Wiesiu wczoraj M przygotował mi następne miejsca na powojniki przy iglakach. Za 2 tygodnie będzie przeprowadzka roślin z donic do gruntu. Ostróżki tez mnie zachwycają. Szkoda tylko, że mączniak je tak lubi. Jutro / właściwie to dzisiaj/ muszę je znowu opryskać.
Iza teraz ten powojnik wygląda jeszcze ładniej bo ma więcej kwiatów. Jutro zrobię zdjęcie.
abeille Wiesiu witaj w moim ogrodzie.

Bardzo się cieszę, że Ci się u mnie podoba. Zawsze ładniej się prezentuje większa grupa takich samych kwiatów niż pojedynczy egzemplarz wśród innych. Wobec tego zapraszam częściej do mego ogrodu. Nie obiecuję, że będę u ciebie często z rewizytą bo cierpię na chroniczny brak czasu. Już zajrzałam do Twego ogrodu na chwile i wrócę na pewno.
Geniu przykro mi, że tak się pomyliłam z tym pustynnikiem, po prostu SKS, ale nic straconego. A ja się dziwiłam, że tak mało mam żółtych. Właśnie pustynniki przekwitają i mam zamiar ogłosić na forum sprzedaż lub wymianę. Jesteś pierwsza na liście a żółtego mi nie odsyłaj, nie miałoby to żadnego sensu. Geniu bardzo trudno do Ciebie teraz trafić. Nie ma Cie w spisie ogrodowym, nie masz też w stopce odnośnika do aktualnej części ogrodu.
Justynko witam Cię w moim ogrodzie.

Cieszę się, że Ci się podoba. Mówisz o kolekcji irysów. Zajrzyj do Geni, tam dopiero zobaczysz rożne irysy.