci się ten ogródek do życia budzi. Szkoda że na pełen rozkwit kokosów potrzeba jeszcze trochę słońca, a tego u has ostatnio nie wiele.
Najeżdzacie relaksacyjnie? Oj ja się już nie mogę doczekać odpoczynku.... odliczać tygodnie i cierpię strasznie z powodu braku słońca i ciepła.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Iwonko ;:196 przylaszczki też mam w takim samym stanie :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”