Zaproszenie do naszego ogrodu
Re: Zaproszenie do naszego ogrodu
Prześliczna szkółka . Kompozycja traw powalająca
Trawy pampasowe są prześliczne.

Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To i na drzewach rosną....

- Marta_S
- 500p
- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
Kolejny wspaniały ogród z cudownymi roślinkami 

Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
Wow, ale trawa pampasowa i araukaria! Ciekawe jak uprawiają tę trawkę, wygląda jak w ogrodach południowej Europy!

- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elu w pięknym Ogrodzie byłaś, tam czas inaczej się odlicza
Myślicie, ze to jest trawa pampasowa ? Mi to wygląda na miskanta "kleine fontane" jego pióropusze jak dojrzeją są takie puszyste
Elu, może Ty wiesz widziałaś z bliska.

Myślicie, ze to jest trawa pampasowa ? Mi to wygląda na miskanta "kleine fontane" jego pióropusze jak dojrzeją są takie puszyste

Elu, może Ty wiesz widziałaś z bliska.

-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Elu ! Ogród w Pęchcinie zachwycający !
A Twój... jest dla mnie nieustającą inspiracją ! Perfekcyjnie skomponowany...doskonały...Po raz kolejny analizuję zdjęcia i marzę o tym, żeby mój choć zbliżył się do tego ideału.
A Twój... jest dla mnie nieustającą inspiracją ! Perfekcyjnie skomponowany...doskonały...Po raz kolejny analizuję zdjęcia i marzę o tym, żeby mój choć zbliżył się do tego ideału.
-
- Od: 24 lis 2009, o 14:56
Witam wszystkich miłych gości
Grażynko, Janeczko, Jolu -faktycznie piękny ogród znajduje się na terenie tej szkółki.
Warto go zobaczyć o każdej porze roku.
Aniu niestety nie mam pojęcie ile może mieć lat ta trawa pampasowa.
Małgosiu dziękuję za zaproszenie, chętnie jeszcze raz odwiedzę ogród w Pęchcicach
Wiosenko mnie też się podobają trawy.
Aniu i Grażynko chyba mamy te same skojarzenia....ładne kwiatki ..
Marto i Piterku witam nowych gości
Kasiu nie mam pojęcia, co to za trawa.
Izuniu faktycznie ogród w Pęchcicach zachwycający, mnie najbardziej urzekła werbena patagońska.
cieszę się, że niektóre fragmenty mojego ogrodu działają na Ciebie inspirująco.
Ja też czerpie natchnienie z Twojego ogrodu i coraz bardziej kocham biały kolor
Dzisiaj piękna słoneczna pogoda. Znalazłam troszeczkę czasu na zrobienie zdjęć i bycie tutaj.
Niestety niektóre rośliny z powodu porannych przymrozków nie zdążyły się przebarwić na jesienne kolory.
Mnóstwo liści sypie się na trawnik,czeka mnie wielkie sprzątanie
jesień

i na koniec różyczki w jesiennej szacie

Grażynko, Janeczko, Jolu -faktycznie piękny ogród znajduje się na terenie tej szkółki.
Warto go zobaczyć o każdej porze roku.
Aniu niestety nie mam pojęcie ile może mieć lat ta trawa pampasowa.
Małgosiu dziękuję za zaproszenie, chętnie jeszcze raz odwiedzę ogród w Pęchcicach
Wiosenko mnie też się podobają trawy.
Aniu i Grażynko chyba mamy te same skojarzenia....ładne kwiatki ..

Marto i Piterku witam nowych gości
Kasiu nie mam pojęcia, co to za trawa.
Izuniu faktycznie ogród w Pęchcicach zachwycający, mnie najbardziej urzekła werbena patagońska.
cieszę się, że niektóre fragmenty mojego ogrodu działają na Ciebie inspirująco.
Ja też czerpie natchnienie z Twojego ogrodu i coraz bardziej kocham biały kolor
Dzisiaj piękna słoneczna pogoda. Znalazłam troszeczkę czasu na zrobienie zdjęć i bycie tutaj.
Niestety niektóre rośliny z powodu porannych przymrozków nie zdążyły się przebarwić na jesienne kolory.
Mnóstwo liści sypie się na trawnik,czeka mnie wielkie sprzątanie
jesień

i na koniec różyczki w jesiennej szacie

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
śliczny ogród żeby nie te przebarwiające się liście to ogród nie przypominał by że się szykuje do zimy ..a różyczki ładnie jeszcze kwitną i u mnie ..
Mowę mi odjęło
Rewelacja i tyle

Rewelacja i tyle

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Elu, oglądałam sobie spokojnie twój ogródek wczoraj przed zaśnięciem. Jest mi on niezwykle bliski w jakiś niewytłumaczalny sposób. Czuję się w nim po prostu jak u siebie. Oczywiście jest piękny, cudowny i wypielęgnowany. Ale takich jest sporo na forum. Ogromną zaletą jest natomiast to, że pokazujesz rzeczywiście ogród, a nie poszczególne rośliny. Zdjęcia robione z perspektywy, wielkoplanowe, pokazują jak naprawdę wygląda otoczenie. Same rośliny, pokazane za pomocą obrobionych komputerowo zdjęć można sobie obejrzeć w katalogu. Mnie natomiast interesują kompozycje, harmonijne zestawienia, nastrój i klimat, a także sposób spędzania w tym otoczeniu wolnego czasu. Kamienne ścieżki, gra świateł i cieni , przyroda w swojej czystej postaci, ogrodowe detale - to jest właśnie to, czego szukam. Jestem na forum ogrodniczym chyba dopiero dwa albo trzy tygodnie i znalazłam tutaj kilka klimatycznych, naturalnych ogrodów. Mam je w codziennym planie zwiedzania. Od dzisiaj twój do nich należy. Przyjmij wyrazy sympatii. Wanda
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Eluś, Twój piękny ogród jest uroczy o każdej porze roku a jesień tylko dadaje mu smaku. Mogłabym tak sie rozkoszować w nieskończoność
perfekcyjną aranżancją i harmonią, błądzić po wijacych się ścieżkach i zapuszczać wzrok w oddalone tajemne skryte za liśćmi części ogrodu.
Milutkiego dnia
perfekcyjną aranżancją i harmonią, błądzić po wijacych się ścieżkach i zapuszczać wzrok w oddalone tajemne skryte za liśćmi części ogrodu.
Milutkiego dnia

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Elu, podpisuję się oboma rękami pod tym, co tak celnie napisała Wandzia. Ty pokazujesz OGRÓD, poszczególne jego fragmenty, kompozycje, rabaty...Dopiero na podstawie takich zdjęć można próbować wyobrazić sobie jak on naprawdę wygląda i odbyć po nim wirtualny spacer :P
Ja właśnie tak sobie pospacerowałam po Twoim jesiennym, kolorowym, pięknym o każdej porze roku ogrodzie
Ja właśnie tak sobie pospacerowałam po Twoim jesiennym, kolorowym, pięknym o każdej porze roku ogrodzie

- Kasia1972
- 500p
- Od: 18 paź 2008, o 19:48
Elżbieto, pierwszy raz jestem u Ciebie - i aż dech mi zaparło! Przepiękny ogród, prześliczne kompozycje, wszystko tak doskonale dobrane. Cudo!
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Będę się powtarzała, ale uwielbiam te Twoje ścieżki, prowadzące do tajemniczych zakamarków ogrodu. Takie wijące sie ścieżki to jest to co tygrysy lubią najbardziej