Ogród to moje czwarte dziecko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród to moje czwarte dziecko...

Post »

Oluniu cudowna wiosna u Ciebie ;:167 Miłego dzionka :wit
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oluniu :wit Piękne narcyze!I juz kwitną? ;:oj Lada dzień pojawią sie pierwsze tulipany..potem rododendrony i.... Róże ;:170
Wracamy w sobotę i wkrótce otworzę wątek :D
Na kawkę koniecznie musimy się umówić po weekendzie majowym ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oleńko, moje róże również ładnie przezimowały, w zeszłym tygodniu dosadziliśmy te brakujące, teraz tylko czekać, aha i jeszcze oprysk miedzianem, za który zabieram się od kilku dni, ale doba za krótka, mam nadzieję, że w weekend dam radę. Normalnie nie wierzę jak patrzę na te żonkile, tak niedaleko od siebie maieszkamy, a różnice spore, moje pewnie za kilka dni dopiero pokażą kolorki.
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Bardzo ładna ta odmiana niezapominajek ;:108 , ja mam zdecydowanie inną, jaśniejszy błękit i dużo wyższą. Rozsiewa się bardzo szybko i w ciągu roku pięknie się zagęści.
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Witam Gosiu jak miło mi gościć synową Ilonki :)
Cieszę się ,że mój ogród przypadł Tobie do gustu ;:108 Mam nadzieję ,że w sezonie będziemy miały przyjemność poznać się w realu ;:196
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Martuś te niezapominajki to u mnie nowy nabytek ,zapewne podpędzone w sklepie dlatego już kwitną ,a fakt faktem ,że są jakieś takie magiczne i nie potrafiłam im się oprzeć:wit
Witaj Kasiu narcyzki ładnie przezimowały,te ,które kwitną to są miniaturki i może dlatego już kwitną ,te o normalnym wzroście jeszcze z dwa trzy dni i dadzą czadu,mam ich też troszkę.U mnie jestem ciekawa jak tulipany wypadną po zimie ,bo jakoś takie małe mi się wydają,ale zobaczymy
nie ma się co martwić na zapas.Miłego weekendu :wit
Grażynko dziękuję bardzo ;:196
Kasiu te narcyzki ,które kwitną to jakaś odmiana miniaturek i chyba dlatego już kwitną ,bo te normalne to jeszcze z dwa dni...wracaj szczęśliwie i otwieraj wątek ,bo myślę ,że już kolejka do Ciebie stoi :D Kawka po majowym ...super..usimy tylko ustalić miejsce ;:4
Ilonko o tych żonkilach już pisałam Kasi ,że to jakaś miniaturowa odmiana ,normalne mi jeszcze nie kwitną ,jeszcze dwa trzy dni :D
Cieszę się ,że Twoje różyczki też mają się dobrze,byłam u Ciebie i podziwiałam nową rabatkę różaną,och będzie pięknie latem ;:108 .Miłego weekendu ;:196
Aniu miło mi to słyszeć ,że się rozrasta ...może stworzą mały niebieski dywanik :) :wit

Moja magnolia lada dzień zakwitnie ,hiacenty też już całkiem spore ,no i mój nowy nabytek piwonia też bardzo szybko rośnie :wit

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

CUDOWNIE !!!!!!!!!
Piękna wiosna w Twoim ogrodzie się rozgościła ;:173 Czekam na wybuch hiacyntów u mnie będzie rapetm 5 sztuk... u Ciebie całe łany ;:167 Wszystko mi się podoba ..jak zwykle :lol:
Pozdrawiam wieczorową porą ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Olu, jakie masz cudne i dorodne hiacynty ;:oj
Rabatka z ostatniej foty bardzo mi się podoba !
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Reniu to tez jedna z moich ulubionych o tej porze roku.Hiacentów wsadziłam 35 szt jesienią i wszystkie ładnie wzeszły :)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Oluniu, piękne łany żonkilów i hiacyntów!
Po pierwszym obchodzie ogrodu melduję, że moje hiacynty kwitną na całego ;:oj Żonkile też zaczęły!
Zapraszam na relację ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Danusiu tak mam tych cebulowych trochę ,w końcu wsadzałam setki cebul jesienią :D to teraz niech mi się odpłacają ,bo wykopię :)
Robaczku witaj ;:196 jakoś nie jestem zdziwiona ,że u Ciebie też kwitną :;230 w końcu "przyjaciółki" zdradziły ,że masz ogród podgrzewany :) ,a tak poważnie to byłam u Ciebie i no cóż muszę przyznać ,że jesteś tydzień do przodu ,na pewno z hiacyntami :) ;:196

W tym roku moja trawa przed domem jest tak zniszczona przez moją psinkę ,że nadaje się do wymiany,ale mój małżonek podsunął mi rewelacyjny pomysł ,żeby przed domem zlikwidować trawę i zrobić duży klomb z opaską z kostki granitowej w około ,już to widzę ,ale muszę dobrze przemyśleć ,bo to spora inwestycja ,a wakacje się zbliżają.Muszę pomyśleć nad oddzieleniem tyłu ogrodu przed psem i zrobić jej z boku domu miejsce na małe co nie co tam ,gdzie jest nie ciekawa część ogrodu, co roku wymieniam około 10m2 trawy i juz mnie to męczy.
Dziewczyny wklejam zdjęcie z tym miejsce ,gdzie miałby powstać klomb ,może któraś ma fajny pomysł jakie rośliny wsadzić ,żeby kwitł cały sezon.
Tak było w zeszłym roku w pełnym sezonie ,gdy miejsca wypalone zostały wymienione i trawnik się zregenerowałObrazekObrazek

Nie chciałabym "zagracić" ogrodu ...proszę Was o sugestie.. :)
A tak wygląda teraz ,łata na łacie trzy czwarte trawy do wymiany .Klomb musiałby powstać na środku ,a w około opaska z kostki ,żeby było dojście do roślin już rosnących
Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oluniu, to jest bardzo ładny zakątek... to tak na marginesie ;:173
Namawiam Cię na ten klomb, bo fajnie ożywi przestrzeń poza czysto praktycznymi względami (trawnik).
Moim skromnym zdaniem jego centralny punkt powinien stanowić iglak, żeby to miejsce cały rok było atrakcyjne... może nutkaj to faktycznie docelowo zbyt duża roślina, ale spróbuj popatrzeć za większym egzemplarzem cyprysika japońskiego Filicoides?
Ma takie cudeńko Monika-soczewka... ta roślina ma nieregularny, oryginalny pokrój i piękne, paprociowate rozgałęzienia pędów. Cukiereczek :)
Kwitnące doradzą na pewno dziewczyny :)
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Dziękuję za podpowiedź ,ładny ten cyprysik rzeczywiście ,muszę pomyśleć ...myślałam też o klonie palmowym czerwonolistnym jako główna atrakcja...
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Olu, nie mogę się napatrzeć na twój ogród wiosną. Powiedz mi, czy zasilasz cebulowe nawozem? Jak o nie dbasz??
Trawnik i pies - od jesieni to i mój problem. ;:223
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Cześć Iwonka cieszę się ,że się podoba moja wiosenka :) .Niczym nie nawoziłam cebulowych ,zastanawiam się właśnie nad jakimś nawozem do tulipanów ponieważ wydają mi się jakieś takie małe ,a już widzę główki.Jak miałam cztery lata temu to były dużo większe liście czym rozwinęły kwiat...podjadę dziś do ogrodniczego może mi coś poradzą :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”