Dala - mój piękny ogród cz.3
Agnieszko, dzięki za wizytę w moim ogrodzie
Geniu, też byłam rozczarowana, ale co mogłam zrobić?
Agulino, wpadaj jak najczęściej, będzie mi bardzo miło.
Ido, hosty rosną stosunkowo szybko i już za rok, dwa będziesz miała piękne hostowisko. Ważne jest tylko,żeby miały sporo wilgoci, a żeby ładnie wyglądały trzeba je fajnie skomponować z innymi roślinami.
Wczoraj obiecałam kilka fotek z mojej wycieczki do Wojsławic
Widoczek ogólny "starej" części Arboretum

Wspaniała hortensja Sargentum

Piękna hortensja piłkowana

cdn (liliowce)

Geniu, też byłam rozczarowana, ale co mogłam zrobić?
Agulino, wpadaj jak najczęściej, będzie mi bardzo miło.
Ido, hosty rosną stosunkowo szybko i już za rok, dwa będziesz miała piękne hostowisko. Ważne jest tylko,żeby miały sporo wilgoci, a żeby ładnie wyglądały trzeba je fajnie skomponować z innymi roślinami.
Wczoraj obiecałam kilka fotek z mojej wycieczki do Wojsławic
Widoczek ogólny "starej" części Arboretum

Wspaniała hortensja Sargentum

Piękna hortensja piłkowana

cdn (liliowce)
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U Ciebie jak zwykle cudownie w ogrodzie. Jakie piękne hosty, liliowce ale sama zresztą wiesz że najpiękniejsze
są takie ogólne widoczki. Piękna atmosfera w każdym ogrodowym kątku. I przysiąść by się chciało i nacieszyć dłużej
oczy takimi pięknościami.
Milego wieczorka Dalu i zajrzyj na PW.

są takie ogólne widoczki. Piękna atmosfera w każdym ogrodowym kątku. I przysiąść by się chciało i nacieszyć dłużej
oczy takimi pięknościami.
Milego wieczorka Dalu i zajrzyj na PW.

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Geniu,
mnie też zachwyciła ta hortensja piłkowana, ale -niestety- ona nie jest moja, rośnie w Arboretum w Wojsławicach i jest olbrzymia, tak że do małych ogrodów nie bardzo się nadaje.
Grzesiu,
śliczna jest ta hortensja, ale trzeba na nią przeznaczyć sporo miejsca.
Joluś,
ciągle się jeszcze zastanawiam, bo oprócz trudności transportowych, dołączyły się mi komplikacje rodzinne...
Ido,
czy Twoja hortensja już kwitnie?
Wiesiu,
miło, ze do mnie wpadłaś. Wiadomość na PW odebrałam, dziękuję.
Jolu,
oto obiecane liliowce z Wojsławic

Miłego dnia!
mnie też zachwyciła ta hortensja piłkowana, ale -niestety- ona nie jest moja, rośnie w Arboretum w Wojsławicach i jest olbrzymia, tak że do małych ogrodów nie bardzo się nadaje.
Grzesiu,
śliczna jest ta hortensja, ale trzeba na nią przeznaczyć sporo miejsca.
Joluś,
ciągle się jeszcze zastanawiam, bo oprócz trudności transportowych, dołączyły się mi komplikacje rodzinne...
Ido,
czy Twoja hortensja już kwitnie?
Wiesiu,
miło, ze do mnie wpadłaś. Wiadomość na PW odebrałam, dziękuję.
Jolu,
oto obiecane liliowce z Wojsławic

Miłego dnia!
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marcinie,
prace idą pełną parą, bo już pojawiły się w sprzedaży wrzosy, niezbędne na tę rabatę. Wczoraj z pomocą mojego M. przekopałam następny kawałek i posadziłam różanecznik przesadzony z innej części ogrodu. Zamysł jest bowiem taki, żeby na tej rabacie zgrupować wszystkie Rh (one wyglądają pięknie i dobrze się czują w grupie) i podsadzić je wrzosami i wrzoścami.
Magdo,
dla Ciebie i wszystkich, którym podoba się hortensja piłkowana Bluebird jeszcze jedno zdjątko

I jeszcze łan liliowców z Wojsławic
prace idą pełną parą, bo już pojawiły się w sprzedaży wrzosy, niezbędne na tę rabatę. Wczoraj z pomocą mojego M. przekopałam następny kawałek i posadziłam różanecznik przesadzony z innej części ogrodu. Zamysł jest bowiem taki, żeby na tej rabacie zgrupować wszystkie Rh (one wyglądają pięknie i dobrze się czują w grupie) i podsadzić je wrzosami i wrzoścami.
Magdo,
dla Ciebie i wszystkich, którym podoba się hortensja piłkowana Bluebird jeszcze jedno zdjątko

I jeszcze łan liliowców z Wojsławic