Miłego i ciepłego wieczorku
Moje kwiaty od A do Ż cz.3
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kwiaty od A do Ż cz.3
Witaj Reniu,lubię taką sałatkę owocową
.Widzę ,że pierzynkę masz sporą, roślinkom cieplej.Miało się ocieplić,a to dopiero od dzisiaj mam mróz w granicach -20 st
.Mam nadzieje,że na długo taki mróz nie zagości.Współczuję mieszkającym na wschodzie
.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Reniu,na widok tej sałatki aż się ośliniłam, a przed chwilą smażyłam placki zimniaczane,bo byli znajomi i w międzysłowach nabrali wszyscy ochoty.
Omena mówiła teraz,że jeszcze tydzień zimy,potem ma być coraz cieplej i przedwiośnie.

Omena mówiła teraz,że jeszcze tydzień zimy,potem ma być coraz cieplej i przedwiośnie.
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ciekawa jestem o jakim smaku dobrałaś jogurt ..do tego zestawu ? Mam swój "typ"-oczekuje potwierdzenia
- Reni4

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Danusiu tam masz rację...teraz to i ja z ciepłem tęsknię):
Halinko jak miło znowu Cię gościć w moich skromnych progach...wróciłaś..i bardzo się cieszę
Ja też myślę że zima pozłości się jeszcze troszeczkę..i pójdzie do morza;)))
Małgoś.. cieszę się że przypadła Ci do gustu ..a placki smażyłam wczoraj na zachciankę dla M:)))
Lodziu..naturalny oczywiście...bez dodatków..wystarczająco jest ich w sałatce..
))
Halinko jak miło znowu Cię gościć w moich skromnych progach...wróciłaś..i bardzo się cieszę
Ja też myślę że zima pozłości się jeszcze troszeczkę..i pójdzie do morza;)))
Małgoś.. cieszę się że przypadła Ci do gustu ..a placki smażyłam wczoraj na zachciankę dla M:)))
Lodziu..naturalny oczywiście...bez dodatków..wystarczająco jest ich w sałatce..
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pudło.......nie trafiłam-miałam na myśli smakowy............no,cóż do porażek,też należy sie przyznać...

- Reni4

Nie ma sprawy ..żadna to porażka każdy wedle własnego uznania...t=Ty lubisz...truskawki inny maliny;))))
Ja tam preferuję naturalny...mniej cukru;)
Ja tam preferuję naturalny...mniej cukru;)
- Reni4

Dzisiaj już trochę cieplej..jakieś -10 teraz.
Śnieg od wczoraj prószy...pierzynka rośnie...będzie trochę wody jak to wszytko zacznie topnieć..dla spragnionej ziemi i roślin:)
widok o 8rano..z okna..
na dolny ..

to już teraz..górny..

Nic nie pozostaje tylko uzbroić się w cierpliwość i czekać wiosny..oby tylko ciepła była..
)
widok o 8rano..z okna..
na dolny ..

to już teraz..górny..

Nic nie pozostaje tylko uzbroić się w cierpliwość i czekać wiosny..oby tylko ciepła była..
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Reniu! Już ktoś to napisał, ale powtórzę - zdecydowanie wolę klimaty Twojego ogrodu niż te egzotyczne! Tamto może i ciekawe, ale czułabym się obco. A u Ciebie ogród bujny i przytulny, nastrojowy... Zresztą zimą też nie możesz narzekać na widoki - pod śnieżną pierzynką prezentuje się doskonale. I dobrze,że masz tyle śniegu przy tych mrozach. A co otuliłaś tekturą? Jakoś nie wpadłam na ten sposób - prosty, a czy skuteczny?
- Reni4

