Lora nic dziwnego, że nie masz czasu ... jak oblecisz wszystkie parapety to i wieczór nastaje ...
Ładnie wygląda Plektranthus ( komarzyca) ale ze zdjęcia nie umiem określić odmiany.
Ja od kilku lat mam odmianę ?Two Tone? ? o liściach owalnych, ciemnozielonych i gładkich, pędy i spód blaszek liściowych są purpurowe. Rośnie pięknie i bez problemowa. Ponadto łatwo sie je zimuje i rozmnaża. Rośnie u mnie w kilku miejscach i w gruncie też.
Przycinam dość mocno , sadzonki przez całą zimę stoją w wodzie i dzięki temu mam żywe zielone bukieciki a do tego zapach - lubię go.Przycinam od czasu do czasu korzenie i wymieniam wodę ale teraz wypadało by wsadzić do ziemi.
Plektranthus lubi przycinanie bo tak właśnie odmładza sie go skracając całe pędy ? roślina musi wówczas przezimować w chłodnym i ciemnym pomieszczeniu.
Łączony z aksamitką daje ładny wygląd - na poniższym zdjęciu pokrył donicę pergoli i jej wysokość ( ok 0,5m) i ruszył na podłogę z płyt. Daje ciekawe tło dla kwiatów w doniczkach bo stawiam je w środku.

Pomyślałam o Waszej propozycji łączenia z begoniami ale boję się,że będzie za wysoki dla nich.
Na skarpie u Ciebie ładnie by wyglądał łan z kocimiętki ( bylinka) bo długo kwitną na niebieskawy kolor i płożą się. Dobrze sie rozmnażają i jakby co to mam i mogę sie podzielić.
Byłyby dywanem i tłem dla innych. Skoro nie masz zbyt dużo kasy i bylin to proponuję kupić nasionka bielunia ( datury) wspaniałego, kolorystyką i fakturą liści pasuje a jego białe dzwonkowate kwiaty rosnące w górę ( odwrotnie niż u wieloletnich) kwitną długo. Po nich pozostają duże zielone "kasztanki" z masa nasionek w środku.
Aranżacja sezonowa da Ci czas na wyhodowanie z nasion coś innego i wieloletniego.