Jak już to wysiejesz to w domu i dopiero jak wzejdą i zmężnieją możesz je wynieść w chłodniejsze miejsce żeby ich nie wyciągało.Wbrew pozorom astry mają spore wymagania cieplne do wzejścia.
Kasiak109.Ciebie to już kusi widzę od dłuższego czasu.

Daj sobie jeszcze trochę na wstrzymanie i nie patrz na to że pogoda teraz prawie przedwiosenna.Co roku sieję 15 marca.W ubiegłym i ten termin okazał się za wczesny bo jak przyszło do wysadzenia w pole to warunków nie było a astry wyłaziły ze skrzynek.Także w tym roku sieję za tydzień 18-20 marca.
 Daj sobie jeszcze trochę na wstrzymanie i nie patrz na to że pogoda teraz prawie przedwiosenna.Co roku sieję 15 marca.W ubiegłym i ten termin okazał się za wczesny bo jak przyszło do wysadzenia w pole to warunków nie było a astry wyłaziły ze skrzynek.Także w tym roku sieję za tydzień 18-20 marca.minimisia. Ty to już zupełnie się pospieszyłaś.Powiedz mi jeszcze że planujesz je sadzić w gruncie?Jeśli tak to może uratować Cię jedynie ciepły kwiecień/początek maja.

Walczę sama ze sobą
  Walczę sama ze sobą  
 A siej kiedy ja.
 A siej kiedy ja.  

liczę, że w tym roku też tak będzie.
 liczę, że w tym roku też tak będzie.  Też liczę na powtórkę z rozrywki i nawet przeboleję łamiące się pod ciężarem owoców drzewa owocowe.Życzę Ci powodzenia w uprawie astrów bo to bardzo wdzięczne rośliny.
 Też liczę na powtórkę z rozrywki i nawet przeboleję łamiące się pod ciężarem owoców drzewa owocowe.Życzę Ci powodzenia w uprawie astrów bo to bardzo wdzięczne rośliny.  Na ten moment to Ci zasugeruję tylko antidotum na wyciąganie siewek.Miejsce gdzie jest dużo światła
 Na ten moment to Ci zasugeruję tylko antidotum na wyciąganie siewek.Miejsce gdzie jest dużo światła  i nieco niższą temperaturę w pomieszczeniu gdzie będą.
 i nieco niższą temperaturę w pomieszczeniu gdzie będą. 

Swoje też najchętniej sadzę po tulipanach, ale w ubiegłym roku tak miałam, a za często astry po astrach  niedobrze, lubią chorować. Częścią połatałam ubytki na rabacie bylinowej, ale efekt nie ten, jak rosną w szpalerze to pięknie wyglądają. Ubiegłoroczne wspomnienie
 Swoje też najchętniej sadzę po tulipanach, ale w ubiegłym roku tak miałam, a za często astry po astrach  niedobrze, lubią chorować. Częścią połatałam ubytki na rabacie bylinowej, ale efekt nie ten, jak rosną w szpalerze to pięknie wyglądają. Ubiegłoroczne wspomnienie