No to jestem ogrodnikiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: No to jestem ogrodnikiem

Post »

Hortensje zachwycające ;:138
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Ta drobna fioletowa hortensja, co to za cudo?
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Podoba mi się lawendowa ścieżka ,to dopiero musi być zapach ach, pozdrawiam zapraszam do mojego ogródeczka
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

ooo jak cudnie ,Hortensje wystartowały ;:138 powojniki sie rozszalały ech pieknie ;:oj
Tak ci zazdroszcze budlei...to chyba Black Knight ...maja umarzła , musze kategorycznie dokupić...marzy mi sie Flower power
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Lawenda pod ścianą wygląda cudownie ;:167
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Edytko ścieżka lawendowa cudowna ;:63 Uwielbiam lawendę i szałwię w ogrodzie ;:224
Clematiski pięknie u Ciebie kwitną ,moje młodziaki coś zebrać się nie mogą,mam nadzieję,że ruszą w przyszłym roku ;:108

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Edytko, piękne widoczki i piękne portrety roslinek. Kolekcja hortensji niczego sobie :wink: . Czy masz może jakąś ogrodówkę kwitnącą na jednorocznych pędach? Szukam jakiejś sprawdzonej odmiany. Fakt, moje ogrodowe, po pogrożeniu im sekatorem i kompostownikiem dają czadu, ale kto wie, co będzie za rok?! Może znowu same liście :evil: !
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Ta pogoda mnie wykończy dziś piękne słoneczko a tu raptem jak się zerwało wiatrzysko , deszcz, burza i porwało moją latarnie z tarasu w pole ;:98 nie zdążyłam jej złapać :cry: pobiła się . Całe szczęście ,że się nie połamała ;:185 jutro do szklarza po szyby . Może coś z niej będzie ;:131

dorcia7 Witaj :wit na punkcie hortensji to mam małego bzika :;230

asia2 ona powinna być niebieska muszę ją posypać widocznie podłoże za mało kwaśne . To Hortensja Hydrangea Together You and Me Niebieska

gracha :wit ja też uwielbiam zapach lawendy . Już nawet wciskam ja po drzewa w kółka żwirowe :tan

Keetee ja ma dwie budleje.Black Knight kupiła w zeszłym roku okazała się być blado fioletowa jak lawenda :;230 a w tym roku trafiłam i jest ;:138 Ja choruje na Budleja wayeriana 'Sungold' ale jakoś trafić na nią nie mogę ;:185

kozino lawenda pod murkiem piękna tylko murek trzeba odmalować :;230

Annes 77 oj clemki szaleją całe szczęście , że ruszyły nieźle oberwały tej zimy

iwciach wszystkie z fotek oprócz anabelle i Hortensja Hydrangea Vanille Faise - długie kwitostany to ogrodówki kwitnącą na jednorocznych pędach ;:7 Odmiany mam takie hortensja Hydrangea Together You and Me Niebieska,Hortensja Hydrangea Forever You and Me Niebieska,Hortensja Hydrangea Coco Everbloom,Hortensja Hydrangea Green Shadow - ta czerwona piękna ;:167 i hortensja rotkehlchen

Zamówiłam ostatecznie clemki ostatnie :;230 ;:124 już o ogrodu
Clematis Solidarność bo karminowego jeszcze nie mam
Clematis Hanajima
Clematis Hakuree

Zrezygnowałam jednak z Clematis florida var. sieboldiana Sieboldii - powojnik kwiecisty, botaniczny za dużo z nim zachodu i cackania szkoda kasy jak mi zmarznie ;:218
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

edi13 pisze:
kozino lawenda pod murkiem piękna tylko murek trzeba odmalować :;230
Kiedy ten murek właśnie jest piękny i nadaje włoski klimat tej rabatce :D a jeszcze jakby był skąpany w pełnym słońcu to poezja ;:167
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

i maluszki Clematis Purple Spider i Tangutica z własnego chowu i
wysiewałaś je?

