Ankowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ankowo

Post »

Asiu -zawsze mi miło Cię gościć ;:196
Rukola jest świetna dla każdego na początek prób warzywno-ziołowych- faktycznie szybko wschodzi i potem szybciutko rośnie. Na pewno nie sprawi Ci zawodu. A poziomki u mnie też zaczęły kwitnąć :D Doganiam Irlandię :heja .
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O nieba, masz Crataegus cruss-galli :?: Ileż ja się go naszukałam, zresztą bez sukcesu. W końcu zadowoliłam się głogiem krwistym (ale czy to on to nie jestem pewna). Jak zakwitnie Twój ostrogowy, to ładnie się uśmiecham o foteczkę :D
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, ja go kupowałam kilka lat temu za grosze, kopany, z gołym korzeniem. Miał ze 30 cm wysokości. Teraz ma już ponad 1,5 metra. Muszę jeszcze przyjrzeć się dokładnie jego liściom, bo też nie mam pewności czy był to dobrze oznaczony gatunek. Wydaje mi się że ma lekko wycinane liście, a crus-galli powinien mieć nieklapowane.
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Ale schrupałabym taką rzodkieweczkę :) Deszcz bardzo by się przydał. Dzisiaj podlewałam już rabaty, bo roślinki potrzebują teraz dużo wody :D
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Aniu, Ty z taką pasją uprawiasz te swoje warzywka i tak o tym piszesz, że zaczynam pomyśliwać o jakimś zagonku :D W tym też coś jest!
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieś- przydałby się jakiś zaklinacz pogody, żeby tak sobie zamówić podlewanie z chmurki.

Martuś- oj, jest coś w warzywkach :D Patrzę na nie zupełnie inaczej, odkąd sama je sieję i sadzę. A że coraz więcej jest ciekawych odmian to każdy znajdzie coś dla siebie. Jutro dosieję jeszcze żółtą rzodkiewkę i potem będę podziwiać paletę barw :)
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

igor944 pisze:U mnie truskaweczki też już kwitną. ;:138
No to ja też muszę zobaczyć czy moje mają kwiatki :D

Aniu gratuluję złotka ;:196
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igorze- z Twoją bogata kolekcją roślin, masz jeszcze miejsce na truskawki? Może masz jakieś ozdobne?

Majeczko- na pewno mają!
Dziękuję ślicznie ;:167

Na dobranoc kolorki:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

Żółta rzodkiewka? Naprawdę? Że pomidory, to wiem, ale rzodkiewka? Czyli wśród warzyw tez są odmiany kolekcjonerskie? :;230
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igorze- ja ostatnio kupiłam truskawki o różowych kwiatach i z kolei zastanawiam się czy one normalnie owocują :D

Marto- jak ja przeglądam katalogi z nasionami, to się nie mogę nadziwić ile tych nowych odmian jest na rynku. Oczywiście są też niektóre warzywa rzadko spotykane, zapomniane i nie do zdobycia. Więc jakaś kolekcjonerska pasja też się tu odzywa. Dla mnie na liście pożądania jest np. marek kucmerka i modrak morski.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

Zielona_Ania pisze:Dla mnie na liście pożądania jest np. marek kucmerka i modrak morski.
Aniu, że co? :D O czym Ty mówisz? Pożądasz Marka Kucmerki? A kto to? Przystojniak? Aktor? Piłkarz? :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Prawda że to fajnie brzmi ? :;230 :;230 :;230 I pomyśleć że to było kiedyś popularne warzywo.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Pasja odkrywcza Ani budzi pasję kolekcjonerską Marty :;230
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, ja mam kilka funkii, to może Marta posadzi chociaż szparaga -już by to jakieś warzywo było :D

Nareszcie deszcz! Dziwne- obudzić się w długi weekend i słysząc plusk w rynnie, zamiast rzucić brzydkim słowem, wstawać radosnym jak skowronek :;230 . Cały ogród pachnie ciepłym deszczem ;:138

Zielono mi
Obrazek

Dzisiaj z wielką radością odkryłam, że przygotowywane od lutego nasiona szkarłatki nareszcie zaczęły kiełkować. Teraz namaczam babtysję. Jeszcze do wysiania czeka mikołajek agawolistny. Małe kłosowce i ostrogowce już rosną i czekają na rozsadzenie. Wszystko z grudniowego zakupu, robionego na poprawę nastroju :)

Obrazek

A tu maleńkie funkie - na razie wszystkie równo zielone. Czy się potem któraś wybarwi- oto jest pytanie.

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Ja w tym sezonie sieję z tych trochę zapomnianych warzyw : skorzonerę. Z nowych : rzodkiewkę żółtą, taką również w kształcie mocno wydłużonym, rzodkiew fioletową, bazylię sałatową, ogórki białe i melonowe, okrę , kiwano , i już nie pamiętam jakie mam nasiona bo kupowałam niemalże hurtowo. Nie wspominając o dziwacznych odmianach pomidorów .
Tak, więc warzywa z własnego zagonka powracają do łask :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”