Mariolucoma95 pisze:To zdradź niedoświadczonej koleżance jakieś tajniki siewu.....
Nakupiłam trochę dalii jednorocznych i nie bardzo wiem jak i kiedy je siać i ile ich będzie np. z 1 torebki nasion ?
 będzie ich duuuużo
 będzie ich duuuużo  Powinnaś wysiać najwyżej połowę paczuszki, bo one potem tworzą ładne duże kępy. Jedna roślina miała u mnie ok 0,5m średnicy, a może być i więcej jak masz dobrą glebę. Żeby móc cieszyć się długo kwiatami trzeba je posiać w jakieś ciepłe miejsce. Ja posiałam do foliaczka w kwietniu, bo one wrażliwe na mróz. Wysadzać na rabatkę możesz dopiero po majowych przymrozkach. za to kwitną nieprzerwanie aż do mrozów. Dlatego warto wysiać wcześnie, to wcześniej masz kwiaty.
 Powinnaś wysiać najwyżej połowę paczuszki, bo one potem tworzą ładne duże kępy. Jedna roślina miała u mnie ok 0,5m średnicy, a może być i więcej jak masz dobrą glebę. Żeby móc cieszyć się długo kwiatami trzeba je posiać w jakieś ciepłe miejsce. Ja posiałam do foliaczka w kwietniu, bo one wrażliwe na mróz. Wysadzać na rabatkę możesz dopiero po majowych przymrozkach. za to kwitną nieprzerwanie aż do mrozów. Dlatego warto wysiać wcześnie, to wcześniej masz kwiaty.Ta biała kępa była prześliczna całe lato

proszę tak dalej
  proszę tak dalej  Dalie śliczne, a ta bordowa-super
 Dalie śliczne, a ta bordowa-super