No i mamy upragnione, gorące dni, które powodują szybkie zakwitanie róż

W tym roku kwitną dosłownie naraz.Nie nadążam z podziwianiem ich.Musiałabym mieć je pod nosem, a tak zajeżdżam je oglądać co dwa albo trzy dni.Sporo zdjęć pstrykam jak już jestem jakbym chciała na zapas zatrzymać kadry.Tej wiosny słabo przycięłam swoje róże, nawiozłam je granulowanym obornikiem.Może nie są to kwitnienia tak bujne jak u naszej kochanej mistrzyni Dorotki

, ale i tak się cieszę ,że w ogóle kwitną po zmasowanym ataku mszyc i innych latających stworzeń.
Zostałam zaostróżkowana dosłownie jeśli można tak to nazwać.Bardzo się cieszę, że dobrze czują się u mnie te byliny.Wszelakie kolory się potworzyły.Liliowce mają pąki, niektóre w donicach wywiezione na ogród też będą kwitły.Jestem ciekawa jakie wykopałam, bo nie dawałam znaczników.
Stałam się również posiadaczką nowej róży, a mianowicie Sangerhauser Jubilaumrose z serii Marchen Rosen.Na razie rośnie sobie w nowej donicy.Piękny ma zapach.
Co trzy dni nawiedza nas burza i porządnie podlewa działkę, także nie muszę latać z wężem.
Znów mają być upały od środy.Na razie lekkie ochłodzenie.
Wandziu tak to zwykła hortensja ogrodowa.Mam kilka u siebie i niestety majowe przymrozki zmroziły młode pędy.Mimo tego hortensje na nowo wypuszczają liście także dadzą radę.Na razie mam ją w donicy, ale na pewno niedługo ją przesadzę, zaobserwowałam, że tworzy nowe przyrosty liściowe
Iwonko ja mam kilka hortensji ogrodowych i wszystkie pięknie kwitną co roku, nie okrywam ich w ogóle.
Bukieciki rzadko tworzę, bo lubię kiedy są kwiaty na działce, jednak czasem pozwalam sobie na stworzenie kompozycji do bukietu
Ewa no właśnie muszę czymś zabezpieczyć poidełko?.coś wymyślę?
Alu na pewno zakwitnie, trzymam kciuki
Soniu jak dobrze Cię widzieć:)Moja mama to rzeczywiście perfekcjonistka, jej warzywniczek jest wzorcowy.Musi być zagrabione zawsze i nie wolno podeptać?.
Push niestety nie jest szczepiony, tylko ten niski.
Remont stoi dalej i czeka?siedzę jak na szpilkach, zbieram kolejne kontakty, ale jak przychodzi do ustaleń i konkretów to cisza ech?

na początku lipca wyruszamy na kilka dni tam gdzie resetujemy się całkowicie.Tego nam potrzeba.Po powrocie mam nadzieję ,że wszystko przyspieszy.Na szczęście jedyny stolarz nie robi sobie żartów i pod koniec czerwca montaż schodów będzie?hurra
Dorotko Emily Bronte u Austina ech

?no ale może jakaś szkółka się postara o nowy nabytek? Sporo ludzi ją na pewno zakupi, także jak czyta to ktoś ze szkółki to proszę się zastanowić?
Beatko miło czytać, że podoba się innym to co robisz?tworzysz?kocham ogród

i ozdoby,to moja pasja odnaleziona po trzydziestce?i niech tak będzie:)
U nas też nastąpiło ochłodzenie i tak ma być do wtorku ,a ja mam w środę wolne i ma być 30 stopni.
Bukiety rzadko tworzę, zawsze szkoda mi ściętych kwiatów.Dzięki za odwiedziny:)
Princesse Anna

Przepraszam wszystkich za brak wpisów w waszych wątkach.Odwiedzam w miarę możliwości.
The Weddgwood Rose
Geoff Hamilton
Anna S z Czech
Agness Schilinger cudne ma te koronki...
Maria Theresa jak zawsze cudna...
Leonardo z Eden
Gertrude Jekyll
LO tydzień temu przy oczku
Hot Chocolate
Queen of Sweden
Eden kochany bardzo się stara i ma ogromne kwiaty...
Pompadoure ma ogromne, ciężkie kwiaty...
Veichenblau
RU na pniu
Chippendale ten kolorek...
Novalis
Leonardo da Vinci
Miłego tygodnia