Witaj...Izo..
Oj dawno Cię nie widziałam
Nie ,narzekam na zimę...też ją lubię w granicach rozsądku
Śnieg mnie cieszy..bi inaczej kiepsko by było...przy tych wysokich mrozach jak dochodziły do -20 znalazłam karton i okryłam tak na szybciora Pierisa..i klony palmowe...bo mi się biedaki już nie podobały ...
nie wiem czy nie za późno..ale lepiej to niż wcale..w tamtym roku katony zdały egzamin..ale takich mrozów nie było tak długo):Zobaczymy co ten rok pokaże na wiosnę..
No i nie wytrzymałam i znowu poszłam po słonecznik dla Sikorek i kupiłam dwie kanny różową i pomarańczowa..i cztery begonie dwie zwisające i dwie karłowe pełne...kolory róż i czerwony i pomarańczowy..zobaczymy co wyjdzie..
))
Choroba zawodowa nie mija...

Nie ,narzekam na zimę...też ją lubię w granicach rozsądku
No i nie wytrzymałam i znowu poszłam po słonecznik dla Sikorek i kupiłam dwie kanny różową i pomarańczowa..i cztery begonie dwie zwisające i dwie karłowe pełne...kolory róż i czerwony i pomarańczowy..zobaczymy co wyjdzie..
Choroba zawodowa nie mija...

- hal1959

Niedługo i ja zapoluję na begonie,też chcę zwisające kupić oraz małe,bo ostatnio miałam takie wielkoludy z grubymi pędami,nie bardzo mi się podobają.Muszę poszukać jakieś fajne kolorki
Także kalle muszę kupić,niestety nie wykopano mi ich
,a takie były już duże bulwy
.
Po takich mrozach to na pewno nie przeżyją.
Także kalle muszę kupić,niestety nie wykopano mi ich
Po takich mrozach to na pewno nie przeżyją.
- Reni4

Halinko ja swoje Kalle w tamtym roku straciłam..zostawiłam w altance nieocieplanej i zmarzły...): Ja też w tamtym roku miałam begonie jakieś takie wielkoludy ale teraz bulwy są mniejsze..to może trafiła na te normalne zwisające...a te niskie pełne mają być równie piękne..na fotce wyglądały obiecująco..;))))
- hal1959

Właśnie o te pełne i nisko rosnące mi chodzi.Jest ich spory wybór,może mi się uda kupić coś fajnego,ale jakie będą to i tak dowiemy się dopiero jak zakwitną
Z kallami to ja przegapiłam,bo nie zauważyłam,że nie są wykopane,przecież przyjechałam jak jeszcze nie było mrozu,więc moja w tym wina,że nie zajrzałam wcześniej do piwnicy,że tych bulw nie ma,acidantery wykopane,nie wiem czy wszystkie,ale trochę jest.Nawet jedną zapomnianą dalie zdążyłam wykopać w styczniu i jest okey,a o kallach zapomniałam
Z kallami to ja przegapiłam,bo nie zauważyłam,że nie są wykopane,przecież przyjechałam jak jeszcze nie było mrozu,więc moja w tym wina,że nie zajrzałam wcześniej do piwnicy,że tych bulw nie ma,acidantery wykopane,nie wiem czy wszystkie,ale trochę jest.Nawet jedną zapomnianą dalie zdążyłam wykopać w styczniu i jest okey,a o kallach zapomniałam
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Piszecie o begoniach - są takie piękne, ale u mnie jakoś po miesiącu cudnego wyglądu marnieją
Coś pewnie robię nie tak 
- Reni4

Halinko zdarza się to nie jednemu...zapomnieć..ja jak wyjechałam do Anglii też masę potraciłam..
ciesz się że choć te uratowałaś...
vertigo..no nie wiem u mnie po miesiącu dopiero się rozkręcają...
Wiem że nie lubią pełnego słońca ..przypala im liście..a może nawóz nie taki??
ciesz się że choć te uratowałaś...
vertigo..no nie wiem u mnie po miesiącu dopiero się rozkręcają...
- hal1959

Reniu trudno straty muszą być,tylko szkoda,bo one już kilkuletnie...
.Ale okazja na nowe i za to muszę kupić więcej żeby był większa kępka.