Życzę dużo zdrowia, cierpliwości i wielu uśmiechów
Stokrotkania - moja arkadia cz.3
- nika28
- 500p

- Od: 11 lip 2011, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Stokrotkania - moja arkadia cz.3
Życzę dużo zdrowia, cierpliwości i wielu uśmiechów
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
- jola1313
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Stokrotkania.Jak ja Cię rozumiem
Teraz wydaje mi się to śmieszne-ale z początku to jakoś do mnie nie docierało,że mam dziecko.Że jak się gdzieś chce jechać,to trzeba wcześniej opiekę zorganizować,albo coś ugotować specjalnego.
Albo się nie jedzie(wesela,np),bo dziecko przy ,hm ...cycu
.
A tu ciało się rwie do wyjazdu
.No i siedzisz i beczysz-po co mi to było...Szczególnie ciężko bywało,gdy dziecko płacze,a nie wiadomo dlaczego.A M. zapracowany i sama siedzisz
.
Ale pewnie,że się nie żałuje,tak naprawdę.A chwile zwątpienia ma każdy
.
Człowiek by życie oddał za te swoje szkraby.I już nie pamięta jak się żyło,gdy ich jeszcze nie było
A co do wypadających ubrań,z szafy...to u mnie nic się nie zmieniło w tej kwestii
Mam za małe mieszkanko,by dzieci miały swoje meble,czy pokoik
.Ale jeszcze trochę cierpliwości,kasy i czasu,a to się zmieni
.
Teraz wydaje mi się to śmieszne-ale z początku to jakoś do mnie nie docierało,że mam dziecko.Że jak się gdzieś chce jechać,to trzeba wcześniej opiekę zorganizować,albo coś ugotować specjalnego.
Albo się nie jedzie(wesela,np),bo dziecko przy ,hm ...cycu
A tu ciało się rwie do wyjazdu
Ale pewnie,że się nie żałuje,tak naprawdę.A chwile zwątpienia ma każdy
Człowiek by życie oddał za te swoje szkraby.I już nie pamięta jak się żyło,gdy ich jeszcze nie było
A co do wypadających ubrań,z szafy...to u mnie nic się nie zmieniło w tej kwestii
Mam za małe mieszkanko,by dzieci miały swoje meble,czy pokoik
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Kochana nie muszę sobie wyobrażać mam to na co dzien od x lat , posprzątam i mam tylko czysto do momentu aż mały z przedszkola nie wróci, albo starszy ze szkoły. Powiedzenie mam bajzel na kółkach to już u mnie norma. Przyzwyczaisz się, ogarniesz, tylko wiadomo jak człowiek miał wymuskane i jest pedantem (ja byłam pedantką, dzieci mnie z tego sukcesywnie leczą ) to bedzie mu trudniej ale wiesz kochana dasz radę bo tego chceszStokrotkania pisze:
A teraz, codziennie sterty prania, obrus to nawet nie pięć minut był czysty, o podłodze nie wspomnę.
Czekam jeszcze na meble do dzieci, więc mam ich ciuchy poupychane w mojej i męża szafie, i co wyciągnę to wszystko się sypie..
Dziwne, bo tęsknie nawet za pracą. Przeraża mnie to wszystko
-
aga111
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 9 sie 2011, o 12:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wprawdzie wpisałam się do Twojego wątku z gratulacjami z okazji podwójnego macierzyństwa , ale niestety wcięło mój wpis
Dlatego jeszcze raz chcę ci kochana serdecznie pogratulować .Cieszę się ogromnie Twoim szczęściem.To naprawdę dar od losu ,że zamiast jednego , macie dwójkę dzieciaczków i to w dodatku rodzeństwo
Jesteście naprawdę wyjątkową rodziną 
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.

- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Ogromne gratulacje
- Stokrotkania

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Ach kobiety naprawdę dziękuję
Właśnie dzieciaki już leżą w łóżkach, dzisiaj trochę później, bo dopiero o 19 wróciłam z odwiedzin .
Normalnie o 18:15 kąpanie, bajka i w wyrkach po 19 ;)
Oczywiście jeszcze wcześniej musiałam przeżyć atak histerii córci od trzech dni coś nie chce chodzić spać, pomimo tego, że jest śpiąca i właśnie tak wymyśla, a to jeszcze raz bajkę, a to inną maskotkę, a to siusiu, oczywiście przy tym płacząc jak bym ją ze skóry obdzierała.
Muszę przyznać, że jeszcze zachowuje stoicki spokój, pomimo tego, że najchętniej bym trzasnęła drzwiami i sobie poszła..
Muszę przyznać, że mój nastrój w tej chwili jest o niebo lepszy, pomogło mi wygadanie przed Wami, jak i moimi siostrami, no i pocieszyła mnie też kupela, która 1,5 roku temu była w podobnej sytuacji i powiedziała, że to normalne.
Więc nie jest ze mną aż tak bardzo źle, skoro mieszczę się w normie
I najważniejsze zrozumiałam, że nie mam być perfekcyjną panią domu, tylko szczęśliwa mamą ;)
Podkreśliłam sobie, żebym nie zapomniała..
Właśnie dzieciaki już leżą w łóżkach, dzisiaj trochę później, bo dopiero o 19 wróciłam z odwiedzin .
Normalnie o 18:15 kąpanie, bajka i w wyrkach po 19 ;)
Oczywiście jeszcze wcześniej musiałam przeżyć atak histerii córci od trzech dni coś nie chce chodzić spać, pomimo tego, że jest śpiąca i właśnie tak wymyśla, a to jeszcze raz bajkę, a to inną maskotkę, a to siusiu, oczywiście przy tym płacząc jak bym ją ze skóry obdzierała.
Muszę przyznać, że jeszcze zachowuje stoicki spokój, pomimo tego, że najchętniej bym trzasnęła drzwiami i sobie poszła..
Muszę przyznać, że mój nastrój w tej chwili jest o niebo lepszy, pomogło mi wygadanie przed Wami, jak i moimi siostrami, no i pocieszyła mnie też kupela, która 1,5 roku temu była w podobnej sytuacji i powiedziała, że to normalne.
Więc nie jest ze mną aż tak bardzo źle, skoro mieszczę się w normie
I najważniejsze zrozumiałam, że nie mam być perfekcyjną panią domu, tylko szczęśliwa mamą ;)
Podkreśliłam sobie, żebym nie zapomniała..
- kociara

- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Podobno z każdym "wrogiem" trzeba się oswoić , przywyknąć a z czasem pokochać.
Teraz tak masz a kiedyś, jak już dzieci wyrosną to zatęsknisz nawet za bałaganem.
Tak to już jest - samo życie.

Teraz tak masz a kiedyś, jak już dzieci wyrosną to zatęsknisz nawet za bałaganem.
Tak to już jest - samo życie.
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Ja czasem stosuję taktykę;''to nie śpij,poleż tylko...''
Spróbuj,może i u Ciebie podziała
Spróbuj,może i u Ciebie podziała
Aneczko PW wysłałam
.
Przepraszamkohleria pisze:Aneczko PW wysłałam.
- kasiuta74
- 500p

- Od: 1 sty 2012, o 21:21
Stokrotkaniu gratuluję z okazji podwójnego macierzyństwa
.Ja staralam się być bardzo dobrą mamą i perfekcyjną panią domu i wyszło tak ,że jak wracałam z pracy to chłopcy mówili ,że terrorystka wróciła
. Skutecznie mnie tym wyleczyli z pedantyzmu
. Owszem ład i porządek ale bez przesady.
Bądź szczęśliwą mamą szczęśliwych dzieci
Bądź szczęśliwą mamą szczęśliwych dzieci
Kasiu święta racja
Nas było czworo i nie sposób ogarnąć było to wszystko. Nawet jak mama krzyczała żeby był porządek to i owszem był... Góra do wieczora
Takie są uroki szczęśliwego dzieciństwa 
- Stokrotkania

- Kontakt:
kociara no więc jestem na etapie oswajania ;)
jola1313 próbowałam, nie zawsze działa, ostatnio próbuje innej taktyki, najpierw kładę starszego, bo ten zasypia w 5 minut, a później mówię córci, że po cichutku musi iść do pokoju, bo braciszek już śpi, na razie działa dwa dni.
kohleria dziękuję za dobre chęci ;)
kasiuta74 masz racje
dzięki.
alunia uroki dzieciństwa, moi pokój sprzątają przed kąpielą wieczorem, no chyba, że jest taki bałagan, że nie idzie przejść, to wtedy w ciągu dnia również.
Wiem, że obiecałam Wam małą sesje na początku stycznia, ale w ciągu dnia brakuje mi czasu, a później to już nie mam siły, żeby latać z aparatem.
Postaram się w niedzielę, ale nie obiecuje.
Maluszki właśnie położyłam i mam czas na buszowanie trochę w necie.
jola1313 próbowałam, nie zawsze działa, ostatnio próbuje innej taktyki, najpierw kładę starszego, bo ten zasypia w 5 minut, a później mówię córci, że po cichutku musi iść do pokoju, bo braciszek już śpi, na razie działa dwa dni.
kohleria dziękuję za dobre chęci ;)
kasiuta74 masz racje
alunia uroki dzieciństwa, moi pokój sprzątają przed kąpielą wieczorem, no chyba, że jest taki bałagan, że nie idzie przejść, to wtedy w ciągu dnia również.
Wiem, że obiecałam Wam małą sesje na początku stycznia, ale w ciągu dnia brakuje mi czasu, a później to już nie mam siły, żeby latać z aparatem.
Postaram się w niedzielę, ale nie obiecuje.
Maluszki właśnie położyłam i mam czas na buszowanie trochę w necie.
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Aniu sama wiesz, że dzieci są albo czyste, albo...szczęśliwe
Ja mam dwóch chłopaków, więc łatwo nie było, ale pomimo wszystkiego złego, co uczynili, to nie wyobrażam sobie, że ich nie mam
Zresztą z czasem wszystko się zapomina...
Czasami żałuję, że nie zdecydowałam się jeszcze na córeczkę, bo brakuje mi kobiety w rodzinie
No cóż może doczekam się chociaż wnuczki...
Kochana życzę Wam wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Ja mam dwóch chłopaków, więc łatwo nie było, ale pomimo wszystkiego złego, co uczynili, to nie wyobrażam sobie, że ich nie mam
Zresztą z czasem wszystko się zapomina...
Czasami żałuję, że nie zdecydowałam się jeszcze na córeczkę, bo brakuje mi kobiety w rodzinie
No cóż może doczekam się chociaż wnuczki...
Kochana życzę Wam wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
- Stokrotkania

- Kontakt:
Dziękuje
No i oczywiście, jeszcze nie zrobiłam sesji zdjęciowej kwiatkom, coś nie mogę się zmobilizować, włożę baterie do ładowarki, to jakiś postęp uczynię w tej kwestii...
No i oczywiście, jeszcze nie zrobiłam sesji zdjęciowej kwiatkom, coś nie mogę się zmobilizować, włożę baterie do ładowarki, to jakiś postęp uczynię w tej kwestii...