W takim razie muszę przestać się w niego wpatrywać, to może ruszy;)danutka66 pisze:laudanka cierpliwości kolcowój późno zaczyna wegetację...u mnie też patyk
Kolcowój chiński, jagody goji (Lycium chinense) Cz.1
-
- 50p
- Od: 27 lut 2014, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jagody goji ( kolcowój pospolity )
-
- 50p
- Od: 16 paź 2009, o 15:33
Re: Kolcowój chiński ( Lycium Chinense )
Dziękuję za odpowiedzi. Przyszła wiosna, więc jest szansa, że będzie więcej światła. Może nowy wysiew się uda. Ze starego na razie żyje 40%.
Mam pytanko do Was w zeszłym tyg posadziłem parę sadzonek. Widzę że ma już malutkie pąki sadzonki maja z 1,5r czy mam je przyciąć teraz czy na jesieni ?
Ostatnio zmieniony 29 maja 2014, o 21:44 przez ERNRUD, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę o poprawną polszczyznę i zdania z dużych liter.
Powód: Proszę o poprawną polszczyznę i zdania z dużych liter.
A ja kupiłam 2 sadzonki 3 lata temu. jedna padła zaraz na drugi rok , a druga w zeszłym roku. Chciałaby mieć jagody goji, ale mam dosyć porażek
Nie wolno w lesie kląć, kapelusz trzeba zdjąć
Pozdrawiam Violetta
Pozdrawiam Violetta
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 11 lut 2013, o 12:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam , skusiłam się na zakup sadzonek tego cuda jutro biegnę posadzic na działce, mam nadzieję ,że się doczekam owoców....kiedyś 

-
- 100p
- Od: 31 mar 2010, o 23:02
Witam. W zeszłym roku kupiłem sadzonkę Big Berry. Teraz widzę w sklepie sadzonki Sweet Berry. Czy ma ktoś te odmiany i czy warto zamienić mojego Big Berry na tego Sweet?
- Geniodekt
- 500p
- Od: 27 kwie 2014, o 20:45
Czy wasze goji'e też mają problemy ze ślimakami ? Posadziłem w tym roku dwa krzaczki z Castoramy, wysokości około 20 cm, po kilku dniach większość listków na jednej roślince była objedzona, z drugą nie wiele lepiej
Sprawcą oczywiście był słynny ślinik luzytański (ten pomarańczowy bez skorupy). Po przeczytaniu kilku wątków na forum wypowiedziałem tym paskudztwom wojnę, uzbroiłem się w Glanzit od Agrecol'u, a każdy napotkany mięczak kończy przygodę w wiadrze ze słoną wodą. Zabić to zanim złoży jaja 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Odpowiednik wycofanego Mesurolu Bayera(ta sama substancja w 3x większym stężeniu-działa też na turkucie)Geniodekt pisze:uzbroiłem się w Glanzit od Agrecol'u,
Wie ktoś co to za odmiana ? Jagoda Goji 'Goliat'
Zdanie z dużej litery.
Jako wyróżnienie dla nazwy odmiany proponuję stosować apostrofy. ERNRUD
Zdanie z dużej litery.

Kto mi powie jaka może być przyczyna opadania liści i żółknięcia ???

Od pewnego czasu zaczęło się tak dziać.

Od pewnego czasu zaczęło się tak dziać.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2014, o 10:55 przez ERNRUD, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zdanie z dużej litery.
Powód: Zdanie z dużej litery.
- danutka66
- 500p
- Od: 11 sie 2006, o 15:59
Mr PomO
Ja wyhodowałam z pestek kupnych jagód parę sztuk.Mają zaledwie parę miesięcy i siedzą sobie na razie w doniczkach,ale...zauważyłam,ze na dwóch zaczynają opadać liście,trochę mnie to zaniepokoiło.Po dokładnych oględzinach stwierdziłam,że w kącikach gdzie odpadły liście pojawiają się jakby mikro zaczątki nowych gałązek...więc może ona w ten sposób się rozkrzewiają?
Ja wyhodowałam z pestek kupnych jagód parę sztuk.Mają zaledwie parę miesięcy i siedzą sobie na razie w doniczkach,ale...zauważyłam,ze na dwóch zaczynają opadać liście,trochę mnie to zaniepokoiło.Po dokładnych oględzinach stwierdziłam,że w kącikach gdzie odpadły liście pojawiają się jakby mikro zaczątki nowych gałązek...więc może ona w ten sposób się rozkrzewiają?
-
- Od: 29 sty 2012, o 15:19
Jestem cierpliwą osobą, umiem czekać , ale moja roślinka zaczyna mnie denerwować. Pewnie sama sobie jestem winna, bo wcześniej nie poczytałam kiedy zaczyna owocować. Ale niechby sobie rosła, gdyby chociaż była ozdobna! A tymczasem po 3-ech latach wyrosło kilka badyli z głównego pędu, liście rzadko i takie jakieś szarawe...nie jest to ozdobna roślina. Nie lubię tego robić, ale chyba ją eksmituję na inne miejsce, bo teraz rośnie przy bramce wejściowej na przyszły warzywnik, na wprost drzwi kuchennych i mnie denerwuje 

I tu i tam. Ni tu, ni tam... cz.2
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
- Marconi_exe
- 1000p
- Od: 10 kwie 2010, o 00:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zgadzam się w zupełności, też mam trzyletnią roślinę kolcowoju i jet to w zupełności najbrzydsza z roślin w moim ogrodzie.Emilia pisze:Ale niechby sobie rosła, gdyby chociaż była ozdobna!
Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Marek
Kupiłem sadzonki NEW BIG ok.80cm, miały malutkie liście szarozielone rzeczywiście brzydkie ! Posadziłem 24 kwietnia przy tarasie od strony południowej, dzisiaj mają 190 cm. liście 5-7 cm. błyszczące ciemnozielone, zagęszczają się chociaż ich nie przycinałem, teraz są całkiem ładne. Dokupiłem jeszcze 3 szt. z internetu, przyszły 105 cm. liście malutkie szarozielone, posadziłem 2 dni temu, ciekawe czy zachowają się tak jak poprzednie .Marconi_exe pisze:Zgadzam się w zupełności, też mam trzyletnią roślinę kolcowoju i jet to w zupełności najbrzydsza z roślin w moim ogrodzie.Emilia pisze:Ale niechby sobie rosła, gdyby chociaż była ozdobna!
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Moje posadzone wiosną z A..diego są nadal małe,szarozielone