Ogródek AGNESS cz.7
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.7
Agnieszko
Twoje iryskowo - urocze 
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Agniesiu
ale kolorowo u Ciebie
wiosna tuż tuz zbliża się malutkimi kroczkami

- zuzia55

- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Ciekawe Twoje iryski,bardzo podoba mi się ten na pierwszym zdjęciu,czy to też z tych niskich?W ubiegłym roku dostałam z wymiany kilka nowych kolorów,myślę,że w tym powinny już zakwitnąć.Dałam już sobie spokój z wysokimi,natomiast zauroczyły mnie te maluchy.Z liliami św.Antoniego jest chyba najmniejszy problem,ja zostawiam zawsze 10" kępek" pozostałe idą do ludzi na wymianę.Mają dużą wolę życia,bo w miejscu gdzie poprzednio rosły mimo,że starannie je wykopywałam widzę,że nadal rosną,a ten ich zapach...
.
.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Wandziu na pewno doczekasz się kwiecia, wcale nie tak kiepsko u Ciebie z kwitnieniami
ostatnio podziwiałam wspaniałą , ukwieconą kępę irysów w Twoim ogródku
Halinko dziękuję
Bożenko zbliża sie wiosna, zbliża, a my już jej sie doczekać nie możemy
Zuziu zgadza sie ten irysek jest niski. Ten na 1 i 2 fotce to ta sama odmiana, kolor w zależności od słońca i ustawieniu aparatu waha się między granatem a takim bardziej fioletem.....tak naprawdę jest pośrodku
Ja też szczególnie maluchami jestem oczarowana, będę chciała dosadzić sobie jeszcze kilka różnych , bo praktycznie mam tylko 3 odmiany.
Moja sąsiadka ma niesamowite lilie św Antoniego, dosłownie krzaczory
moje to mikruski przy jej okazach, mam nadzieję, ze i moje im dorównają
U Ciebie też widzę, że pięknie się mnożą 
Halinko dziękuję
Bożenko zbliża sie wiosna, zbliża, a my już jej sie doczekać nie możemy
Zuziu zgadza sie ten irysek jest niski. Ten na 1 i 2 fotce to ta sama odmiana, kolor w zależności od słońca i ustawieniu aparatu waha się między granatem a takim bardziej fioletem.....tak naprawdę jest pośrodku
Ja też szczególnie maluchami jestem oczarowana, będę chciała dosadzić sobie jeszcze kilka różnych , bo praktycznie mam tylko 3 odmiany.
Moja sąsiadka ma niesamowite lilie św Antoniego, dosłownie krzaczory
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Witaj Agnieszko...piękne irysy,ja większości tych wielkokwiatowych się pozbyłam denerwowało mnie ich pokładanie się,lubię za to te maluszki... 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Agnieszko czytam że iryski nie chcą Wam kwitnąc,może nie dzielicie ich u mnie co rok kopię i wydaje a irysy kwitną jak szalone i te wysokie i niski .
Nie wiem jak będzie z tymi ostatnio nabytymi nowymi odmianami bo te moje kwitną i rozmnażają się dobrze .
W zeszłym roku chyba aż za bardzo podzieliłam i troszkę mam stracha że mało będzie kwitło , ale zobaczymy nie długo już wiosna.
A na następną wiosnę powinny zakwitnąć wszystkie moje nowe nabytki jak przetrwają i nie pogniją
Genia
Nie wiem jak będzie z tymi ostatnio nabytymi nowymi odmianami bo te moje kwitną i rozmnażają się dobrze .
W zeszłym roku chyba aż za bardzo podzieliłam i troszkę mam stracha że mało będzie kwitło , ale zobaczymy nie długo już wiosna.
A na następną wiosnę powinny zakwitnąć wszystkie moje nowe nabytki jak przetrwają i nie pogniją
Genia
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja nie dzielę, bo mam po jednym kłączu zakupionym i posadzonym. I niektóre nie zakwitły, choć zrobiły się całkiem dorodne.
- AGNESS

Marylu ja bardzo lubię iryski, też szczególnym sentymentem darzę te niskie, chociaż i wysokie bardzo mi się podobają
Geniu ja na szczęście nie mam problemu z kwitnieniem irysków, u mnie przeważnie młodziutkie kępki, tak, że nie zdążyły jeszcze się rozrosnąć. Ale mam nadzieję, ze będą ładnie się zagęszczać
Geniu jestem pewna, że wszystkie Twoje iryski wspaniale przetrwają i pięknie będą kwitły. A ja już nie mogę doczekać się ich widoku
Wandziu Twoje iryski w zeszłym roku pięknie się rozrastały, a w tym na pewno pokażą na co je stać i pięknie zakwitną
...a to już ostatnie moje iryski....

