Teraz kolej na poprawki i adaptacje w drugim tunelu

Śnieg spadł pół godziny po tym , jak przywiozłem piece do centralnego ogrzewania w tunelach
  Śnieg spadł pół godziny po tym , jak przywiozłem piece do centralnego ogrzewania w tunelach   

jak by nie patrzeć to ogrzewanie bez sensu... ale dla ogrodnika ma sens. Mam namiar do gościa który ma mega tunel (nówka), stoły i wszystkie bajery. Jak chcesz to wstawię Ci fotkę z ulicy jak to wygląda... może będziesz zainteresowany. Tunel stoi 3-5 lat. Obecnie niszczeje, robili rozsady tak jak Ty ale zaprzestali działalności.
 jak by nie patrzeć to ogrzewanie bez sensu... ale dla ogrodnika ma sens. Mam namiar do gościa który ma mega tunel (nówka), stoły i wszystkie bajery. Jak chcesz to wstawię Ci fotkę z ulicy jak to wygląda... może będziesz zainteresowany. Tunel stoi 3-5 lat. Obecnie niszczeje, robili rozsady tak jak Ty ale zaprzestali działalności.  

Co do opału , to piece są uniwersalne , muszę sprawdzić , co się lepiej sprawdzi
 Co do opału , to piece są uniwersalne , muszę sprawdzić , co się lepiej sprawdzi   Co do tunelu , to chciałbym w przyszłym roku postawić segmentowy 20 x 30 m , zobaczymy co z tego wyjdzie
 Co do tunelu , to chciałbym w przyszłym roku postawić segmentowy 20 x 30 m , zobaczymy co z tego wyjdzie   Rozsadę jest łatwiej wyprodukować niż dobrze sprzedać , wiele osób właśnie z tego powodu rezygnuje z uprawy. Wejście na rynek trochę trwa , ale moim zdaniem warto się postarać
  Rozsadę jest łatwiej wyprodukować niż dobrze sprzedać , wiele osób właśnie z tego powodu rezygnuje z uprawy. Wejście na rynek trochę trwa , ale moim zdaniem warto się postarać  

. Ty już o nasionkach myślisz, dla Ciebie to konieczność a ja dumam jak pozbyć się w przyszłym roku plamistości na różach i aby szybko się zregenerowały po tegorocznej suszy
. Ty już o nasionkach myślisz, dla Ciebie to konieczność a ja dumam jak pozbyć się w przyszłym roku plamistości na różach i aby szybko się zregenerowały po tegorocznej suszy   Oj zagwozdka
  Oj zagwozdka   

Sieję to co zwykle z większym naciskiem na petunie i surfinie , w tym roku dobrze się sprzedawały. A po za nimi aksamitki , begonie , dalie , lobelie , coleusy , astry i cynie. Oprócz tego trochę pomidorów , ogórków i innych warzyw , na które już mam zamówienia
 Sieję to co zwykle z większym naciskiem na petunie i surfinie , w tym roku dobrze się sprzedawały. A po za nimi aksamitki , begonie , dalie , lobelie , coleusy , astry i cynie. Oprócz tego trochę pomidorów , ogórków i innych warzyw , na które już mam zamówienia   Z rozsady pelargonie i begonie
  Z rozsady pelargonie i begonie   Trochę tego będzie , szykuję do grzania dwa tunele po 130m2 , z jednego odejdzie dwie grządki lilii. Wiem , plan napięty , ale damy radę
  Trochę tego będzie , szykuję do grzania dwa tunele po 130m2 , z jednego odejdzie dwie grządki lilii. Wiem , plan napięty , ale damy radę   

Myślę że będzie więcej do wyboru
  Myślę że będzie więcej do wyboru   

, w każdym razie duże firmy w ten sposób namnażają dalie na wielką skalę.
 , w każdym razie duże firmy w ten sposób namnażają dalie na wielką skalę. (brak czasu).
 (brak czasu).

Drewniane tunele zblokowane stosuje między innymi Mariusz i dobrze się sprawdzają , są znacznie tańsze w budowie od gotowych konstrukcji. Co do trwałości , mój pierwszy tunel o śmiesznych wymiarach 5 x 7,5 x 3 stoi już czwartą zimę , raz wymieniałem folię i raz go całego przenosiłem. Nadal trzyma się nieźle choć konstrukcja była raczej robiona w ramach zdobywania doświadczeń.
  Drewniane tunele zblokowane stosuje między innymi Mariusz i dobrze się sprawdzają , są znacznie tańsze w budowie od gotowych konstrukcji. Co do trwałości , mój pierwszy tunel o śmiesznych wymiarach 5 x 7,5 x 3 stoi już czwartą zimę , raz wymieniałem folię i raz go całego przenosiłem. Nadal trzyma się nieźle choć konstrukcja była raczej robiona w ramach zdobywania doświadczeń. Finanse blokują wiele osób , trzeba się uzbroić w cierpliwość i dążyć do celu
 Finanse blokują wiele osób , trzeba się uzbroić w cierpliwość i dążyć do celu   

Nasiona wiązały się skutkiem przypadkowych zapyleń . Część zapewne powtórzy , ale trudno określić ile
 Nasiona wiązały się skutkiem przypadkowych zapyleń . Część zapewne powtórzy , ale trudno określić ile   

Mamy też wątek dla producentów :
 Mamy też wątek dla producentów : Jeśli chodzi o kalkulację bratków , to nie ma żadnego porównania. Nasiona z Vitroflory i sukces murowany
  Jeśli chodzi o kalkulację bratków , to nie ma żadnego porównania. Nasiona z Vitroflory i sukces murowany