Gusta się zmieniają.
Zielone doniczkowe Lucy
- lucy23-61
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 wrz 2011, o 21:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielone doniczkowe Lucy
A pomyśleć, że dwa lata temu na imieniny pięknego żółtka dostałam i oddałam mamie, bo ich zupełnie nie trawiłam.
Gusta się zmieniają.
Gusta się zmieniają.
Piękne są, a u mnie usychają:(
podziwiam je u innych osób;) 
- lucy23-61

Pati, one od wiosny u mnie, a tu zima się zbliża, jeszcze zobaczymy....
Lucynko
ależ Ty masz widoki roślinne. Same cuda normalnie. Moją uwagę zwróciły begonie , ta w kropeczki śliczna i sceptrum
, bardzo oryginalne liście.
Piękne i różnorodne koleusy.Dzwonek kropkowany też śliczny
.I te w bieli psianka jaśminowa ,fuksja i klonik( mój już puszcza korzonki, a ten dla Ciebie tez już niedługo będzie)i jeszcze hibiskus biały lub delikatnie kremowy dla mnie najpiękniejsze
.
I jeszcze mam pytanko odnośnie Anredery.Twoja jest przepiękna , a moja to obraz nędzy i rozpaczy.Jak ty ją pielęgnujesz? Widzę , że Twoja na powietrzu to ja też wyniosłam. A czy nawozisz i czym?
Piękne i różnorodne koleusy.Dzwonek kropkowany też śliczny
I jeszcze mam pytanko odnośnie Anredery.Twoja jest przepiękna , a moja to obraz nędzy i rozpaczy.Jak ty ją pielęgnujesz? Widzę , że Twoja na powietrzu to ja też wyniosłam. A czy nawozisz i czym?
- lucy23-61

Emmo, Anrdererę przesadziłam wiosną do sporej doniczki,bo mi kłącze wylazło dołem, przy przesadzaniu wsypałam trochu nawozu naturalnego tego w granulacie.I tyle, rośnie jak głupia, ale ona nie jest na słońcu, tylko pod wieczór trochu go ma.A i lubi pić.
Ten hibiscus jest biało- kremowy, brzegi płatków mu się przebarwiają, a jest tak wielki, że kwiat zasłonił całą roślinę.To ledwo ukorzeniona sadzonka z 4-ma liśćmi.Ciekawość zwyciężyła nad rozsądkiem, miałam oberwać,ale chciałam zobaczyć kwiatuszka.
To ty jesteś mistrzynią w ukorzenianiu kloników.Mnie jak przez przypadek się nie ukorzeni-to wcale.
Jak masz miejsce na zimowanie to jakiś pęk kolorowych koleusów mogę ci urwać.
Ten hibiscus jest biało- kremowy, brzegi płatków mu się przebarwiają, a jest tak wielki, że kwiat zasłonił całą roślinę.To ledwo ukorzeniona sadzonka z 4-ma liśćmi.Ciekawość zwyciężyła nad rozsądkiem, miałam oberwać,ale chciałam zobaczyć kwiatuszka.
To ty jesteś mistrzynią w ukorzenianiu kloników.Mnie jak przez przypadek się nie ukorzeni-to wcale.
Jak masz miejsce na zimowanie to jakiś pęk kolorowych koleusów mogę ci urwać.
-
ruletka
- 100p

- Od: 31 sty 2014, o 19:17
Cześć Lucynko,
hortensja to ci ładnie przyrosła! W życiu nie widziałam takiego grubasa! A i h. citrina u mnie ruszyła po dwóch latach, na razie pęd, ale jakby taki liść jeszcze urósł jak u ciebie, to bym się ucieszyła. Jeszcze coś było pieknego, ale nie spamiętałam, ładne wszystko!
hortensja to ci ładnie przyrosła! W życiu nie widziałam takiego grubasa! A i h. citrina u mnie ruszyła po dwóch latach, na razie pęd, ale jakby taki liść jeszcze urósł jak u ciebie, to bym się ucieszyła. Jeszcze coś było pieknego, ale nie spamiętałam, ładne wszystko!
- Paula15

- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Ale piękne
Od razu lepiej jak się na nie patrzy, biorąc pod uwagę pogodę za oknem 
Dziękuje za odpowiedz
, ja trzymałam na słońcu i pewnie dlatego zmarniała. A czy ona Ci kiedyś kwitła? Za koleuski dziękuję z ciężkim sercem,
ale nie dam rady przezimować, a piękne masz
.
- lucy23-61

Witajcie dziewczyny.
No właśnie, na zewnątrz to trzymam, jesień się zbliża i mam dylemat, gdzie to wszystko wpakuję
Emmo, anredera nie kwitła(albo nie widziałam),na tych pędach pokręconych czasami wytwarza bulwki, które można wykorzystać do rozmnożenia.
No właśnie, na zewnątrz to trzymam, jesień się zbliża i mam dylemat, gdzie to wszystko wpakuję
Emmo, anredera nie kwitła(albo nie widziałam),na tych pędach pokręconych czasami wytwarza bulwki, które można wykorzystać do rozmnożenia.
- Edyta 74

- Od: 6 sty 2009, o 16:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lucynko, piękne masz hibiskusy
Czy Twoje hibiskusy nie mają przędziorków? U mnie przędziory były na hibiskusach całą zimę. Teraz stoją przed domem i przedziory nadal są
chociaż ciągle robię opryski
Boję się ,że jak wniosę do domu to przejdą na inne roślinki ale zrezygnować z nich nie sposób, bo kwiaty mają piękne 
Hibiskusy powalające co jeden to piękniejszy , moim faworytem jet żółty pełny 
Pozdrawiam Kasia
Zielony parapet;
Zielony parapet;
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Hibiskusowe kwitnienia niesamowite 
- krysia1503
- 200p

- Od: 26 kwie 2010, o 21:27
Lucynko, wszystkie rośliny masz cudowne i ładnie Ci kwitną, ale........hibiskusy są boskie
.
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Lucynko, piękne hibiskusy
zwłaszcza ten o pełnych kwiatach 
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Ależ piękna kolekcja hibiskusów
ten na pierwszym zdjęciu 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia