Zieloni przyjaciele Kati

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
aledra7
1000p
1000p
Od: 21 paź 2008, o 14:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

w takich sytuacjach to aż ma się ochotę tego kogoś trzepnąć :evil: i to mocno
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu gratuluję korzonków juki :D nareszcie :D a tą drugą to się nie przejmuj - w końcu będzie musiała listki wypuścić :wink:
Czytałam Twoje i Władka posty i widzę że niektórzy to prawdziwe nocne marki :lol:
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu, jutro wstawię zdjęcia, bo teraz dopiero co weszłam do domu i nie chce mi się latać z aparatem :D , ok. Co do peperomii jest to peperomia magnolistna(p. magnoliaefolia).
Roślinki od Ciebie także dziś dostałam. Są śliczne i zdrowiutkie :D Cyknęłam zdjęcie, ale nie mogę wstawić, bo komputer mi zaczął fiksować. Na całe nieszczęście mój M w delegacji. Nigdy ich nie ma jak są potrzebni :evil:
Ewo, zgadza się- jestem nocnym markiem z dwóch powodów: zapracowania i dziwnych pór pobudki syna, który wsaje w nocy i prosi o mleko, a potem za nic nie mogę go zagonić do łożka, bo w najlepsze się wtedy zaczyna bawić :evil:. Mam nadzieję, że to przejściowe przyzwycajenie i wkrótce się zmieni.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

a z ciebie to taki sam nocny marek jak ze mnie :lol:
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:D :D :D Witaj w klubie Aguś :D :D :D
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A może spróbuj synkowi nie zapalać światła to może zje przez sen? :wink:
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, on ma cały czas włączoną lampkę nocną, ale nie jest jasna, daje delikatne rozproszone światło. Kiedy pije mleko oczka mu się strasznie kleją, ale kiedy zje ,zamiast rozkosznie przytulić się do podusi, on odkrywa się ,wstaje i idzie po ksiązeczkę .Każe mi czytać baje, a potem to już nie ma mowy o spaniu. Próbowałam kilka razy zaprotestować, i kazałam mu spać bez czytania, kończyło się to płaczem i obudzeniem wszystkich domowników. :(
Jestem pod pewną presją i nie mogę pozwolić sobie na takie akcje, bo mam tatę po udarze, ze skaczącym ciśnieniem. Wszystko go denerwuje co niesie za sobą skok ciśnienia. W domu musi być cisza i spokój. Najlepszym rozwiązaniem byłoby się wyprowadzić, ale w sytuacji gdzie ja pracuję nawet po 12 godzin(mam swój zakład fryzjerski) a mąż pracuje na 3 zmiany i w dodatku czasami wyjeżdża, mieszkanie z dziadkami jest dla nas zbawienne.
Trudna sytuacja.
A dla mojego syna chyba najlepsza będzie Super niania :D
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś udało się mojemu maluchowi pospać aż do czwartej :D . Jesteśmy po mleku, a ja korzystam z sytuacji i wkleję zaległości zdjęciowe. :D
Sama zrobiłam kompa, bez pomocy M. Jestem z siebie dumna :D
Olu, specjalnie na Twoje życzenie - skrzydłokwiat
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Kasiu piękny skrzydłokwiat.Coś o takich wczesnych pobudkach wiem,mój mały wcale nie chciał spać.Całą noc i dzień płakał myślałam ze oszaleje.Podziwiam Cie że jeszcze dajesz rade tak dużo pracować.Gratuluje naprawienia kompa samej ,widzę że nie tylko do zielonych masz czarodziejskie ręce.:-)
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ty zdolniacha jesteś-brawo!
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

no to faktycznie współczuje sytuacji ...że ty dziewczyno masz siłe jeszcze chodzić to się dziwię i podziwiam jednocześnie ,niestety tak to już jest ,małemu dziecku nie wytłumaczysz idż spać i nie płacz ,bo mamusia zmęczona ...coś o zmęczeniu "materiału" :D też wiem ,tyle,że ja nie pracuję zawodowo ,bo nie mogę ,moja Kasia wymaga opieki 24 godz. na dobe ....

dobra a teraz z innej "beczki" ,powiedz mi kochana co ty robisz ,że skrzydłokwiat ci kwitnie na biało...mój wypuszcza ale zielone kwiaty i ni cholery nie mogę dojść dlaczego ? jak kupiłam miał coś ze trzy białe ,a teraz co jakiś czas wypuszcza ale zielone ..mutant jakiś czy co? :lol:
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Carla-pwd
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 07:25

Post »

no właśnie co robicie ażeby wam skrzydłokwiat zakwitł ??? bo ja od momentu jak zaczełam sie nim opiekować (bo wcześniej był prawie zasuszony z obwisłymi liśćmi) nie chce zakwitnąć.. puszcza tylko ciagle nowe listki ale o kwiatach ani słowa .. :(
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak dziewczyny, ciężka sprawa z tymi naszymi dzieciaczkami jest.
Niestety nie da się im wytłumaczyć, że mama pada na twarz i chociaż w nocy chciałaby odpocząć. Mam nadzieję, że kiedyś nas docenią za te wysiłki.
Jeśli chodzi o moje dawanie sobie z tym rady, to powiem, że jest coraz gorzej.
Zmęczenie odbija się na jakości i wydatności mojej pracy a i wdomu mam coraz większe zaległości. Strach pomyśleć o porządkach przedświątecznych. Nie wiem kiedy się za nie wezmę, tym bardziej, że przed świętami w salonie jest dużo więcej pracy niż zwykle. Nie mogę odmówić klientowi, bo go stracę, dlatego pomału się zarzynam.
:(

Olu i Carlo tak naprawdę, to nie mam pojęcia jak doprowadzić skrzydłokwiat do kwitnięcia.
Mam go od imienin czyli 25 listopada, i na dodatek to mój pierwszy skrzydłokwiat w życiu.
Sama chętnie wysłuchałabym opinii kogoś, kto wie co i jak :D
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Korzystając z okazji, że klientka się nie stawiła, pokażę Wam moich nowych lokatorów :D
Roślinki od Oli (aledry7), które wczoraj przyszły w paczuszce.
philodendron scandes variegata
Obrazek
hoja carnosa variegata i gracilis
Obrazek Obrazek
Na koniec jakiś sukulencik, który wg marketowców miał robić za dekorację świąteczną - choinkę przypruszoną sniegiem :? :? :? . Ile mogłam, tyle usunęłam tego sztucznego kleistego paskudztwa, ale jeszcze nie wszystko.
Proszę powiedzcie jaka jest jego nazwa.
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ależ piękny ten filuś...a to choinkowe to austrocylindropuntia subulata/chyba/. :P
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”