Genia
Kolorowy ogród Geni - 2009r - 1cz.
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
-
babi52

- Od: 10 lis 2008, o 00:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Geniu,znów zrobiłam sobie ranną przechadzkę po twoim ogrodzie.Cudne roślinki masz.Ich ilość i barwy wprowadzają w dobry nastrój.Czym Ty je karmisz że są takie dorodne?Oj Geniu pomału idzie ku wiośnie a ja zaczynam nieśmiało wpraszać się do Twojego królestwa.Bardzo chciałabym zobaczyć go wiosną w pełni kwitnienia cebulowych
Kaśka
Kaśka
- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Gieniu, wczoraj wieczorem czytałem sobie jakąś xiążkę o ogrodach, i tam jest pomysł, żeby truskawki uprawiać na... stole. Zbija się skrzynię o wysokości jednej deski (jakieś 15 cm), do tego nogi z krawędziaków i wygląda to jak stół. A w tym "stole" w leżącym worku z wyciętymi dziurami sadzi się krzaczki truskawek.
I jest to wcale niegłupie, bo z truskawek pożytek jest krótko, a miejsce zajmują przez cały rok.
Masz męża złotą rączkę - może pomyśl o takiej uprawie, zamiast całkowitej likwidacji truskawek.
Opisane jest to w xiążce Ogród od wiosny do jesieni
I jest to wcale niegłupie, bo z truskawek pożytek jest krótko, a miejsce zajmują przez cały rok.
Masz męża złotą rączkę - może pomyśl o takiej uprawie, zamiast całkowitej likwidacji truskawek.
Opisane jest to w xiążce Ogród od wiosny do jesieni
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Nie wiem, czy wierzysz w takie rzeczy, ale podobno truskawki z malinami niekorzystnie na siebie oddziałowują. Wzajemnie...
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Witaj Gieniu!
Trafiałam na Twoje zdjęcia w innych wątkach i to one mnie tu sprowadziły. Musiałam zobaczyć Twój ogród w całości. Jest bajecznie kolorowy! Masz w nim chyba wszystkie byliny, a do tego zdrowe! Jestem zachwycona widokiem róż bez jednej choćby plamki na liściach, niezwykłej urody ostróżkami, hiacyntami w bardzo ciekawych kolorach, tawułkami, liliami, liliowcami.
Widziałam nawet brata albo kuzyna mojej ostatniej miłości, Mrocznego Księcia (liliowca Black Stockings). Boski! Chyba tez widziałam czerwoną hortensję!( Czy ona wymaga okrywania?)
Krótko mówiąc jestem pełna podziwu, dla Twoich talentów ogrodniczych oraz kolekcji niezwykłych okazów, jakie u siebie zgromadziłas!
To prawda, ze maliny i truskawki niekorzystnie na siebie oddziaływują, ale jak rosna blisko siebie, tzn. jak ich korzenie znajdują się zbyt blisko. Jeżeli truskawki rosłyby na takim "stole", to ich korzenie będą całkiem odizolowane, więc nie bedą sobie nawzajem szkodzic
Trafiałam na Twoje zdjęcia w innych wątkach i to one mnie tu sprowadziły. Musiałam zobaczyć Twój ogród w całości. Jest bajecznie kolorowy! Masz w nim chyba wszystkie byliny, a do tego zdrowe! Jestem zachwycona widokiem róż bez jednej choćby plamki na liściach, niezwykłej urody ostróżkami, hiacyntami w bardzo ciekawych kolorach, tawułkami, liliami, liliowcami.
Widziałam nawet brata albo kuzyna mojej ostatniej miłości, Mrocznego Księcia (liliowca Black Stockings). Boski! Chyba tez widziałam czerwoną hortensję!( Czy ona wymaga okrywania?)
Krótko mówiąc jestem pełna podziwu, dla Twoich talentów ogrodniczych oraz kolekcji niezwykłych okazów, jakie u siebie zgromadziłas!
To prawda, ze maliny i truskawki niekorzystnie na siebie oddziaływują, ale jak rosna blisko siebie, tzn. jak ich korzenie znajdują się zbyt blisko. Jeżeli truskawki rosłyby na takim "stole", to ich korzenie będą całkiem odizolowane, więc nie bedą sobie nawzajem szkodzic
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Izo witaj bardzo się cieszę że mnie odwiedziłaś a z liliami czasem też mam kłopoty szczególnie jesienią jak przestanę je pryskać środkami grzybobójczymi czy owadobójczymi .A liliowce ostatnio pokazywane w tym Black Stockings to zdjęcia z oferty dopiero je zamówiłam dostanę przesyłkę w marcu.
Hortensje swoje wszystkie okrywam na zimę i tę czerwoną też.
Dziękuję za miłe słowa zapraszam częściej
Genia
Hortensje swoje wszystkie okrywam na zimę i tę czerwoną też.
Dziękuję za miłe słowa zapraszam częściej
Genia
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Aniu pewnie to z tej oferty którą mi przysłał Grzesiu. na stronie 39 Jest tam kilka liliowców które chciałabym zamówić ale jeszcze tak wielkiej oferty host nigdzie nie widziałam.kubanki pisze:Już spać? Ja dopiero zaczynam forumowe życie
Geniu, ja w tym roku zrobiłam zakupy u Słowaków, hostowe i liliowcowe. Zobaczymy co z tego wyniknie i w razie czego możemy w przyszłym roku razem coś zamówićMają tam chyba taniej niż u nas, a na pewno inne odmiany, bo porównywałam. Zupełnie się na razie na tych roślinach nie znam, ale wszystko przede mną.
Genia