Zastanawiam się czy ją wykopywać, ale jak piszesz ,że zimuje to moją też zostawię, może nic jej nie będzie.
Ogródek AGNESS cz.3
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iguś moja krokosmia wcześniej nie kwitła, posadziłam ją ze 3 lata temu, później o niej zapomniałam, i na jej miejsce posadziłam różę
Przez te 3 lata wychodził tylko listkowy szczypiorek, ja tego nie zaczepiałam, i w tym roku wreszcie jedna cebulka postanowiła zakwitnąć
Przepiękną olbrzymią kępę ma Ola Odważna, dosłownie widok niesamowity
Joluś Twoje języczki mogą jeszcze zakwitnąć, moje dopiero zaczynają, otworzyły na razie po jednym kwiatku, ale pod listeczkami mają mnóstwo pąków
Sylweste dziękuję za odwiedziny, miło mi bardzo, że podobają Ci się moje storczyki
Piszesz, że Twoje w pąkach więc niedługo i u Ciebie zrobi się pięknie kolorowo 
Joluś Twoje języczki mogą jeszcze zakwitnąć, moje dopiero zaczynają, otworzyły na razie po jednym kwiatku, ale pod listeczkami mają mnóstwo pąków
Sylweste dziękuję za odwiedziny, miło mi bardzo, że podobają Ci się moje storczyki
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga ja mam kilka kęp krokosmi. Zwykle praktykuję taki sposób, że część zostawiam w ziemi,
a część wykopuję na zimę do piwnicy. Chyba ten sposób się sprawdził,
bo poprzedniej zimy pozostawiona w ziemi nie wypuściła wiosną (u koleżanki także)
Wykopując wkładam do przechowania całą kępkę (z ziemią), nie dzielę na cebulki,
wtedy szybciej wiosną wypuszcza, bo nie obsycha.
Może w cieplejszej części kraju zimą nie przemarza, u mnie się zdarzyło, dmucham na zimne
a część wykopuję na zimę do piwnicy. Chyba ten sposób się sprawdził,
bo poprzedniej zimy pozostawiona w ziemi nie wypuściła wiosną (u koleżanki także)
Wykopując wkładam do przechowania całą kępkę (z ziemią), nie dzielę na cebulki,
wtedy szybciej wiosną wypuszcza, bo nie obsycha.
Może w cieplejszej części kraju zimą nie przemarza, u mnie się zdarzyło, dmucham na zimne
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Aguś rozwar niesamowity, jak greckie niebo. Twój ogród kwitnie niestrudzenie. Wracaj do zdrowia, bo szkoda lata
Pozdrawiam Dorota
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Halinko, ja również uwielbiam pomarańczowy kolorek u róż, szukałam takiej pięknotki długo i w końcu dzięki Geni mam
Ona niestety dosyć szybko przebarwia się na łososiowo, ale ja jeszcze chcę dokupić sobie różnych odmian w kolorkach pomarańczy
Liczę na jesienne oferty na allegro
Co do języczki, to ona w moim ogródku jest ważna z tego powodu, że kwitnie, kiedy u mnie mało kolorków, głównie zieleń
W Twoim pięknym kolorowym ogrodzie jest i tak pięknie, więc nawet jak się nie pojawiła po zimie, to i tak jest co podziwiać
Eluś zrobię z krokosmią tak jak radzisz, wykopię na zimę. Z tym, że tam ostały się jeno ze 3 cebulki, więc spróbuję jeszcze raz i wiosną dokupię i posadzę, może się uda
Izuś wyobrażam sobie , że piękny jest Twój storczyk
one tak mają, że potrafią kwitnąć i 9, albo i nawet więcej miesięcy, i to jest w nich wspaniałe
A z gardłem już ok, dziękuję
Dorotko dziękuję
rozwar ma faktycznie śliczny niebieściutki kolorek, muszę dokupić sobie jeszcze różowy, bo biały mam
_oleander_ dziękuję
poszukuję jeszcze różowego, żeby ożywić sierpniową monotonię w moim ogródku 8)
Moniś dziękuję
Mi również bardzo podoba się ta różyczka, tylko żałuję, że szybko przebarwia się na różowo, ale myślę, że jak będzie miała więcej kwiatuszków, to będzie piękny efekt
Danusiu dziękuję, już jest ok
Dziś nie dam rady- jestem zawalona przetworami- dżemiki brzoskwiniowe i sałatki z ogórków
- ale jutro cyknę troszkę fotek
Rozwary są faktycznie śliczne ja właśnie jeszcze poluję na różowego bo mam niebieskiego i białego 
Co do języczki, to ona w moim ogródku jest ważna z tego powodu, że kwitnie, kiedy u mnie mało kolorków, głównie zieleń
Eluś zrobię z krokosmią tak jak radzisz, wykopię na zimę. Z tym, że tam ostały się jeno ze 3 cebulki, więc spróbuję jeszcze raz i wiosną dokupię i posadzę, może się uda
Izuś wyobrażam sobie , że piękny jest Twój storczyk
Dorotko dziękuję
_oleander_ dziękuję
Moniś dziękuję
Danusiu dziękuję, już jest ok