Pięknie kwitną powojniki ;:167 A jak Rooguchi? Udało się wyleczyć biedaka? Lawenda przy murku też fajnie wygląda, a hortensje mają cudne kolory ;:167
Przed chwilą dotarłam do Jurka, który ma powojnikowy płot ;:oj, byłaś u niego Edytko? Rewelacja,aż mi oko błysnęlo, bo też dążę do tego efektu jak już gdzieś wspomniałam :D

edit:i będę miała jeszcze prośbę o pomoc w pleceniu pęcherznicy, bo już widzę, że zdominuje wszystkie rośliny po bokach, tylko mam jeden wysoki sztywny pęd, a reszta bardziej wiotka , ale niska. Czy ona po zaplecieniu jeszcze rośnie w górę? Głupie pytanie, ale patrząc u ciebie,to raczej się czupryna zagęszcza. Mogę ci wysłać fotkę na pw?
Awatar użytkownika
marika2006
200p
200p
Od: 24 kwie 2012, o 09:37
Kontakt:

Post »

Ślicznie, jak patrzę na Twój ogród to mam wyrzuty sumienia. U mnie mnustwo niepożądanej roślinności, a nie ma kiedy wyplewić bo ciągle pada i jest zimno.
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Jak dla mnie to murek nie wymaga malowania - taki jak jest wygląda super, masz śródziemnomorskie klimaty. A hortensje faktycznie bardzo ładne, ja w tym roku na ogrodowej mam aż 1 (słownie jeden) kwiatek. :;230 Za to drzewiaste będą cudne, mają masę pąków.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Edytko, clemki super - mnie tez inetersuje jak się dorobilaś swojej małej hodowli, szczepki czy nasionka? Czy Rooguchi ma u Ciebie brązowe plamy na lściach?od tych deszczy mam plagę dolegliwości grzybo-podobnych, a co zrobię oprysk to deszcz spłucze ;:223
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

marika2006 :wit

Kleo murek był pomalowany ciemnobrązową farbą ale sól wyszła na wierzch z tynku i zrobił się śródziemnomorski :;230 ale i tak go odmaluje bo mnie wnerwia ;:7

Madziu z siewu to tylko Tangutica natomiast Purple Spider kupiłam maleństwo i zakwitło :tan

Kasiu pogoda do bani leje z przerwami prawie wszystkie klemki z rabaty głównej przy tarasie mają mączniaka a hortensję przędziorka . Pryskam praktycznie codziennie bo deszcz mi zmywa a nóż coś zostanie. Początkowo na clemkach jest szary nalot a później brązowe plamy.

Rabata różana już się robi wzdłuż płotu mam tuje i co roku podbieram kawałek. W tym roku ok 9 metrów licząc po obrzeżu jak tak dalej pójdzie za 3 lata dojadę o hortensji ;:215 Lista róż gotowa jeszcze herkulesa dopisałam

1.Boule de Neige lub Grasten
2.Victor Verdier,
3.Comte de Chambord
4.Tea Clipper
5.Nostalgie
6. Cardinal de Richelieu'
7.Chippendale
8.Pomponella
9.Ascot
10.Pastella
11.Heidi Klum
12. Candlelight
13. Piano
14. CHopin
15. Senteur Royale
ale do września daleko coś dopisze coś wywalę

zobaczcie jak moje kociaki urosły

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazeką
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

ulalalala, jakie widoki ;:oj
Hortensje -cuda
Lawendowej obwódki normalnie zazdraszczam - tfu, tfu, zeby nie zauroczyć ;:oj
A powojniki - no, tego nawet ogarnać się nie da... tyle odmian ;:oj (mój Elf - nędznie plecie, żółkły mu listki i jakby życie tracił - musze sprawdzić, czy kret go nie podkopał...) a Rogutek - będe go miała, muszę... ;:172

lulka pisze:
edit:i będę miała jeszcze prośbę o pomoc w pleceniu pęcherznicy, bo już widzę, że zdominuje wszystkie rośliny po bokach, tylko mam jeden wysoki sztywny pęd, a reszta bardziej wiotka , ale niska. Czy ona po zaplecieniu jeszcze rośnie w górę? Głupie pytanie, ale patrząc u ciebie,to raczej się czupryna zagęszcza. Mogę ci wysłać fotkę na pw?
pozwolę się wtrącić :oops: Ja tez mam pecherznice na "nodze" - i nie pletłam jej, tylko wybrałam własnie taką jedną prostą gałąź, obciachałam resztę gałęzi z krzaka i pozwalałam jej przyrastac tylko na końcu tej pozostawionej gałęzi - po latach z cienkiej gałązki zrobił się grubachny pień z gęstą koroną. I mam drzewkową pęcherznicę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”