pełnik

rannik

ubiorek jednoroczny

Geniu ja na szczęście nie mam problemu z kwitnieniem irysków, u mnie przeważnie młodziutkie kępki, tak, że nie zdążyły jeszcze się rozrosnąć. Ale mam nadzieję, ze będą ładnie się zagęszczać
Geniu jestem pewna, że wszystkie Twoje iryski wspaniale przetrwają i pięknie będą kwitły. A ja już nie mogę doczekać się ich widoku
Wandziu Twoje iryski w zeszłym roku pięknie się rozrastały, a w tym na pewno pokażą na co je stać i pięknie zakwitną
...a to już ostatnie moje iryski....

pełnik

rannik

ubiorek jednoroczny

- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jaj są ranniki to wiosna wkrótce zagości
Piękne iryski, mi też najbardziej podobają się te małe
póki co nie mam ich wielu, ale kto wie 
Piękne iryski, mi też najbardziej podobają się te małe
-
x-d-a
Agnieszko, ja miałam w ogrodzie takie najzwyklejsze wysokie irysy - żółte i fioletowe- i bardzo je lubiłam, ale irytowało mnie, że się pokładają i wszystkie wykopałam i wydałam.
A teraz żałuję
Podobno te nowe odmiany o pięknych kwiatach są bardziej "krępe" i tak sie już nie pokładają...Chyba warto spróbować...bo narobiłaś mi apetytu ...Tak pięknie pokazałaś te kwiaty 
A teraz żałuję
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Masz sporo ładnych odmian irysów
. Czy są u Ciebie zdrowe???
Od 2 lat mam problemy z liśćmi irysów, coś je trapi, pojawiają się na nich plamy.
Podejrzewam szarą pleść, ścinam, ale całkowicie pozbyć się tego nie mogę.
Od 2 lat mam problemy z liśćmi irysów, coś je trapi, pojawiają się na nich plamy.
Podejrzewam szarą pleść, ścinam, ale całkowicie pozbyć się tego nie mogę.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Agniesiu tz że tego upiorka co roku siejesz?
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Aguś, śliczniutkie masz iryski, szczególnie ten ostatni bardzo ładny. Też miałam mieć takiego ale jakoś nie kwitnie od lat
i wcale nie chce rosnąć. Może kiedyś się doczekam jakiegoś kwiatka z jego strony?
Buziaczki
i wcale nie chce rosnąć. Może kiedyś się doczekam jakiegoś kwiatka z jego strony?
Buziaczki
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ AGNIESZKO
Pokazałaś piękne rośliny, ale u Ciebie to norma. Niedługo wiosna i dopiero
wtedy będziesz nas zachwycać swoimi pięknościami.
Pokazałaś piękne rośliny, ale u Ciebie to norma. Niedługo wiosna i dopiero
wtedy będziesz nas zachwycać swoimi pięknościami.
- AGNESS

Joluś ja z niskich irysków mam tylko 3 odmiany, więc ilość mikroskopijna
ale bardzo mi się podobają więc będę na nie polowała
Daluś ja nie mam problemów z wykładaniem sie irysków, myślę, ze przyczyną jest właśnie to co piszesz, ze teraz są one takie ,,bardziej krępe,, mają grubsze łodygi i dzięki temu są stabilne
Iryski to naprawdę piękne kwiaty, szkoda tylko, że tak krótko kwitną.
Eluś ja na szczęście nie zaobserwowałam u siebie choroby liści irysów, ale jak będzie dalej zobaczymy. Teraz pełno wokół grzybów i innych paskudztw
Ja każdego roku mam problem z mączniakiem
szczególnie atakuje mi floksy, zawsze po kwitnieniu muszę ścinać przy samej ziemi. dlatego też nie sadzę surfinii, bo już w sierpniu były okropne, nadawały się tylko do wyrzucenia
Gosiu , ja kupuję sadzoneczki na targu, z siania kwiatów zrezygnowałam, z powodu braku miejsca na parapetach na pikowane roślinki. Każdego roku sieję jedynie niecierpki.
Wiesiu a może przesadź swojego iryska, może miejsce mu nie pasuje, albo jest zbyt głęboko posadzony i dlatego nie chce zakwitnąć
Ja muszę przesadzić swoje cebulowe drobniuteńkie iryski, bo też nie chcą kwitnąć, każdego roku wpuszczają jedynie szczypiorkowe listeczki
Krysieńko dziękuję, jesteś bardzo miła
Daluś ja nie mam problemów z wykładaniem sie irysków, myślę, ze przyczyną jest właśnie to co piszesz, ze teraz są one takie ,,bardziej krępe,, mają grubsze łodygi i dzięki temu są stabilne
Eluś ja na szczęście nie zaobserwowałam u siebie choroby liści irysów, ale jak będzie dalej zobaczymy. Teraz pełno wokół grzybów i innych paskudztw
Gosiu , ja kupuję sadzoneczki na targu, z siania kwiatów zrezygnowałam, z powodu braku miejsca na parapetach na pikowane roślinki. Każdego roku sieję jedynie niecierpki.
Wiesiu a może przesadź swojego iryska, może miejsce mu nie pasuje, albo jest zbyt głęboko posadzony i dlatego nie chce zakwitnąć
Krysieńko dziękuję, jesteś bardzo miła